Ο Βασίλης Κωστόπουλος νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ

Ο Βασίλης Κωστόπουλος νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ

Πολύ γρήγορα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ. Στην πιο κομβική θέση της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης για τα επόμενα πέντε χρόνια θα κάθεται ο Βασίλης Κωστόπουλος επί σειρά ετών νομικός σύμβουλος της εταιρείας, ενώ ορίστηκε και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ο Γιώργος Θαλασσινός, πρώην διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Μελωδία. Η θέση χήρευσε μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση του Λάμπη Ταγματάρχη. Η ΕΡΤ με δημόσια προκήρυξη αναζήτησε τον αντικαταστάτη του. Για τη θέση εκδήλωσαν ενδιαφέρον περισσότερα από 20 άτομα. Προσωρινός αντικαταστάτης του Λ. Ταγματάρχη είχε οριστεί ο πρόεδρος της εταιρείας Διονύσης Τσακνής. Πλέον η ΕΡΤ μπορεί να προχωρήσει στις αποφάσεις για το τηλεοπτικό πρόγραμμα της νέας σεζόν. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι φυσικά και η συμμετοχή μας στον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αλλά και ο τρόπος ανάδειξής του τραγουδιού αλλά και του καλλιτέχνη που θα μας εκπροσωπήσει το Μάιο του 2018 στην Πορτογαλία.

Ο Βασίλης Κωστόπουλος αποτελεί εμβληματική προσωπικότητα για την ΕΡΤ. Επί σειρά ετών διετέλεσε νομικός σύμβουλος στην εταιρεία, που σημαίνει ότι γνωρίζει πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Την περίοδο του «μαύρου» έδωσε και αυτός τον αγώνα για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης ως εργαζόμενος στην ΕΡΤ και ως νομικός. Αρνήθηκε να ενταχθεί στη Δ.Τ. και τη ΝΕΡΙΤ, όπως έκαναν πολλά στελέχη της ΕΡΤ. Ο Β. Κωστόπουλος την περίοδο 2005-2009 κυνηγήθηκε από την τότε διοίκηση Χρ. Παναγόπουλου και έχασε τη θέση του στην ΕΡΤ. Επανήλθε ωστόσο το 2010, έπειτα από δικαστική διαμάχη.

Ο Γιώργος Θαλασσινός έγινε γνωστός ως διευθυντής επί σειρά ετών του ραδιοφωνικού σταθμού Μελωδία, που σφράγισε από τα μέσα της δεκαετίας του ‘90 τα μουσικά και ραδιοφωνικά πράγματα. Νωρίτερα, από κοινού με άλλους δημοσιογράφους και παραγωγούς, βρέθηκε στην ομάδα που ξεκίνησε τον 902 Αριστερά στα FM, από όπου και αποχώρησε με τη διάσπαση του Συνασπισμού. Για μικρό διάστημα διετέλεσε επικεφαλής του ραδιοφώνου Planet. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το επιχειρείν. Υπήρξε ιδιοκτήτης του θρυλικού Φλοράλ στην πλατεία Εξαρχείων, το οποίο όμως έκλεισε πριν από μερικούς μήνες.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ τονίζουν ότι η προϋπηρεσία του Βασίλη Κωστόπουλου στην ΕΡΤ εγγυάται μια στροφή στην εξωστρέφεια.

Εμείς ως το αρχαιότερο σωματείο φίλων της Eurovision στην Ελλάδα, δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία στο έργο τους και να αντιμετωπίσουν το δυνατότερο τηλεοπτικό πρόγραμμα που έχει η δημόσια τηλεόραση στα χέρια της με τη δέουσα προσοχή και ενδιαφέρον.

πηγή:Typologies.gr

Μία σκέψη στο “Ο Βασίλης Κωστόπουλος νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ

  1. “Την περίοδο του «μαύρου» έδωσε και αυτός τον αγώνα για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης ως εργαζόμενος στην ΕΡΤ και ως νομικός. Αρνήθηκε να ενταχθεί στη Δ.Τ. και τη ΝΕΡΙΤ, όπως έκαναν πολλά στελέχη της ΕΡΤ. …την περίοδο 2005-2009 κυνηγήθηκε από την τότε διοίκηση Χρ. Παναγόπουλου και έχασε τη θέση του στην ΕΡΤ.”

    Εγώ ξέρω ότι στα βιογραφικά εντάσσονται σπουδές, κατάρτηση στο αντικείμενο, επαγγελματική προυπηρεσία, επαγγλματικές διακρίσεις. Όχι κομματικά διαπιστευτήρια και δήθεν “αγωνιστικές” περγαμηνές αιωνίως κρατικοδίαιτων “αγωνιστών”. Τυπικές ΕΡΤικές φαιδρότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.