Νέα της Eurovision 2024

Νέα της Eurovision 2024

Αυτές τις ημέρες, βγαίνουν πολλά νέα σχετικά με την Eurovision 2024! Για να τα δούμε

Στις 29 Φεβρουαρίου το τραγούδι της Ολλανδίας

Η συμμετοχή της Ολλανδίας για την Eurovision 2024 με εκπρόσωπο τον Joost Klein πρόκειται να αποκαλυφθεί στις 29 Φεβρουαρίου.

Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ολλανδία στην 68η Eurovision, “Europapa” θα αποκαλυφθεί στις 29 Φεβρουαρίου. Η ανακοίνωση ήρθε με τη μορφή βίντεο που δείχνει τον Joost σε μια συνέντευξη Τύπου που ανακοινώνει την ημερομηνία για το τραγούδι του.

https://www.instagram.com/p/C3kr-3UC3or/

Ο Joost Klein, ο οποίος είναι πιο γνωστός ως Joost στη χώρα του, είναι ράπερ και πρώην YouTuber από το Leeuwarden. Νωρίτερα φέτος, ο καλλιτέχνης εξέφρασε το ενδιαφέρον του να διαγωνιστεί στη Eurovision και το ολλανδικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα VoorAan στο NPO 3FM δημιούργησε μια αίτηση, για να πάει ο Joost στο Μάλμε.

Το τραγούδι του Klein επιλέχθηκε από περισσότερες από 600 υποβολές από το AVROTROS. Στη δήλωσή τους, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας λέει ότι «το ευρωπαϊκό δυναμικό επιτυχίας του τραγουδιού του έπεισε την επιτροπή επιλογής ότι ο Joost θα πρέπει να διαγωνιστεί για την Ολλανδία».

Οι Windows95Man θα διαγωνιστούν για την Φινλανδία!

Οι Windows95Man θα εκπροσωπήσουν τη Φινλανδία στην Eurovision 2024 μετά από κάποια σκέψη, επιβεβαίωσε ο Φινλανδός ραδιοτηλεοπτικός φορέας Yle.

Παρόλο που η συμμετοχή κέρδισε τον εθνικό τελικό UMK της Φινλανδίας με το τραγούδι “No Rules!“, οι καλλιτέχνες δεν είχαν κάνει μια σταθερή επιβεβαίωση ότι θα συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Οι δύο ερμηνευτές, ο ίδιος ο Windows95Man, ο Teemu Keisteri και ο τραγουδιστής Henri Piispanen, δήλωσαν ότι σκέφτονται αν θα έπρεπε να πάνε στη Eurovision λόγω της συνεχιζόμενης εμπλοκής του Ισραήλ. Τόσο ο Teemu όσο και ο Henri έχουν δηλώσει ότι είναι κατά της συμμετοχής του Ισραήλ στη φετινή Eurovision.

Ωστόσο, σε μια δήλωση που κυκλοφόρησαν σήμερα από τους καλλιτέχνες και το Yle, είπαν ότι «δεν πιστεύουμε ότι θα μπορούσαμε να το επηρεάσουμε αυτό μένοντας έξω». Ο Teemu και ο Henri είπαν επίσης ότι σκοπεύουν να ασκήσουν πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών (EBU) σχετικά με τη συμμετοχή του Ισραήλ.

Η πλήρης δήλωση αναφέρει:

Πιστεύουμε ότι η μόνη σωστή απόφαση για την EBU θα ήταν να αποκλείσει το Ισραήλ από τον διαγωνισμό. Ωστόσο, δεν πιστεύουμε ότι η απόσυρση του εαυτού μας θα είχε αντίκτυπο. Αντίθετα, έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις με άλλους εκπροσώπους για το πώς να διερευνήσουμε στρατηγικές για τη μόχλευση της συλλογικής μας επιρροής και να χρησιμοποιήσουμε τη θέση μας για να ασκήσουμε πίεση στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στην EBU. Η απόφαση ήταν δύσκολη, αλλά τώρα πάρθηκε. Ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη που λάβαμε. Από εδώ και πέρα, θα επικεντρωθούμε στη μουσική και στο χτίσιμο του σόου.

Αφού κέρδισε το UMK, ο Teemu Keisteri είπε σε συνέντευξή του στη φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat ότι δεν ήταν απολύτως βέβαιος για τη συμμετοχή του στη Eurovision. Ως αποτέλεσμα, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας Yle έδωσε στον Teemu και στον Henri λίγες μέρες για να σκεφτούν την απόφασή τους.

Η συμμετοχή του Ισραήλ στον επερχόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision παραμένει ένα αμφιλεγόμενο θέμα λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης με τη Χαμάς στη Γάζα. Περισσότεροι από 1.500 Φινλανδοί μουσικοί υπέγραψαν μια αναφορά που καλούσε το Yle να ασκήσει πίεση στην EBU για να αποκλείσει το Ισραήλ από τον διαγωνισμό.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας είπε ότι σέβεται την ικανότητα της EBU να αξιολογεί τις άλλες τηλεοπτικές εταιρείες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Ο Ville Vilén, Επικεφαλής Δημιουργικού Περιεχομένου και Μέσων στο Yle δήλωσε:

Η Yle αποφάσισε να σεβαστεί την κρίση της EBU για τις τηλεοπτικές εταιρείες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Κατανοούμε ότι υπάρχουν διάφορες δικαιολογημένες προοπτικές που σχετίζονται με αυτό το θέμα. Η Yle ενημέρωσε την EBU για τη συζήτηση στη Φινλανδία και την άποψη του Φινλανδού εκπροσώπου σχετικά με την κατάσταση. Ελπίζουμε ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή θα επιλυθεί το συντομότερο δυνατό.

Οι χορευτές της Μαρίνας Σάττι

Οι χορευτές που θα την πλαισιώσουν είναι οι εξής:

Ειρήνη Δαμιανίδου: Χορεύτρια & χορογράφος, στενή συνεργάτιδα της Μαρίνας τόσο στα βίντεο κλιπ αλλά και σε εμφανίσεις όπως στα MAD VMA 2023 αλλά και στην καλοκαιρινή εμφάνιση στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Hüso Çetintaş: Χορογράφος, χορευτής σε video clip και σε live shows, ο οποίος κάνει καριέρα στη Γερμανία. Το όνομά του φαίνεται να είναι τουρκικό.

Yasin AO: Χορογράφος, Creative director και Μάνατζερ του γυναικείου γκρουπ «Femme5», αραβικής καταγωγής. με έδρα την Γερμανία. 

Υπεύθυνος για τη χορογραφία εμφανίζεται ο Majnoon (Metznoun Mecnun Giasar), με καταγωγή από την Κομοτηνή, ο οποίος δραστηροποιείται -για μαντέψτε που;- στη Γερμανία! Έχει συνεργαστεί με ονόματα, όπως η Madonna, η Rosalia, οι BTS και η Loreen.

Με το “October Rain” η Eden Golan;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το τραγούδι που επέλεξε η επιτροπή δημόσιας τηλεόρασης της χώρας για την Eden Golan για να διαγωνιστεί στη Eurovision 2024 είναι το October Rain. Ωστόσο, μια σύγκρουση μεταξύ των συνθετών του τραγουδιού μπορεί να επιφέρει ανατροπές της τελευταίας στιγμής.

Ο Eran Suisa του Israel Hayom, γνωστός δημοσιογράφος που κατά καιρούς έχει αποκαλύψει πολλά νέα σχετικά με το Ισραήλ στον διαγωνισμό, σε άρθρο του αποκαλύπτει ότι η επιλογή του καναλιού KAN για τη Eurovision 2024 είναι το τραγούδι των Avi Ohion, Keren Peles και Stav Begar, October Rain. Το τραγούδι είναι σε αγγλικούς στίχους, εκτός από δύο φράσεις στα εβραϊκά, και αναφέρεται στα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου, με την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο χιλιάδων αμάχων και την απαγωγή εκατοντάδων ομήρων. Αυτή η τρομοκρατική επίθεση οδήγησε στην έναρξη των εχθροπραξιών στη Γάζα, μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ και των μαχητών της Χαμάς. Μια πολεμική σύγκρουση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η ανακοίνωση του τραγουδιού αναμενόταν να γίνει αμέσως μετά την έγκρισή του από την EBU, ενώ το video clip θα κυκλοφορούσε στις αρχές Μαρτίου. Ωστόσο, μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής μπορεί να φέρει ανατροπές. Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρει η Era Suisa, ο Stav Begar φέρεται να θέλει το όνομά του να τοποθετηθεί μεταξύ των δημιουργών του τραγουδιού, με τους Avi Ohion και Keren Peles να μην συμφωνούν και να επιμένουν ότι πρέπει να πιστωθεί απλώς ως ενορχηστρωτής.

Ο Stav Berger ισχυρίζεται ότι εάν το αίτημά του δεν γίνει δεκτό, θα ζητήσει την απόσυρση του τραγουδιού. Αυτό τελικά θα είχε ως αποτέλεσμα την επιλογή του δεύτερου τραγουδιού στη λίστα, Mai Safdia και Yanon Yahal (δημιουργοί του Unicorn).

Πέρα από όλα τα παραπάνω, άνοιξε και η συζήτηση για το αν το Ισραήλ μπορούσε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, με ένα τραγούδι με αυτόν τον τίτλο και αυτά τα υπονοούμενα;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το τραγούδι είναι ξεκάθαρα πολιτικό και η EBU δεν πρέπει να το επιτρέψει. Από την άλλη, υπάρχουν και φωνές που παραλληλίζουν την περίπτωση του October Rain με το 1944 της Jamala, λέγοντας ότι το τραγούδι αφηγείται απλώς γεγονότα που έχουν συμβεί, έχοντας ιστορική και όχι πολιτική χροιά.

Τη λύση θα δώσει η EBU που θα εγκρίνει ή όχι τους στίχους του τραγουδιού. Το KAN σε κάθε περίπτωση έχει μια εναλλακτική λύση, το δεύτερο τραγούδι, το οποίο έχει στείλει επίσης για έγκριση στην EBU.

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.