Σουηδία: Το νέο σύστημα του Melodifestivalen

Σουηδία: Το νέο σύστημα του Melodifestivalen

Η νέα και βασική αλλαγή στους κανόνες του διαγωνισμού, είναι ότι θα διαγωνιστούν συνολικά 30 συμμετοχές στο Melodifestivalen 2024. Αυτό θα επιτρέψει σε δύο επιπλέον τραγούδια να διαγωνιστούν στη σουηδική επιλογή από του χρόνου.

Ο 5ος Ημιτελικός, γνωστός τα δύο τελευταία χρόνια ως “Last Chance“, όπου τα τραγούδια που κατέλαβαν την 3η και την 4η θέση στους υπόλοιπους ημιτλεικούς διαγωνιζόταν για να πάρουν μια θέση στον τελικό, ουδιαστικά έχει αντικατασταθεί από έναν 5ο Ημιτελικό που θα αποτελείται από εντελώς νέα τραγούδια.

Κάθε Ημιτελικός θα έχει μείωση στις συμμετοχές: έξι ανά εκπομπή. Από το 2015 αποτελούνταν από επτά τραγούδια, ενώ παλαιότερα από οκτώ. Από του χρόνου οι δύο πρώτοι από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν απευθείας στον Τελικό.

Ο Τελικός, ωστόσο, θα συνεχίσει να έχει χώρο για 12 συμμετοχές.

Πως θα είναι ο 5ος Ημιτελικός;

Στο τέλος του πέμπτου σώου, θα εμφανιστεί στους θεατές ένα Recap αυτών των δέκα τραγουδιών και χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, οι θεατές στη Σουηδία μπορούν να ψηφίσουν χρησιμοποιώντας τις «καρδιές» τους μια τελευταία φορά για να αποθηκεύσουν δύο από τα τραγούδια.

Αυτές οι νέες καρδιές θα προστεθούν στις καρδιές που λαμβάνει κάθε συμμετοχή κατά τη διάρκεια του ημιτελικού, πράγμα που σημαίνει ότι οι θεατές οφείλουν να παρακολουθήσουν κάθε εκπομπή και να ψηφίσουν, για να σώσουν τα αγαπημένα τους από τον αποκλεισμό.

Στον τελικό, η ψηφοφορία θα συνεχίσει να υπολογίζεται κατά 50% από τις διεθνείς κριτικές επιτροπές και 50% από το σουηδικό κοινό.

Οι 12 φιναλίστ του τελικού

Θα προκύπτουν ως εξής: 2 από κάθε ημιτελικό (άρα 8 στο σύνολο) συν δύο ακόμα που θα προκύπτουν από τους 10 αποκλεισμένους που θα υπόκεινται σε ψηφοφορία. Σύμφωνα με τη θέση που πήραν τόσο στον δικό τους Ημιτελικό, όσο και στην παράταση του 5ου και τελευταίου Ημιτελικού, θα προκύψουν οι δύο τελευταίοι φιναλίστ για τον τελικό του Melodifestivalen!

Σύμφωνα με τον διευθυντή έργου του Melodifestivalen Anders Wistbacka:

Πάντα θέλουμε να κάνουμε το Melodifestivalen ακόμα καλύτερο και πιο συναρπαστικό για το κοινό μας. Με αυτήν την εντελώς νέα ρύθμιση, πιστεύουμε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε την αφοσίωση των θεατών σε όλη τη σεζόν. Δεν είναι μυστικό ότι χάσαμε κοινό στους ημιτελικούς. Τώρα ελπίζουμε να διατηρήσουμε τον ενθουσιασμό σε όλα τα προγράμματα.

Πηγή: ESCBubble

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.