Η Natalia Barbu αποκλειστικά στο InfeGreece: “Τελευταία στιγμή ήταν η απόφαση να το στείλουμε στον εθνικό τελικό”

Η Natalia Barbu αποκλειστικά στο InfeGreece: “Τελευταία στιγμή ήταν η απόφαση να το στείλουμε στον εθνικό τελικό”

Σήμερα, πήραμε συνέντευξη από την Natalia Barbu, η οποία όχι μόνο θα εκπροσωπήσει την Μολδαβία στην φετινή Eurovision τον Μάϊο, αλλά την είχε ξανά εκπροσωπήσει το 2007 με το “Fight“. Της κάναμε διάφορες ερωτήσεις και με πολύ χαρά μάς απάντησε.

Καλωσόρισμα

Γειά σου Natalia! Είμαι ο Μάρκος, συντάκτης του INFE Greece!

Χαίρομαι πολύ που σε γνωρίζω Μάρκο. Ανυπομονώ πάρα πολύ να ξεκινήσουμε! Ανυπομονώ με πολύ χαρά, να μου κάνεις ερωτήσεις και να τις απαντάω!

Ερωτήσεις

1.Μιλήστε μας σχετικά με την μουσική σας καριέρα.

Προέρχομαι από μια μουσική οικογένεια. Ο μπαμπάς μου, η μαμά μου, ακόμα και οι παππούδες μου, τραγουδούσαν σε χορωδία της εκκλησίας. Η μαμά μου (Anna Barbu), ήταν μια πολύ αγαπητή και γνωστή τραγουδίστρια στην Μολδαβία. Οπότε εγώ ξεκίνησα να μαθαίνω να παίζω βιολί από τα 7 μου. Το βιολί ήταν η πρώτη αγάπη μου, αλλά πάντα είχα προτεραιότητα το τραγούδι. Οπότε εγώ είχα μεγαλώσει με το να ακούω τραγούδια, μου αρέσει να παίζω τραγούδια και ακόμα και σήμερα, τραγουδώ αυτά τα τραγούδια. Ήμουν και διαγωνιζόμενη στην Eurovision το 2007, όπου είχε πραγματοποιηθεί στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, με το τραγούδι “Fight”, το οποίο ήταν ένα pop-rock style τραγούδι και ήταν όμορφο. Φέτος, είμαι εδώ ξανά!

2. Πως νιώθετε σχετικά με την συμμετοχή σας στον διαγωνισμό; Την νίκη στον εθνικό τελικό την περιμένατε ή όχι;

Βασικά, δεν είχα καμία προσδοκία. Απλά είχα αυτό το τραγούδι. Αρχικά, όταν είχα γράψει αυτό το τραγούδι, ήταν απλώς ένα όμορφο τραγούδι που το είχα κάνει για την καρδιά μου, ευχαριστώντας τον εαυτό μου, τα παιδιά μου, την αγάπη μου. Όμως, όταν είχαμε σχεδόν τελειώσει την παραγωγή, πολλοί άνθρωποι γύρω μου, λέγανε ότι αυτό το τραγούδι, τους φάνηκε πολύ καλό και ότι θα έπρεπε να πήγαινε στην Eurovision. Οπότε, ήταν τελευταία στιγμή, η απόφαση να το στείλουμε στον εθνικό τελικό. Δεν είχαμε καμία προσδοκία, απλώς με την ομάδα μου είπαμε “Εντάξει, πρέπει να κάνουμε αυτό το όμορφο σόου. Θα είμαστε αληθινοί και αυθεντικοί.” Βεβαίως, στην ψυχή μου και στην καρδιά μου, ήθελα το τραγούδι μου να κερδίσει τον εθνικό τελικό και να εκπροσωπήσει την χώρα μου στην Eurovision, όπως κάθε καλλιτέχνης βεβαίως. Άμα δεν κέρδιζα τον εθνικό τελικό, it would be okay. Τώρα όμως που κέρδισα τον εθνικό τελικό, τώρα ξεκινάει η περιπέτεια μου! Πολύ δουλειά, πολύ πίεση, πολύ ενθουσιασμός, ενέργεια, πάθος και πολλά συναισθήματα!

3. Πείτε μας την εμπειρία στον διαγωνισμό το 2007. Τι σας ώθησε να ξανασυμμετάσχετε σε εθνικό τελικό ξανά;

Το 2007, ήταν ακριβώς όπως και τώρα. Τελευταία στιγμή, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στον εθνικό τελικό με το τραγούδι “Fight”. Οπότε φέτος, επαναλήφθηκε ξανά το ίδιο πράγμα. Γενικά, δεν φτιάχνω τραγούδια για την Eurovision. Φτιάχνουμε καλά τραγούδια, όπως κάνουν όλοι οι καλλιτέχνες, απλώς είδαμε ότι το τραγούδι είναι καλό για την Eurovision, και είπαμε να το ξαναστείλουμε. Τα πράγματα στο 2007, προφανώς και ήταν λίγο διαφορετικά από ότι φέτος. Ας πούμε η τεχνολογία τότε, δεν ήταν τόσο εξελιγμένη όπως τώρα. Τώρα έχουμε πολλές πιθανότητες και ευκαιρίες για τα τραγούδια με το ίντερνετ και τα Social Media. Αυτές οι πιθανότητες δεν υπήρχαν στο 2007. Αυτό είναι μια διαφορά. Τώρα σε εμένα, υπάρχει περισσότερη πίεση, γιατί τώρα πρέπει να κάνω κάτι καλύτερο, να πάω ένα βήμα παραπέρα και να είμαι καλύτερη από ότι ήμουν το 2007. Είναι σαν να πολεμάω με τον εαυτό μου.

4. Τι περιμένεις από φέτος;

Περιμένω μια όμορφη εμπειρία, επειδή η Eurovision, είναι μια τεράστια και καταπληκτική πλατφόρμα, για τραγουδιστές και καλλιτέχνες, στο να εκπροσωπούν την χώρα τους, την ομορφιά της κουλτούρας τους, το τραγούδι και μουσική. Είναι σαν μια μεγάλη γιορτή. Απλά θέλω να διασκεδάσω όλη αυτή την διαδικασία και τις στιγμές. Τώρα τι θα γίνει φέτος εκεί, θα δείξει! Το τραγούδι μου πάντως, διαφέρει από τα άλλα τραγούδια. Το είδα αυτό και άκουσα ξανά το τραγούδι μου. Ή θα πάει πολύ καλά αυτό, ή μπορεί και όχι. Θα φανεί κατά πόσο ο κόσμος θα αγαπήσει το τραγούδι. Επίσης, εξαρτάται και από την ενέργεια μου, την στιγμή στην ζωή μου, και γενικώς πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία με τον κόσμο πάνω σε αυτό. Μόνο ο θεός ξέρει, αλλά εμείς θα δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε στην σκηνή! Θα κάνουμε μεγαλύτερο σόου, με πιο πολύ ενδιαφέρον, μοναδικές στιγμές, με πολλά κοστούμια και γενικώς ότι κάνουμε, θα είναι σε άλλο επίπεδο.

5. Το τραγούδι “In the Middle”, με τι έχει να κάνει;

Την πρώτη φορά που έφτιαξα το τραγούδι, ήταν σχετικά με την αγάπη, σχετικά με εμένα, σχετικά με τα παιδιά μου, σχετικά με το φως ανάμεσα μας. Αυτό γιατί αυτό το φως που υπάρχει ανάμεσα μας, δεν υπάρχει μόνο σε εμένα, αλλά για όλους μας! Είμαστε όλοι όμορφες ψυχές. Αυτό που χρειαζόμαστε να κάνουμε, είναι να σηκώσουμε τα φτερά μας και να μην φοβόμαστε, για το αν θα πέσουμε κάτω ή όχι. Το τραγούδι, έχει να κάνει με το να ενώσουμε αυτό που μας διαχωρίζει, να ενώσουμε αυτό που έχουμε στην μέση μας και αυτό που υπάρχει στην μέση μας, είναι η καρδιά μας. Με άλλα λόγια, το τραγούδι μου λέει, να πας να ψάξεις τον εαυτό σου, μέσα σου, ποιος στα αλήθεια είσαι. Είμαστε όμορφες ψυχές, με πολύ, με μια πολύ μεγάλη αγάπη να δίνουμε στον κόσμο, χωρίς πολέμους, χωρίς στεναχώριες, αλλά με ειρήνη. Γιατί ειρήνη και αγάπη, είναι αυτά που χρειάζεται ο κόσμος αυτή την στιγμή!

6. Τι σκοπεύετε να κάνετε μετά τον διαγωνισμό;

Μετά τον διαγωνισμό, θα χρειαστώ να πάρω ένα μικρό διάλλειμα, για να περάσω χρόνο με τα παιδιά μου. Μετά από αυτό, συναυλίες, πολλά και όμορφα projects, ακόμα και την στιγμή που μιλάμε, δουλεύουμε πάνω σε καινούργια projects. Οπότε μετά τον διαγωνισμό, έχουμε πολύ όμορφα concepts και projects.

7. Πως νιώσατε στην διαδικασία στον εθνικό τελικό;

Ήταν μια ενδιαφέρουσα διαδικασία! Σαν ένας διαγωνισμός. Πολλά ανάμεικτα συναισθήματα…. Ήταν ένας διαγωνισμός και κερδίσαμε.

8. Αγαπημένες σου συμμετοχές από την Eurovision και από φέτος και γενικά

Από φέτος, τα αγαπημένα μου είναι της Γερμανίας και της Νορβηγίας. Δεν έχω ακούσει όλα τα τραγούδια, γιατί δεν έχουν βγάλει όλες οι χώρες τραγούδια για τον διαγωνισμό. Γερμανία, μου φαίνεται ιδιαίτερη συμμετοχή και Νορβηγία λατρεύω την φωνή της τραγουδίστριας και νιώθω πως η φωνή της. Πολύ όμορφη τραγουδίστρια και το τραγούδι της χώρας πολύ δυναμικό. Γενικά, αγαπημένες μου συμμετοχές της Eurovision είναι αυτές οι 2 που έχει στείλει η Loreen. Το “Euphoria” και το “Tattoo”.

9. Αγαπημένες σου συμμετοχές από την χώρα σου

Βεβαίως και έχω μια συγκεκριμένη αγαπημένη συμμετοχή από την χώρα μου. Η συμμετοχή που μου έχει μείνει στο μυαλό, είναι το Boonika Bate Toba από τους Zdob Si Zdub, που ήταν και η 1η συμμετοχή της χώρας μας στον διαγωνισμό.

Κλείσιμο

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας! Καλή Επιτυχία στην Eurovision 2024! Σε αρκετούς οπαδούς μας, αγαπάνε το τραγούδι σας! Έχετε να δηλώσετε κάτι ακόμα;

Για όλους τους φαν μου και τους ανθρώπους με την καλύτερη ψυχή, σας στέλνω όλη την αγάπη μου, όλο το φως μου σε εσάς, και ελπίζω να μπορείτε να συνδεθείτε με το φως μας, το πάθος μας, το τραγούδι μας, που το γράψαμε μέσα από αυτό που έχουμε μέσα μας για την Eurovision. Τον Μάϊο, μπορείτε να μας υποστηρίξετε ψηφίζοντας μας, οπότε σας στέλνω όλη την αγάπη μου!

Από το INFE Greece, ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Μολδαβία! Μπορείτε να ξαναθυμηθείτε το τραγούδι εδώ πέρα:

https://www.youtube.com/watch?v=Jom9sNL5whs

Δείτε την συνέντευξη επίσης εδώ:

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.