Μάλτα: Ξεκίνησε η υποβολή τραγουδιών για τη Eurovision 2018. Τον Ιανουάριο ο τελικός με 16 τραγούδια

Μάλτα: Ξεκίνησε η υποβολή τραγουδιών για τη Eurovision 2018. Τον Ιανουάριο ο τελικός με 16 τραγούδια

Μετά την επιβεβαίωση της συμμετοχής για τη Eurovision 2018, η δημόσια τηλεόραση της Μάλτας PBS, ανακοίνωσε σήμερα τον κανονισμό, αλλά και τις προθεσμίες για τον εθνικό τελικό που θα διεξάγει προκειμένω να επιλέξει τη συμμετοχή της για τον επόμενο διαγωνισμό. Η υποβολή των συμμετοχών έχει ήδη ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι 1 Σεπτεμβρίου, ενώ ο τελικός θα λάβει χώρα μέσα στον Ιανουάριο του 2018.

Με 100% τηλεψηφοφορία και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του τραγουδιού που θα κερδίσει στο τελικό θα πάει η Μάλτα και στην Πορτογαλία. Το ίδιο format είχε και φέτος το νησί των ιπποτών, χωρίς όμως πετυχημένα αποτελέσματα.

Η διαδικασία του φετινού εθνικού τελικού θα έχει τρεις φάσεις. Αφού ολοκληρωθεί η υποβολή των τραγουδιών, μία επιτροπή που θα συστήσει το PBS θα επιλέξει τα 60 καλύτερα τραγούδια από όσα έχουν υποβληθεί. Στη δεύτερη φάση μία επιτροπή από Μαλτέζους, με τη συνδρομή και μίας διεθνούς επιτροπής θα επιλέξουν τα 30 καλύτερα. Τελικά η δημόσια τηλεόραση της Μάλτας θα επιλέξει τα 16 που θα διαγωνιστούν live στον εθνικό τελικό. Στις τρεις άνω αναφερόμενες φάσεις της διαδικασίας, η επιτροπή θα ακούει την ηχογραφημένη version του κομματιού. Θα έχει όμως τη δυνατότητα εφόσον έχει αμφιβολίες με τις φωνητικές δυνατότητες του ερμηνευτή να τον καλέσει ενώπιον της, προκειμένου να τον ακούσει και ζωντανά.

Ο τελικός θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο και μοναδικός κριτής θα είναι το κοινό, που θα επιλέξει τη συμμετοχή της Μάλτας με 100% televoting. Ο νικητής του τελικού θα ερμηνεύσει το τραγούδι με το οποίο κέρδισε και στην Πορτογαλία στη σκηνή της Eurovision, χωρίς να έχει το δικαίωμα αλλαγής του τραγουδιού, όπως συνέβαινε μέχρι και πριν δύο χρόνια.

Κάθε ερμηνευτής μπορεί να φθάσει με ένα μόνο τραγούδι στον τελικό. Εφόσον δύο ή περισσότερα τραγούδια του επιλεγούν στην τελική φάση, τότε οι δημιουργοί του κομματιού θα πρέπει να επιλέξουν κάποιον άλλον ερμηνευτή.

Οι συνθέτες και οι στιχουργοί μπορεί να έχουν οποιαδήποτε υπηκοότητα, αλλά οι ερμηνευτές πρέπει να έχουν οπωσδήποτε και τη Μαλτέζικη υπηκοότητα. Στην περίπτωση του συγκροτήματος ο κεντρικός ερμηνευτής πρέπει να είναι Μαλτέζος. Τα υποψήφια τραγούδια δεν θα πρέπει να έχουν κυκλοφορήσει δημόσια ή έστω σε ευρύ κοινό πριν τις 1 Νοεμβρίου 2017, ενώ φυσικά ισχύουν και οι γενικότεροι κανονισμοί του διαγωνισμού για έξι άτομα επί σκηνής, μέγιστη τρίλεπτη διάρκεια το κομματιού και ηλικία τουλάχιστον 16 ετών των ερμηνευτών και των φωνητικών.

Μπορείτε να δείτε όλους τους κανονισμούς της διαδικασίας επιλογής της μαλτέζικης συμμετοχής για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2018 στο επίσημο site του PBS.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τη συμμετοχή τους online αφού καταβάλουν και το ποσό των 150 €, μέσω paypal για κάθε υποβαλλόμενο τραγούδι.

Πέρσι τη Μάλτα που δεν έχει ακόμα γευτεί τη χαρά της νίκης στη Eurovision, εκπροσώπησε η γλυκύτατη Claudia Faniello, με τη μπαλάντα Breathlessly. Η Μάλτα αποκλείστηκε από τον τελικό, αφού στο δεύτερο ημιτελικό που διαγωνίστηκε κατέλαβε τη 16η θέση με 55 βαθμούς, όλους από τις κριτικές επιτροπές.

Δείτε την ερμηνεία της στο IEC του Κιέβου στο παρακάτω βίντεο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.