Λιθουανία: Ο νέος εθνικός τελικός “EUROVIZIJA.LT”

Λιθουανία: Ο νέος εθνικός τελικός “EUROVIZIJA.LT”

Η Λιθουανία θα επιλέξει τον καλλιτέχνη της για την Eurovision του 2024, στο πλαίσιο ενός νέου εθνικού τελικού, με τίτλο “EUROVIZIJA.LT“.

Το LRT, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, ανακοίνωσε το νέο όνομα για την εκπομπή επιλογής σε ένα δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα τους. Το πρόγραμμα θα είναι ο διάδοχος του “Pabandom iš naujo!“, το οποίο η Λιθουανία είχε χρησιμοποιήσει για να επιλέξει τον ερμηνευτή της στη Eurovision από το 2020.

Στη δήλωση, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας επιβεβαίωσε ότι δέχεται ήδη υποβολές για τη διαδικασία επιλογής. Ως προθεσμία ορίστηκε η 11η Δεκεμβρίου 2023.

Από εκεί, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα επιλέξει τουλάχιστον 20 καλλιτέχνες για να διαγωνιστούν στο πρόγραμμα. Το LRT είπε ότι θα υπάρξουν «τέσσερις ή πέντε» ημιτελικοί, καθώς και ένας μεγάλος τελικός που θα καθορίσει τη συμμετοχή της Λιθουανίας για την Eurovision του επόμενου έτους στο Μάλμε της Σουηδίας.

Περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του πότε θα πραγματοποιηθούν τα σόου, αναμένεται να επιβεβαιωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Το δελτίο τύπου του LRT περιγράφει επίσης τους κανόνες της «EUROVIZIJA.LT». Οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι από τη Δημοκρατία της Λιθουανίας, για να διαγωνιστούν στο σόου. Ωστόσο, και διεθνείς συνθέτες μπορούν να υποβάλουν τραγούδια για τον διαγωνισμό. Κάθε καλλιτέχνης θα λάβει προϋπολογισμό όχι μεγαλύτερο από 1500€, για την ερμηνεία του.

Οι κανόνες ορίζουν ότι οι εκπομπές θα ακολουθούν επίσης το μοντέλο ψηφοφορίας 50/50 της Eurovision. Στο τέλος κάθε εκπομπής, οι θεατές μπορούν να ψηφίσουν για το αγαπημένο τους τραγούδι και οι ψήφοι μετρώνται έτσι, ώστε η πιο επιτυχημένη συμμετοχή να λαμβάνει 12 βαθμούς, η δεύτερη να λαμβάνει 10 πόντους και ούτω καθεξής, σύμφωνα με το σύστημα ψηφοφορίας της Eurovision.

Μετά από αυτό, μια επιτροπή θα ψηφίσει επίσης σε κάθε εκπομπή και θα παρέχει τους βαθμούς της σύμφωνα με το ίδιο σύστημα. Το τραγούδι που θα λάβει τους περισσότερους βαθμούς από το κοινό και την επιτροπή στον μεγάλο τελικό θα εκπροσωπήσει τη Λιθουανία στη Eurovision 2024.

Με το “Pabandom iš naujo!”, η Λιθουανία είχε 3 συνεχόμενες προκρίσεις και πολύ καλά αποτελέσματα. Πιστεύετε θα γίνει το ίδιο και με το “EUROVIZIJA.LT“; Γράψτε μας στα σχόλια.

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.