Ιταλία: Οι ημερομηνίες και οι κανόνες του Sanremo Festival 2024

Ιταλία: Οι ημερομηνίες και οι κανόνες του Sanremo Festival 2024

H Rai, ανακοίνωσε τους κανόνες και τις ημερομηνίες στις οποίες θα διεξαχθεί το Sanremo Festival μέσω του οποίου θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της Ιταλίας στην Eurovision 2024. Το 76ο φεστιβάλ του Sanremo θα πραγματοποιηθεί το πενθήμερο 6 έως 10 Φεβρουαρίου και θα συμμετέχουν συνολικά 26 καλλιτέχνες εκ των οποίων οι 3 θα προέρχονται από το Sanremo Giovanni το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο.

Η μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το περσινό φεστιβάλ είναι ότι πλέον καταργείται η δημοσκοπική επιτροπή και αντικαθίσταται με μια επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους εθνικών και τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών. Παρακάτω θα δούμε το πρόγραμμα του Sanremo Festival 2024 και τι θα περιλαμβάνει η κάθε ημέρα:

1η Ημέρα: 6/2/2024

Θα ερμηνεύσουν την συμμετοχή τους για πρώτη φορά και οι 26 καλλιτέχνες. Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας θα διαμορφωθούν αποκλειστικά από την press jury, μια επιτροπή που θα αποτελείται από δημοσιογράφους που εργάζονται στην τηλεόραση, στον τύπο και στο διαδίκτυο. Θα ανακοινωθούν μόνο οι κορυφαίοι 5 της βραδιάς.

2η Ημέρα: 7/2/2024

Θα ερμηνεύσουν την συμμετοχή τους για δεύτερη φορά οι 13 από 26 καλλιτέχνες. Τα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας θα διαμορφωθούν κατά 50% από την ραδιοφωνική επιτροπή και κατά 50% από το televoting.

3η Ημέρα: 8/2/2024

Θα ερμηνεύσουν την συμμετοχή τους για δεύτερη φορά οι υπόλοιποι 13 καλλιτέχνες. Τα αποτελέσματα της τρίτης ημέρας θα διαμορφωθούν κατά 50% από την ραδιοφωνική επιτροπή και κατά 50% από το televoting.

4η Ημέρα: 9/2/2024

Οι 26 καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν διασκευές γνωστών κομματιών μαζί με κάποιον καλλιτέχνη ο οποίος όμως δεν διαγωνίζεται. Τα αποτελέσματα αυτής της βραδιάς θα διαμορφωθούν κατά 34% από το televoting, κατά 33% από την επιτροπή τύπου και κατά 33% από την ραδιοφωνική επιτροπή.

5η Ημέρα: 10/2/2024

Η 5η ημέρα του διαγωνισμού αποτελείται από δύο μέρη, αρχικά οι 26 καλλιτέχνες ερμηνεύουν για 3η φορά την συμμετοχή τους, στην συνέχεια τα αποτελέσματα διαμορφώνονται 100% από το televoting και συνυπολογίζονται με τα αποτελέσματα των πρώτων 4 ημερών. Στην συνέχεια το top – 5 αυτής της κατάταξης ερμηνεύει άλλη μια φορά την συμμετοχή του και θα ακολουθήσει ένας νέος γύρος ψηφοφορίας, της οποίας τα αποτελέσματα θα διαμορφωθούν κατά 34% από το televoting, κατά 33% από την επιτροπή τύπου και κατά 33% από την ραδιοφωνική επιτροπή. Ο νικητής αυτού του γύρου θα αναδειχθεί νικητής του φεστιβάλ και εκπρόσωπος της Ιταλίας στην Eurovision 2024.

https://www.youtube.com/watch?v=d6IiOSut_4M

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.