Ιταλία: Γνωρίστε τους υποψηφίους του Sanremo Festival 2024 (A’Μέρος)

Ιταλία: Γνωρίστε τους υποψηφίους του Sanremo Festival 2024 (A’Μέρος)

To Sanremo Festival είναι προ των πυλών καθώς η πρώτη βραδιά του πραγματοποιείται την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και ως infegreece.com θα σας παρουσιάσουμε τους 30 φετινούς υποψηφίους καλλιτέχνες οι οποίοι θα διεκδικήσουν το φετινό βραβείο αλλά και την εκπροσώπηση της Ιταλίας στην Eurovision 2024.

Alessandra Amoroso: Γεννημένη το 1986 στην Galatina του Lecce η Alessandra Amoroso είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πλέον δημοφιλείς pop τραγουδίστριες στην Ιταλία με 9 κυκλοφορίες album, φτάνοντας 8 φορές στην κορυφή των Ιταλικών album charts ενώ έχει πουλήσει συνολικά 2,6 εκατομμύρια δίσκους στην Ιταλία. Ξεκίνησε την καριέρα της από το μουσικό talent show Amici di Maria De Filippi το 2009, ενώ το 2014 κατέκτησε το πρώτο βραβείο Best European Act του MTV Europe. Φέτος συμμετέχει ως διαγωνιζόμενη στο φεστιβάλ του Sanremo για πρώτη φορά με το τραγούδι “Fino a qui”, ας την θαυμάσουμε στο τραγούδι της Comunque andare

Alfa: O Alfa ή αλλιώς Andrea De Filippi είναι ένας pop/rap καλλιτέχνης γεννημένος στην Γένοβα το 2000. Αν και προοριζόταν να γίνει γιατρός, τον κέρδισε η μουσική και έτσι παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Alfa έχει κυκλοφορήσει ήδη δυο albums. Διασκεύασε επίσης στα Ιταλικά το “Snap” την συμμετοχή της Rosa Linn στην Eurovision 2022 για την Αρμενία. Φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στο Sanremo Festival με το τραγούδι “Vai!”.

Angelina Mango: H Angelina Mango είναι μόλις 22 ετών και κατάγεται από την πόλη Maratea. Έγινε γνωστή στο ευρύτερο Ιταλικό κοινό μόλις πέρσι με την συμμετοχή στο μουσικό Talent show Amici di Maria De Filippi στο οποίο κατέλαβε την 2η θέση. Το τραγούδι της Che t’o dico a fa’ έχει 32 εκατομμύρια views. Λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά στο Sanremo festival με το τραγούδι “La noia”.

Annalisa: H Annalisa Scarrone, γεννημένη το 1985 στην Σαβόνα, είναι μια από τις μεγαλύτερες star της σύγχρονης Ιταλικής pop μουσικής. Έγινε γνωστή μέσα από το Amici di Maria De Filippi στο 2010 και έκτοτε έχει κυκλοφορήσει 8 albums κάνοντας συνολικά 3,1 εκατομμύρια πωλήσεις στην Ιταλία. Έχει λάβει συνολικά 5 φορές μέρος στο Sanremo festival (2013, 2015, 2016, 2018, 2021) χωρίς όμως να έχει κερδίσει ποτέ το φεστιβάλ. Πιο κοντά στην νίκη έφτασε το 2018 καταλαμβάνοντας την 3η θέση με το τραγούδι “Il mondo prima di te“. Φέτος συμμετέχει για 6η φορά με το τραγούδι “Sinceramente”.

BigMama: Η BigMama ή αλλιώς Marianna Mammone, είναι Ιταλίδα rapper γεννημένη το 2000 San Michele di Serino. Έχει κυκλοφορήσει έναν προσωπικό της δίσκο, και στην μουσική της μιλάει για τους αγώνες που έδωσε στην ζωή της. Συγκεκριμένα στο σχολείο δεχόταν bullying στο σχολείο για τα κιλά της και διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin. Συμμετέχει για πρώτη φορά στο Sanremo festival ως διαγωνιζόμενη με το τραγούδι “La rabbia non ti basta”. Ας την ακούσουμε στο τραγούδι της Così Leggera.

Bnkr44: Οι Bnkr44 είναι μια μουσική συλλογικότητα από το Έμπολι που παίξει κυρίως pop-punk μουσική και αποτελείται από τους: Fares (Pietro Serafini), Erin (Dario Lombardi), Caph (Marco Vittiglio), JxN (Jacopo Adamo), Faster (Andrea Locci), Piccolo (Duccio Caponi). Οι Bnkr44 κέρδισαν την πρόκριση για το Sanremo Festival μέσω του Sanremo Giovanni 2023, το οποίο απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες, όπου διαγωνίστηκαν με το τραγούδι “Effetti speciali” και πήραν ένα από τα 3 εισιτήρια για το Sanremo Festival 2024 στο οποίο θα διαγωνιστούν με το τραγούδι “Governo punk”

Clara: H Clara Soccini ή απλώς Clara είναι η νικήτρια του Sanremo Giovanni 2023 με το τραγούδι  “Boulevard” μέσω του οποίου κέρδισε την πρόκριση της στο Sanremo festival 2024 στο οποίο θα διαγωνιστεί με το τραγούδι “Diamanti grezzi”. Γεννημένη το 1999 στο Βαρέζε δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα τον πρώτο της δίσκο, έχει όμως μια συνεργασία με τον Mr.Rain, περσινό διαγωνιζόμενο του φεστιβάλ.

Dargen D’Amico: O Dargen D’Amico (κ.κ. Jacopo D’Amico) είναι ένας rapper από το Μιλάνο όπου γεννήθηκε το 1980. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1997 από το rap συγκρότημα Sacre Scuole. Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο του album ενώ το 2022 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Sanremo festival με το τραγούδι “Dove si balla“. Φέτος επιστρέφει στο φεστιβάλ με το τραγούδι “Onda alta”.

Diodato: O Antonio Diodato είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα μεγάλα ονόματα του φετινού φεστιβάλ, γεννημένος το 1981 στην Αόστα, και έγινε γνωστός ως νέος καλλιτέχνης το 2014 μέσα από το Sanremo Festival, την ίδια χρονιά μάλιστα πήρε βραβείο ΜΤV νέας γενιάς. Συμμετείχε 3 φορές στο φεστιβάλ, (2014, 2018, 2020), με την 3η συμμετοχή του μάλιστα το “Fai Rumore” κέρδισε το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ χωρίς όμως να καταφέρει να εκπροσωπήσει την χώρα του στην Eurovision, καθώς εκείνη την χρονιά η Eurovision ματαιώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19. Το συγκεκριμένο τραγούδι πάντως έγινε σύνθημα στα χείλη των Ιταλών στην μάχη κατά της πανδημίας. Φέτος ο Diodato επιστρέφει στο φεστιβάλ με το τραγούδι “Ti muovi”.

Emma: H Emma Marrone είναι και αυτή ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ιταλικής Pop-Rock σκηνής με την κυκλοφορία 7 δίσκων, όλοι εκ των οποίων έφτασαν στην 1η ή την 2η θέση των Ιταλικών charts, ενώ κέρδισε 3 βραβεία του Ιταλικού MTV. Συμμετείχε μέχρι τώρα 3 φορές στο φεστιβάλ του Sanremo (2011, 2012, 2022) με την δεύτερη της συμμετοχή, το “Non E’ L’Inferno” να κερδίζει το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ, χωρίς όμως να εκπροσωπεί την Ιταλία στην Eurovision εκείνη την χρονιά. Στην σκηνή της Eurovision η Emma ανέβηκε 2 χρόνια αργότερα, το 2014 με το τραγούδι La Mia Città με το οποίο κατέλαβε την 21η θέση. Αυτή ήταν η μοναδική χρονιά, μετά την επιστροφή της στον διαγωνισμό, όπου η Ιταλία επέλεξε τον εκπρόσωπο της με απευθείας ανάθεση, καταλαμβάνοντας την χειρότερη θέση της θέση στην Eurovision μετά το 2011, όταν και επέστρεψε στην Eurovision μετά από μια απουσία 14 ετών. Φέτως η Emma διαγωνίζεται με το τραγούδι “Apnea”.

Fiorella Mannoia: H γεννημένη το 1954 στην Ρώμη, Fiorella Mannoia, είναι τραγουδίστρια και ηθοποιός, με μεγάλη πείρα στο Sanremo Festival καθώς συμμετέχει φέτος για 6η φορά σε αυτό. Συμμετείχε τις χρονιές (1981, 1984, 1987, 1988, 2017). Το 1987 και το 1988 βραβεύτηκε με τα βραβεία της επιτροπής ενώ το 2017 έφτασε πολύ κοντά στην νίκη καθώς με το τραγούδι “Che sia benedetta” κατέλαβε την 2η θέση. Φέτος η Fiorella επιστρέφει με το τραγούδι “Mariposa”.

Francesco Renga & Nek: Πρόκειται για δύο από τις μεγαλύτερες μορφές της Ιταλικής Pop-Rock μουσικής σκηνής! Συγκεκριμένα ο γεννημένος στην Μπρέσια το 1968, Francesco Renga, κέρδισε το πρώτο βραβείο του φεστιβάλ το 2005 με το τραγούδι “Angelo” (Θα μπορούσαμε να τον δούμε ως αντίπαλο της Έλενας Παπαρίζου εκείνη την χρονιά στο Κίεβο αν δεν απείχε η Ιταλία από την Eurovision), ενώ συμμετείχε στο φεστιβάλ επίσης το 2001, το 2009 και το 2012. Ο Nek ή αλλιώς Filippo Neviani κατάφερε να κάνει μεγάλη επιτυχία με την πρώτη του συμμετοχή στο Sanremo Festival το 1997 με τίτλο Laura non c’è όχι μόνο στην Ιταλία αλλά και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και την Λατινικής Αμερικής. Το 2015 επέστρεψε στο φεστιβάλ με το τραγούδι Fatti avanti amore το οποίο κατέλαβε την 2η θέση πίσω από τους Il Volo. Φέτος οι δυο τους επιστρέφουν στο φεστιβάλ με ένα ντουέτο, το “Pazzo di te”.

Fred De Palma: O Fred De Palma ή αλλιώς Federico Palana είναι ένας πολύ δημοφιλής Ιταλός rapper με ειδίκευση στο Reggaeton, γεννήθηκε στο Τορίνο το 1989. Το τραγούδι του Una volta ancora με την Ana Mena έγινε πολύ δημοφιλές σε Ιταλία και Ισπανία. Φέτος λαμβάνει για πρώτη φορά μέρος στο φεστιβάλ με το τραγούδι “Il cielo non ci vuole”.

Gazzelle: Πρόκειται για τον Flavio Bruno Pardini, έναν Ιταλό indie pop καλλιτέχνη ο οποίος στα πρώτα χρόνια της καριέρας του δεν αποκάλυπτε την ταυτότητα του, διότι ήθελε πάντοτε η μουσική να έχει τον πρώτο λόγο και όχι τα πρόσωπα. Μεγάλη του επιτυχία το “Destri” το οποίο έγινε 5 φορές πλατινένιο. Ο Gazzelle διαγωνίζεται με το τραγούδι “Tutto qui”.

Geolier: Ή αλλιώς Emanuele Palumbo ένας 23χρονος trapper από την Νάπολι, αρκετά δημοφιλής στην Ιταλική νεολαία με τραγούδια όπως το Come Vuoi. Φέτος διαγωνίζεται για πρώτη φορά στο Sanremo Festival με το τραγούδι “I p’ me, tu p’ te”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.