Ιταλία: Ανακοινώθηκαν οι 27 υποψήφιοι καλλιτέχνες του Sanremo Festival 2024

Ιταλία: Ανακοινώθηκαν οι 27 υποψήφιοι καλλιτέχνες του Sanremo Festival 2024

H δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας RAI ανακοίνωσε τους 27 υποψηφίους καλλιτέχνες του Sanremo Festival 2024, στους οποίους θα προστεθούν οι 3 πρώτοι καλλιτέχνες του Sanremo Giovani, έτσι η συνολική λίστα θα περιλαμβάνει συνολικά 30 ονόματα. Ένας από τους 30 καλλιτέχνες θα εκπροσωπήσει την Ιταλία στον 68o διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η Λίστα των συμμετεχόντων

Στην παρακάτω λίστα συναντάμε αρκετά ονόματα καλλιτεχνών οι οποίοι έχουν συνδέσει το όνομα τους με το φεστιβάλ του Sanremo αλλά και την Eurovision. Αρχικά έχουμε τους Il Volo, οι οποίοι εκπροσώπησαν την Ιταλία το 2015 με το Grande Amore και κατατάχθηκαν 3οι και οι οποίοι επισκέφτηκαν πρόσφατα την χώρα μας, ο Mahmood ο οποίος εκπροσώπησε την Ιταλία στην Eurovision δύο φορές, το 2019 με το Soldi (2η θέση) και το 2022 με το Brovidi σε ντουέτο με τον Blanco (6η θέση).

Επιπλέον συμμετέχει η Emma Marrone η οποία κέρδισε το φεστιβάλ του 2012 αλλά εκπροσώπησε την Ιταλία το 2014 με το τραγούδι La Mia Citta (21η θέση) καθώς επίσης και οι Ricchi e Poveri οι οποίοι εκπροσώπησαν την Ιταλία το 1978 καταλαμβάνοντας την 12η θέση με το “Questo amore”. Τέλος την λίστα των καλλιτεχνών που συνδέονται με την Eurovision κλείνει ο Diodato ο οποίος κέρδισε το φεστιβάλ του 2020 με το “Fai Rumore” και θα εκπροσωπούσε την Ιταλία στην Eurovision 2020, η οποία όμως ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του ιού COVID-19. Στην λίστα τελικά δεν περιλαμβάνονται οι εκπρόσωποι της Ιταλίας στην Eurovision 1997 Jalisse παρά τις φήμες για την συμμετοχή τους.

Ανακοινώθηκαν επίσης οι συμπαρουσιαστές του Sanremo Festival με κύριο παρουσιαστή και φέτος τον Amadeus. Το πλέον γνωστό όνομα ανάμεσα τους είναι ο εκπρόσωπος της Ιταλίας στις Eurovision 2013 και 2023 Marco Mengoni.

  • Τρίτη 6 Φεβρουαρίου – Marco Mengoni
  • Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου – Giorgia
  • Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου– Teresa Mannino
  • Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου– Lorella Cuccarini
  • Σάββατο 10 Φεβρουαρίου– Fiorello

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.