Eurovision ΕΡΤ : Χωρίς το Γ. Καπουτζίδη και τη Μ. Κοζάκου στη Λισαβόνα;

Eurovision ΕΡΤ : Χωρίς το Γ. Καπουτζίδη και τη Μ. Κοζάκου στη Λισαβόνα;

Ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου βρέθηκαν μαζί στο τιμόνι του σχολιασμού της μετάδοσης του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision από το 2013. Σύμφωνα όμως με το σημερινό ρεπορτάζ του Γρηγόρη Μελά στο Newsit, φαίνεται πως η ΕΡΤ επιθυμεί την αντικατάστασή τους, με πρόσωπο-α από το δικό της έμψυχο δυναμικό (αν και η Μαρία Κοζάκου είναι υπάλληλος της ΕΡΤ).

Ο Γρηγόρης Μελάς συγκεκριμένα αναφέρει:

Στην πρώτη συνάντηση της ομάδας παραγωγής για το ελληνικό τελικό της Eurovision, ορισμένα μέλη της εξέφρασαν την επιθυμία να μην ζητήσουν από τον Καπουτζίδη και τη Μαρία Κοζάκου να παρουσιάσουν το φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Σήμερα το μεσημέρι όπως σας ενημερώσαμε από χθες, είναι η συνάντηση της διοίκησης της ΕΡΤ με τους εκπροσώπους των τριών δισκογραφικών εταιρειών που θα διαγωνιστούν στον ελληνικό τελικό για την εκπροσώπηση της χώρας μας στη Λισαβόνα.

Φαίνεται ότι η πραγματοποίηση του τελικού μέσω βίντεο που θα έχουν προεγγραφεί και στα οποία οι υποψήφιοι θα ερμηνεύουν ζωντανά τις συμμετοχές τους, είναι μία επιλογή από την οποία έχουν πλέον απομακρυνθεί.

Περισσότερες λεπτομέρειες όμως θα γνωρίζουμε μετά το τέλος της σημερινής συνάντησης στο ραδιομέγαρο. Η επιθυμία των fans πάντως, να πραγματοποιηθεί ο τελικός με τους διαγωνιζόμενους να ερμηνεύουν ζωντανά τις συμμετοχές τους, είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο πια.

23 σκέψεις για το “Eurovision ΕΡΤ : Χωρίς το Γ. Καπουτζίδη και τη Μ. Κοζάκου στη Λισαβόνα;

 1. Όντως ευχάριστο το ενδεχόμενο του live δυσσάρεστο όμως το ενδεχόμενο να αλλάξουν αυτό το τόσο πετυχημένο δίδυμο Κοζάκου-Καπουτζίδη το οποίο με τα σχόλια του κάνει τον διαγωνισμό κατά πολύ πιο ευχάριστο. Και ίσως η ΕΡΤ θα έπρεπε να θυμηθεί οτί σε ένα κατά τα άλλα παρωδία περυσινό τελικό το βιντεάκι των δύο σχολιαστών στο τέλος ήταν αυτό που άρεσε περισσότερο σε όλιυς από εκείνο το βράδυ.

 2. Παρακολουθώ τη γιουροβίζιον από το 1977.
  Έχω ζήσει δλδ όλες και όλους τους τηλεσχολιαστές της ΕΡΤ (από την αείμνηστη Μακώ Γεωργιάδου… Μπόκοτα, Πασχαλίδου, Καπουτζίδη/ Μακρυπούλια, Σεργουλόπουλο/Μπακοδήμου, Μαγγίρες, Βαγιάνη, Κοζάκου, Κοζάκου/Καπουτζίδη, δυστυχώς μου διαφεύγει το όνομα του τηλεσχολιαστή που αντικατέστησε τη Μπόκοτα το 1998) και μπορώ να πω, ότι, σε γενικές γραμμές, ήταν όλες και όλοι τους καλοί έως πολύ καλοί. Το δίδυμο Κοζάκου/ Καπουτζίδης είναι από τα αγαπημένα μου και θα ήθελα να τους δω να συνεχίζουν και φέτος.

  Όσο για τα περί live στον τελικό, το βλέπω ως θετική εξέλιξη (αν επιβεβαιωθεί φυσικά).

 3. Ορισμενα μέλη της ομάδας παραγωγής εξέφρασαν την επιθυμία να δοθεί μια ευκαιρία και στα …δικά τους παιδιά. Άλλωστε ο Καπουτζίδης κάνει πολλή παρέα με τον Σκάι.

  Προσωπικά εχω βαρεθεί να τον βλέπω πασπαρτού παντού και δεν θα με χάλαγε ένας φρέσκος κι ετοιμόλογος αντικαταστάτης που να γνωρίζει και να αγαπάει τον διαγωνισμό. Δεν είμαι ομως τόσο σίγουρος ότι τα κριτήρια θα είναι τόσο …αξιοκρατικά.

 4. Εγώ τους έχω συνηθίσει πλέον. Είναι και οι δύο πολύ ευχάριστοι στη μετάδοση και κάνουν σχόλια με χιούμορ. Εάν όμως πρόκειται να αλλάξουν παρουσιαστές να ζητήσουν από τη Δάφνη Μπόκοτα να το κάνει που είναι η πλέον κατάλληλη και έμπειρη.

 5. Νομίζω ότι έχει να κάνει και με την παρουσία ή μη, της Κοζάκου. Ο Καπουτζίδης έχει δηλώσει ότι δύο ενδεχόμενα υπάρχουν να μην μεταδώσει και φέτος τον διαγωνισμό. Είτε αν δεν τον καλέσουν, είτε αν δεν είναι δίπλα του και η Κοζάκου. Χαρακτηριστικά έχει πει ότι αν δεν πάει η Μαρία, θα προτιμήσω να δω την Eurovision μαζί της από τον καναπέ.
  Από την άλλη δεν θα μου κάνει καμία έκπληξη να ακούσω τον οποιονδήποτε απίθανο υπάλληλο της ΕΡΤ να είναι στον σχολιασμό του διαγωνισμού.
  Προσωπικά θα ήθελα και φέτος να ακούσω τους Κοζάκου-Καπουτζίδη να μεταδίδουν την Eurovision. Μετά από την εποχή Μπόκοτα (2004), μόνον αυτοί μπόρεσαν να με κερδίσουν.

 6. Ας δούμε την ανηψιά/ανηψιό ποιου θέλουν να βολέψουν και να χαλάσουν τους σχολιαστές που έχουν καθολική αποδοχή απο το κόσμο.

 7. Aπό τη στιγμή που έχουν χωθεί στην ΕΡΤ τόσοι άνθρωποι του καθεστώτος, γιατί να χρησιμοποιούν πρόσωπα από τον ανάλγητο νεοφιλελεύθερο ιδιωτικό τομέα και υπαλλήλους από την εποχή των προηγούμενων προδοτικών κυβερνήσεων; Να μην σας πω ότι τόσο έμψυχο δυναμικό έχει η Αυγή και το Χωνί (που έχει πάρει εργολαβία την προώθηση μίας εκ των υποψηφιοτήτων) για να δανειστούν.

   1. Το πρόβλημα είναι ότι σχολιάζουμε τις ιδεοληπτικές αποφάσεις της ΕΡΤ ή το ότι η ΕΡΤ παίρνει ιδεοληπτικές αποφάσεις;

    1. Θέλω λινκ για αυτό που λες.Ξέρεις ότι φεύγει ο καπουτζιδης και μπαίνει κάποιος άλλος, πχ συγγενής κάποιου πολιτικού;;;Δηλαδή στις υπόλοιπες χώρες, οι παρουσιαστές, μένουν εκεί μέχρι να πεθάνουν;;Δεν έχει δικαίωμα ο φορέας, να τους αλλάξει;;

     1. Φυσικά και έχει δικαίωμα ο φορέας να τους αλλάξει. Το θέμα είναι ο λόγος που το κάνει και το κατά πόσο η νέα επιλογή είναι τουλάχιστον ισάξια της προηγούμενης, αν όχι καλύτερη. Βλέποντας το τι γίνεται τελευταία στην ΕΡΤ, προσωπικά αμφιβάλλω και για τις δύο παραμέτρους.

     2. Ωραία.Ας περιμένουμε την επιλογή(αν γινει) και μετά εδώ θα είμαστε να κρίνουμε..

 8. Πάει ο σχολιασμός τη να ακούσεις τωρα τα νεροβραστα αστεία απο τους δικούς τους είχε ενα καπουτζιδη που το απογειωνε τον σχολειασμο ηταν ευχάριστο και οχι με βαρετους παρουσιαστες οπος φαντάζομαι θελουν να κάνουν φέτος.
  Πείτε μού 1 μονο 1 αν ξέρετε που να θελατε να δείτε για σχολιαστή? 1 μονο απο την ΕΡΤ!!!!!

  1. Καταρχάς η 1 παρουσιάστρια δουλεύει ήδη στην ερτ…να σου πω, θα ήθελα την Ελπίδα Γεωργιτζίκη από το 1ο πρόγραμμα.Έχει καταπληκτική φωνή.

 9. θα συμφωνήσω και εγώ με τους περοισσότερους εδώ, ότι χαίρομαι και επικροτώ το live και δυσανασχετώ για τη φημολογούμενη απομάκρυνση των Καπουτζίδη – Κοζάκου.. Ήταν μακράν οι πιο αγαπημένοι μου! ελπίζω η ΕΡΤ να ακούσει τη φωνή μας και την επιθυμία της πλειοψηφίας και να παραμείνουν στην περιγραφή του διαγωνισμού

 10. Κατα την γνωμη μου θα ειναι γκαφα και μεγαλη μαλιστα αν δεν ειναι εκεινοι οι σχολιαστες. Για μενα εχουν συνδεθει αρρηκτα με το διαγωνισμο . Η νεα γενια που παρακολουθει ττο θεσμο πιστευω τους εχει συνδυασει με αυτον . Καταλαβαινω με ποιο σκεπτικο μπορει να θελουν να τους αλλαξουν ομως ο κοσμος δεν τους εχει βαρεθει ακριβως το αντιθετο μαλλον . Η κινηση θα ειναι πολυ μεγαλο live . Ελπιζω και ευχομαι ομως οτι το τραγουδι μας θα ειναι πολυ καλο γιατι θα ειμαστε σε δυσκολο ημιτελικο με χωρες που ειτε τα πανε καλα η εχουν ξεκινησει δυνατα τις προετοιμασιες τους . Το τραγουδι ειναι οτι πιο σημαντικο αυτην την στιγμη .

 11. Μπόκοτα και ξερό ψωμί!!! Αλλά τη δόλια την είχανε συνηφασμένη με αποτυχίες και τις καταλογίζανε ότι έφερνε κακοτυχία. Μαυρόγατα δηλαδή τη λέγανε ούτε λίγο ούτε πολύ. Θέλω τη Μπόκοτα των παιδικών μου χρόνων. Για κάποιο λόγο είχε άλλη μαγεία η εποχή εκείνη με το σχολιασμό της Μποκοτα. Που τη θυμηθύκαμε βέβαια τώρα αυτή;; Ευτή είναι έξω από τα πράγματα πολύ καιρό τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.