Eurovision ΕΡΤ: Πάνω από 16 τελικά οι υποψήφιες συμμετοχές για τον ελληνικό τελικό

Eurovision ΕΡΤ: Πάνω από 16 τελικά οι υποψήφιες συμμετοχές για τον ελληνικό τελικό

Η αποκάλυψη του mediamagazine.gr για την υποψηφιότητα της Τάνιας Μπρεάζου στον ελληνικό τελικό ανάδειξης της συμμετοχής μας στη Eurovision 2018, ανέβασε το συνολικό τους αριθμό στους 16. Παρά τα όσα γράφηκαν από εδώ και από εκεί, αλλά και από εμάς, πλέον είναι σίγουρο ότι οι συμμετοχές που κατατέθηκαν στην ΕΡΤ είναι περισσότερες.

Συνθέτης υποψήφιας φετινής συμμετοχής μας δήλωσε ότι τα τραγούδια που κατατέθηκαν είναι πάνω από 20 και ίσως τελικά να έχει δίκαιο. Γιατί το λέμε αυτό; Άνθρωποι της δισκογραφικής εταιρείας Satellite, μας αποκάλυψαν ότι μέσα στη βδομάδα θα κάνουν ανακοινώσεις για τις ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ συμμετοχές τους, που σημαίνει ότι η εν λόγω δισκογραφική κατέθεσε πάνω από μία πρόταση.

Επίσης δεν έχουμε ακόμα πληροφορηθεί τη δεύτερη υποψηφιότητα της Heaven Music, αφού σύμφωνα με το άρθρο του Newsit, πέρα από τους Stereo Soul, η δισκογραφική εταιρεία του ομίλου ΑΝΤ1 κατέθεσε δύο συμμετοχές στη διαδικασία.

Δεν θα πρέπει να αποκλείονται και άλλες εκπλήξεις που να ανεβάζουν το συνολικό αριθμό των υποψήφιων τραγουδιών ακόμα παραπάνω. Το σίγουρο όμως είναι ότι οι συμμετοχές που έχουν υποβληθεί στην ΕΡΤ, για τον εθνικό μας τελικό είναι τουλάχιστον 18 και όχι 16 όπως λανθασμένα αναφέρουν διάφορες ιστοσελίδες σήμερα, μετά και την αποκάλυψη της υποψηφιότητας της Τάνιας Μπρεάζου.

Οι 16 υποψήφιοι για τον ελληνικό τελικό που έχουν γίνει γνωστοί μέχρι στιγμής είναι:

 • Αρετή Κετιμέ
 • Παναγιώτης Τσακαλάκος
 • Βασιλική Στεφάνου
 • Stereo Soul ft dj Koncept
 • Χοροσταλίτες
 • Τόνυ Βλάχος
 • Duo Fina
 • Γιάννης Μωραίτης
 • Δημήτρης Κίκλης
 • Decho
 • Γιάννης Δημητράς
 • Χριστίνα Σάλτη
 • Γιάννα Τερζή
 • Κυριακή Δερέμπεη ft Lava
 • Βαγγέλης Πανάτος
 • Τάνια Μπρεάζου

Η καλλιτεχνική επιτροπή που θα αξιολογήσει τις υποβληθείσες συμμετοχές είναι η εξής:

 • Αναστάσιου Συμεωνίδη (Μαέστρος)
 • Δουρδουμπάκης Πέτρος (Τραγουδοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός)
 • Κτιστάκης Δημήτρης (Μαέστρος)
 • Κώστας Αλέξης
 • Μεσσήνης Μιχάλης (Μουσουργός)
 • Πυλαρινός Ανδρέας (Μαέστρος)
 • Σπυρόπουλος Μπαχ Γιάννης (Ενορχηστρωτής)
 • Τσάρας Πανταζής (ραδιοφωνικός παραγωγός)

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE Greece για τις κρίσιμες ανακοινώσεις της ΕΡΤ, με τους φιναλίστ του ελληνικού τελικού, που αναμένονται αυτή την εβδομάδα.

15 σκέψεις για το “Eurovision ΕΡΤ: Πάνω από 16 τελικά οι υποψήφιες συμμετοχές για τον ελληνικό τελικό

 1. Κύριε Αργυρίου, πιστεύετε σήμερα θα μάθουμε έστω το αν κατέληξε οι επιτροπή στις αποφάσεις της ? Και δεύτερη ερώτηση: υπάρχει περίπτωση να μάθουμε και το περιεχόμενο αυτών των αποφάσεων Σήμερα?

 2. 7 το απόγευμα και σιγήν ιχθύος από ερτ. Αν είχαν παραληφθεί εξαιρετικά τραγούδια, δεν θα το βροντοφώναζαν όπως χρονιές που είχαν έστω και μέτρια? Αυτή η σιγη μου θυμίζει τις περσινές σούπες της Ντεμη, για τις οποίες δεν ακουγόταν τίποτα μέχρι και την τελευταία στιγμή…. Και με εξαίρεση έναν φίλο της ομάδας της Ντεμη και πανελιστα, κανένας που τα είχε ακούσει τα τραγούδια έστω στη ζούλα, δε μίλησε για κάτι εξαιρετικό κτλ …. λοιπόν ερτ μην το κουραζεις με δεύτερους και ούτε αναθέσεις σε δεύτερους. Ανάθεση τώρα στον Πλούταρχο που πληρεί τα κριτήριά σου για φέτος. Άλλωστε όπως δήλωσε ο Γιάννης Πλούταρχος, αν του ζητήσει ποτέ η ερτ να εκπροσωπήσει τη χώρα μας με ελληνικό στίχο και ελληνικό ήχο σαν τα τραγούδια που λέει, θα το έκανε ευχαρίστως.

  1. Εδώ δεν έκαναν το πιο απλό, να βγάλουν μια ανακοίνωση για το πόσα τραγούδια τελικά παρέλαβαν. Από τα 12 πήγαμε στα 16, μετά στα περισσότερα από 20, μετά ξανά στα 16 & τώρα τουλάχιστον 18. Όπως & να έχει όμως, ο αριθμός είναι μικρός & είναι πολύ παράξενο μετά από 2 συνεδριάσεις να μην έχουν καταλήξει κάπου.

 3. Να διαλυθεί άρδην η κριτική επιτροπή, να δοθούν ΟΛΑ τα τραγούδια στη δημοσιότητα, να συμμετάσχουν και άλλοι καλλιτέχνες που ίσως απόκλείστηκαν ή δεν πρόλαβαν και να γίνει διαδικτυακή ψηφοφορία! Να ψηφίσει το κοινό! Και ίσως και Ελληνες του εξωτερικου π,χ! Αλλα ΜΟΝΟ διαδικτυακά σε πρώτη φάση! Να επιλεγούν τα 5-6 τραγουδια πχ με την υψηλότερη βαθμολογία και να γίνει ενας Ελληνικός Τελικός, οπου εκεί θα παρουσιαστουν ζωντανά τα τραγουδια και τότε να ξαναψηφίσει το κοινό ποιο θα πάει! Αμάν με τις επιτροπές! Χαΐρι δεν βλέπουμε!

  1. Διαδικτυακά θα ψηφίσουν μόνο τα 16χρονα & το σόι της Δερέμπεη που έχει ήδη άγριες διαθέσεις. Δεν είναι καθόλου αξιόπιστη αυτή η μέθοδος.

   1. Αν μπουν μέσα Ταμτες, Μαρτακηδες, Φουρειρες κτλ, δηλαδή πιο καταξιωμένοι και γνωστοί καλλιτέχνες θα δεις που θα πάνε οι Δερέμπεες και οι λοιπή συγγενείς! Άλλωστε ποιοι ψηφίζουν πιστεύεις στην ΕU? Oι 30-40-50? Πιτσιρικάδες περισσότερο! Η μέθοδος είναι μια χαρά, γιατί θα υπάρξουν από το σωρό και καλά τραγούδια για την ΕU! Αν φύγει η σκαρταδούρα, κάτι θα μείνει…

    1. Θα σε στεναχωρήσω, αλλά η Φουρέιρα δεν καταδέχεται να μπει σε διαδικασία τελικού, επιθυμεί μόνο απευθείας ανάθεση.
     Η μέθοδος της διαδικτυακής ψηφοφορίας έχει πχ εφαρμοστεί στο Melodifestivalen & έχει αποτύχει, εξού & τα περίεργα αποτελέσματα πέρσυ & φέτος.
     Το θέμα δεν είναι να μπει απλά ένα γνωστό όνομα για να τραβήξει ψήφους, αλλά να έχει & καλό τραγούδι. Πχ ο Μαρτάκης που αναφέρεις είχε χάλια τραγούδι το 2013, & η Τάμτα ήταν επίσης κακή το 2007.

 4. Αποκλειστικό: Σύμφωνα με δικές μου πληροφορίες, σε μεγάλο δίλημμα είναι η Επιτροπή της ερτ γιατί ενώ έχει ξεχωρίσει 2 υποψήφια τραγούδια και τα θεωρεί ικανά να φέρουν ικανοποιητική διάκριση, όλα τα υπόλοιπα είναι κάτω του μετρίου σαν επίπεδο σύνθεσης αλλά και παραγωγής. Το δίλημμα έγκειται στο αν πρέπει να γίνει τελικός από τη στιγμή που δεν έχουν κατατεθεί καλά τραγούδια στο σύνολο τους και αν αξίζει να κάνει η ερτ τελικό για 2 μόνο καλά τραγούδια. Από την άλλη, φοβούνται να προτείνουν ανάθεση σε ένα από τα δύο γιατί θα θεωρηθεί μεροληπτική και άδικη συμπεριφορά Αφού η ανάθεση σημαίνει ότι για άλλη μια φορά αποκλείεται το κοινό στη λήψη της απόφασης και παίρνει όλη την ευθύνη και πάλι η ερτ. Αυτό που θα προκρίνουν είναι είτε να γίνει ανάθεση σε άλλον καλλιτέχνη που δεν έχει καν υποβάλλει συμμετοχή φέτος είτε να γίνει τελικός με 8 τραγούδια (αλλά το δεύτερο σενάριο συνεπάγεται κόστος για την ΕΡΤ και δεν ξέρουν αν αυτό το κόστος αξίζει δεδομένου του γενικότερου χαμηλού επιπέδου τραγουδιών που παραληφθησαν φέτος όπως προείπα)

  1. Τι σημαίνει ικανοποιητική διάκριση; Πχ οι θέσεις 8-10; Όχι ότι είναι χάλια να τερματίσεις σ’ αυτές τις θέσεις, αλλά δε στέλνεις τραγούδι όταν ξέρεις ότι μπορείς στην καλύτερη των περιπτώσεων να φτάσεις μόνο ως εκεί.
   Αν είναι όντως δύο τα τραγούδια που αξίζουν, είναι κοροιδία να στήσουν ολόκληρο ελληνικό τελικό βάζοντας άλλα τρία κάτω του μετρίου απλά για να συμπληρωθεί το σόου, άσε που είναι πεταμένα χρήματα. Πιστεύω πως καλύτερη λύση είναι η ανάθεση σε άλλον καλλιτέχνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.