Eurovision 2020: Σαν Μαρίνο, Δανία και Γερμανία επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον επόμενο διαγωνισμό

Eurovision 2020: Σαν Μαρίνο, Δανία και Γερμανία επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στον επόμενο διαγωνισμό

Καθώς ο θόρυβος και τα φώτα από τον 64ο Διαγωνισμό στο Τελ Αβίβ υποχωρούν, ήδη οι χώρες έχουν αρχίσει να εκφράζουν την πρόθεση συμμετοχής τους στον επόμενο διαγωνισμό που θα λάβει χώρα στην Ολλανδία το 2020.

Σαν Μαρίνο

Η πρόκριση της χώρας στον τελικό με τον Serhat και η 19η θέση που αποτελεί την καλύτερη για την χώρα από το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό, δεν άφησε φυσικά ασυγκίνητους τους ιθύνοντες του κρατικού καναλιού , SMRTV, οι οποίοι σπεύδουν να δηλώσουν παρόντες και στον επόμενο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του κρατικού καναλιού, Carlos Romeo, το κρατικό κανάλι έχει ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες για τον επόμενο διαγωνισμό, δηλώνοντας τον ενθουσιασμό για την συμμετοχή του 2019 και την επίδοση της χώρας.

Ασφαλώς δεν έχει διευκιρνιστεί ακόμα ούτε με ποιον τρόπο θα επιλεγεί ο επόμενος εκπρόσωπος ούτε πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής, στοιχεία για τα οποία το κρατικό κανάλι θα ενημερώσει στο μέλλον.

Το Σαν Μαρίνο στην Eurovision

Serhat ήταν 10ος εκπρόσωπος του Σαν Μαρίνο στον διαγωνισμό της Eurovision. Η μόνη φορά που η χώρα είχε καταφέρει να προκριθεί και να φτάσει στον τελικό πριν τον Serhat,  ήταν το 2014 με την Valentina Monetta και το τραγούδι Maybe. Φέτος η χώρα πέτυχε την καλύτερη της θέση τερματίζοντας 19η.

Δανία

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Δανίας επιβεβαίωσε την συμμετοχή της χώρας στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision στην Ολλανδία.

Οι Δανοί θα επιλέξουν το επόμενο εκπρόσωπο τους μέσα από τον παραδοσιακό τους εθνικό τελικό,  Dansk Melodi Grand Prix. Ο εθνικός τελικός του 2020 θα διεξαχθεί στο Σάββατο 7 Μαρτίου στο Royal Arena στην Κοπεγχάγη. Ο εθνικός τελικός θα επιστρέψει στην πρωτεύουσα μετά από 18 χρόνια. Μάλιστα ήδη έχει ξεκινήσει η προπώληση των εισιτηρίων στην επίσημη ιστοσελίδα 

Ο Δήμαρχος της πόλη  Mr. Frank Jensen, δηλώνει ικανοποιημένος που το επόμενο DMGP 2020 θα διεξαχθεί στην πόλη λέγοντας:

Το Melodi Grand Prix αποτελεί ειδικό μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που χρόνο με χρόνο συγκεντρώνει τους Δανούς από όλες τις γενιές και τις γωνιές της χώρας. Μετά από 17 χρόνια, ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε το  Dansk Melodi Grand Prix πίσω στην Κοπεγχάγη για ένα τεράστιο λαϊκό πάρτι για νέους και μεγαλύτερους. 

Η Δανία στη Eurovision

Δανία συμμετείχε για πρώτη φορά στη Eurovision το 1957 ενώ έκτοτε έχει απουσιάσει από τον διαγωνισμό 14 φορές. Σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι από το 1967 έως το 1977, για 11 δηλαδή ολόκληρα χρόνια, η χώρα έπαψε να λαμβάνει μέρος στο μουσικό διαγωνισμό.

Έχει καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση τρεις φορές. Το 1963 με τους Grethe & Jørgen Ingmann και το τραγούδι “Dansevise“. Το 2000 με τους Olsen Brothers και το τραγούδι “Fly on the Wings of Love” & το 2013 με την Emmelie de Forest και το τραγούδι “Only Teardrops“.

Στην τελευταία θέση έχει βρεθεί μονάχα μία φορά το 2002 με την Malene Mortensen και το τραγούδι “Tell me who you are” ενώ εκτός τελικού (αν εξαιρέσουμε τη χρονιά του 1996) έχει βρεθεί άλλες τέσσερις φορές την περίοδο 2004-2018. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι έχει κατορθώσει να περάσει τις υπόλοιπες 11 φορές.

Φέτος η χώρα εκπροσωπήθηκε από την Leonora με το τραγούδι “Love is forever” το οποίο κατετάγη στην 12η θέση του τελικού.

Γερμανία

Το κρατικό κανάλι της Γερμανίας, NDR, έχει επιβεβαιώσει την συμμετοχή της χώρας στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision στην Ολλανδία το 2020.

Μπορεί το φτωχό αποτέλεσμα στην Eurovision 2019 και ειδικά οι μηδέν βαθμοί στο televoting να σόκαραν τους Γερμανούς αλλά δεν φαίνονται αρκετά για να τους πτοήσουν και να μη εκδηλώσουν την πρόθεση τους να είναι παρόντες και στην Eurovision 2020.

Καμία ωστόσο πληροφορία δεν υπήρξε για τον τρόπο επιλογής του επόμενου εκπροσώπου αλλά θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις μέσα στο καλοκαίρι για το θέμα αυτό.

H Γερμανία στην Eurovision

Η Γερμανία είναι μια από τις παλαιότερες χώρες στην Eurovision καθώς συμμετέχει σε αυτήν από τον πρώτο κι’όλας διαγωνισμό το 1956, ενώ είναι και η χώρα με τις περισσότερες συμμετοχές στον διαγωνισμό καθώς απείχε από αυτήν μόλις μια χρονιά, το 1996. Η Γερμανία έχει κερδίσει τον διαγωνισμό 2 φορές στην ιστορία της, το 1982 με την Nicole και το Ein bißchen Frieden και το 2010 με την Lena και το Satelite, ενώ έχει φιλοξενήσει την Eurovision 3 φορές σε ισάριθμες πόλεις, 1957 (Φρανκφούρτη), 1983 (Μόναχο), 2011 (Ντίσελντορφ). Η Γερμανία πλησίασε αρκετές φορές ακόμα στην νίκη καθώς έφτασε 4 φορές στην 2η θέση και 5 φορές στην 3η θέση, ήρθε όμως και 7 φορές τελευταία στον τελικό.

Μετά την περσινή 4η θέση με τον Michael Schulte και το τραγούδι You Let Me Walk Alone φέτος η Γερμανία εκπροσωπήθηκε από το ντουέτο Sisters και το τραγούδι Sister, το οποίο τερμάτισε στην προτελευταία 25η θέση του τελικού.

Σημειωτεόν ότι εκτός από τις παραπάνω χώρες, μέχρι στιγμής επίσημα, η Τσεχία ήδη από τον Ιανουάριου του 2019 και η Νορβηγία, έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους  στον διαγωνισμό του 2020. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.