Eurovision 2018: Στις 29 Ιανουαρίου η κλήρωση των ημιτελικών. Δείτε τα γκρουπ των χωρών

Eurovision 2018: Στις 29 Ιανουαρίου η κλήρωση των ημιτελικών. Δείτε τα γκρουπ των χωρών

Όλα έχουν μπει σε πλήρη ευθεία και ο διαγωνισμός της Eurovision έρχεται όλο και πιο κοντά. Όπως ανακοινώθηκε μέσω της RTP και της επίσημης σελίδας της Eurovision, η κλήρωση για τις χώρες που θα διαγωνιστούν σε κάθε ημιτελικό θα γίνει την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 13:00 CET στο δημαρχείο της Λισαβόνας. Κατά την διάρκεια της κλήρωσης ο δήμαρχος του Κιέβου Vitali Klitschko θα παραδώσει την διοργάνωση της Eurovision στον δήμαρχο της Λισαβόνας, Fernando Medina.

Η τελετή κλήρωσης θα παρουσιαστεί από τις Sílvia Alberto και Filomena Cautela, οι οποίες είναι οι δύο από τις τέσσερις παρουσιάστριες του διαγωνισμού της Eurovision. Η κλήρωση αυτή θα μεταδοθεί από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο Youtube.

Να σας θυμίσουμε λίγο την διαδικασία, στο πρώτο μέρος της κλήρωσης θα κληρωθεί ποιον από τους δύο ημιτελικούς θα μεταδώσει και θα ψηφίσει κάθε μια χώρα από τις Big5 (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και φυσικά η Πορτογαλία). Στο δεύτερο μέρος θα αποφασιστεί ποια από τις υπόλοιπες 37 χώρες θα διαγωνιστεί σε κάθε ημιτελικό. Όλα τα προηγούμενα χρόνια η σειρά εμφάνισης των χωρών στους ημιτελικούς αποφασιζόταν από τους παραγωγούς του διαγωνισμού. Μόνο δέκα χώρες θα προκριθούν από κάθε ημιτελικό στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου.Τέλος δείτε πόσες χώρες θα διαγωνιστούν στους ημιτελικούς και στον τελικό:

 • Πρώτος ημιτελικός- 19 χώρες
 • Δεύτερος ημιτελικός- 18 χώρες
 • Μεγάλος τελικός – 26 χώρες

Πέρα των άλλων, σήμερα ανακοινώθηκαν και τα έξι γκρουπ σε κάθε ένα από τα οποία ανήκουν έξι διαγωνιζόμενες χώρες (εκτός του πρώτου γκρουπ που περιλαμβάνει επτά χώρες). Οι χώρες μοιράστηκαν σε έξι γκρουπ ανάλογα με τα πρότυπα ψήφων όπως υπολογίστηκαν από το Digame, τον επίσημο συνεργάτη της Eurovision που καλύπτει το televoting. Αυτή η μέθοδος θα περιορίσει τις πιθανότητες εμφάνισης των συμμαχιών στον τελικό βαθμολογικό πίνακα. Από κάθε γκρουπ οι μισές χώρες θα διαγωνιστούν στον πρώτο ημιτελικό ενώ οι υπόλοιπες στο δεύτερο. Δείτε τα γκρουπ εδώ:

Από ότι παρατηρείτε η Ελλάδα ανήκει στο τέταρτο group μαζί με την Κύπρο.

Σε σύγκριση με τα περσινά groups:

 • στο πρώτο group δεν πραγματοποιήθηκε καμία αλλαγή
 • στο δεύτερο group προστέθηκε η Ιρλανδία
 • στο τρίτο group προστέθηκε η Ρωσία και η Ουκρανία, η οποία δεν συμπεριλαμβανόταν πέρυσι καθώς ήταν η διοργανώτρια
 • όπως πάντα η Ελλάδα και η Κύπρος βρίσκονται στο ίδιο group μαζί με την Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Μολδαβία και την Ρουμανία, ακριβώς όπως πέρυσι
 • στο πέμπτο group προστέθηκε το Ισραήλ στην θέση της Ρωσίας
 • στο έκτο και τελευταίο group μετακινήθηκε η Εσθονία ,που βρισκόταν στο δεύτερο group, με τις γείτονες χώρες της Λιθουανία, Λετονία, αλλά και με την Πολωνία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Εκτός αυτών η RTP ανακοίνωσε τις τοποθεσίες που θα πραγματοποιηθούν το κάθε ένα από τα  Event Weeks of the competition και από ότι θα παρατηρήσετε οι τοποθεσίες βρίσκονται κοντά στην θάλασσα. 

Το Eurovision Village θα βρίσκεται στη μεγαλύτερη πλατεία της Λισαβόνας, την Praça do Comércio. Το Eurovision Village θα ανοίξει στις 4 Μαΐου και εκεί θα τοποθετηθεί μια τεράστια οθόνη στην οποία θα προβληθούν όλα τα live shows. Επίσης εκεί θα πραγματοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις των χορηγών καθώς και οι συναυλίες των καλλιτεχνών.

To EuroClub, οπού θα πραγματοποιηθούν όλα τα πάρτυ κατά την διάρκεια της Eurovision, θα βρίσκεται στο Lust in Rio στο Cais do Sodré που βρίσκεται πολύ κοντά στο Eurovision Village. To EuroClub θα ανοίξει στην 4 Μαΐου ενώ το ακριβές πρόγραμμα του θα επιβεβαιωθεί τους επόμενους μήνες.

τελετή έναρξης του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαΐου στο Μουσείο Τέχνης, Αρχιτεκτονικής και Τεχνολογίας (Museum of Art, Architecture and Technology MAAT). Σε αυτήν, θα παρακολουθήσουμε όλους του εκπροσώπους, και των 43 χωρών, οι οποίοι θα περπατήσουν πάνω στο μπλε χαλί της τελετής έναρξης ,πριν την υποδοχή η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Ηλεκτρισμού της Λισαβόνας (Lisbon’s Electricity Museum).

Οι λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό ανακοινώνονται συνεχώς και θα θέλαμε να δούμε τις απόψεις σας στα σχόλια.

7 σκέψεις για το “Eurovision 2018: Στις 29 Ιανουαρίου η κλήρωση των ημιτελικών. Δείτε τα γκρουπ των χωρών

 1. Μακάρι να έχουμε μια καλή κλήρωση αν και θεωρώ πως εάν έχουμε καλό τραγούδι η θέση στην οποία θα μας τοποθετήσουν μικρή σημασία έχει. Ανυπομονώ να παρακολουθήσω τη διαδικασία!!

 2. Όλα βαίνουν καλώς και ομαλά! Καλή επιτυχία στην Ελλάδα και την Κύπρο και εύχομαι μια καλή κλήρωση! Άντε, πλησιάζει και ο καιρός που θα ακούσουμε και τα τραγούδια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.