Είναι επίσημο καμία κύρωση στη Ρωσία από την EBU- Θα προσφύγει κατά της απόφασης η Ουκρανία

Είναι επίσημο καμία κύρωση στη Ρωσία από την EBU- Θα προσφύγει κατά της απόφασης η Ουκρανία

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στο μέτωπο των κυρώσεων από την EBU. Πριν από λίγο ο ειδησεογραφικός ιστότοπος της DW, μετέδωσε σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν από τους υπεύθυνους της EBU, πως καμία τιμωρία δεν επιβλήθηκε στην Ρωσία, στην τελευταία συνεδρίαση του Reference Group. Από την άλλη πλευρά ο επικεφαλής της ουκρανικής τηλεόρασης Zurab Alasania, δήλωσε ότι θα προσφύγουν στα αρμόδια όργανα για την ανατροπή, της συγκεκριμένης απόφασης και του εξοντωτικού προστίμου των 200.000 €, για το οποίο σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας.

Ο Zurab Alasania σχολιάζει με δηκτικότητα τον διαφορετικό τρόπο, που η EBU αντιμετωπίζει τις παραβιάσεις των κανονισμών από τη Ρωσία και από τους ίδιους. Επιπλέον τονίζει, ότι η απόφαση για την απαγόρευση της εισόδου στην Ουκρανία στην εκπρόσωπο της Ρωσίας Yulia Samoylova, εξαιτίας της οποίας μάλιστα τιμωρήθηκαν, δεν ήταν της ουκρανικής δημόσιας τηλεόρασης, αλλά της κυβέρνησης και της κρατικής υπηρεσίας φύλαξης συνόρων. Τώρα όμως δυστυχώς θα πρέπει αυτοί να βρούνε λύση σε αυτό το πρόβλημα και να πληρώσουν το πρόστιμο και όχι αυτοί που έλαβαν την απόφαση.

Όσο αφορά τη Ρωσία, η EBU ξεκαθαρίζει ότι πλην μίας προειδοποίησης που απηύθυνε στο Channel 1, για τη μη μετάδοση του διαγωνισμού της Eurovision 2017, αλλά και επειδή δεν παρευρέθηκε κανείς εκπρόσωπος τους, στη συνάντηση των αρχηγών αποστολών το Μάρτιο στο Κίεβο, δεν θα υπάρξουν περαιτέρω κυρώσεις. Σύμφωνα με την απόφαση της EBU ενώ δεν επικροτούν όλες αυτές τους τις ενέργειες, θεωρούν ότι αυτές έγιναν εξαιτίας του γεγονότος, του αποκλεισμού της Yulia Samoylova από το διαγωνισμό.

Επιπλέον, από την EBU διασαφηνίστηκε στην DW, ότι η υπόθεση με τη δέσμευση του ποσού των 15 εκ. € από την ελβετική τράπεζα, που είχε δοθεί ως εγγύηση από την Ουκρανία στην EBU για να τους επιτραπεί να διοργανώσουν το διαγωνισμό στη χώρα τους, δεν έχει καμία σχέση με την παρούσα απόφαση.

Μείνετε συντονισμένοι στον INFEGREECE, για να μαθαίνετε πρώτοι από όλους, έγκυρα και έγκαιρα όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο της Eurovision.

Μία σκέψη στο “Είναι επίσημο καμία κύρωση στη Ρωσία από την EBU- Θα προσφύγει κατά της απόφασης η Ουκρανία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.