Ελένη Φουρέιρα: “Οι άνθρωποι απλά ήθελαν να κάνουν εθνικό διαγωνισμό και όχι απευθείας ανάθεση”

Ελένη Φουρέιρα: “Οι άνθρωποι απλά ήθελαν να κάνουν εθνικό διαγωνισμό και όχι απευθείας ανάθεση”

Σε χθεσινή κοσμική εκδήλωση στην Αθήνα, η Ελένη Φουρέιρα ρωτήθηκε για τη Eurovision και για τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε για το θέμα σε προηγούμενη συνέντευξη της στο Makedonia TV. Η δημοφιλής τραγουδίστρια έδωσε εξηγήσεις, αποκαλύπτοντας για άλλη μία φορά ότι έκανε πρόταση στην ΕΡΤ για απευθείας ανάθεση στην ίδια η οποία όμως απορρίφθηκε, καθώς επιλέχθηκε η οδός του εθνικού τελικού.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων αν η ΕΡΤ την απέκλεισε για άλλη μία φορά από το διαγωνισμό της Eurovision, η Ελένη Φουρέιρα απάντησε:

Δεν υπάρχει αποκλεισμός, απλά οι άνθρωποι ήθελαν να κάνουν εθνικό διαγωνισμό, με ελληνικό στίχο. Ήθελαν συγκεκριμένα πράγματα και το project αυτό που εμείς προτείναμε, μάλλον δεν τους έκανε. Δεν είπαμε ότι θα έχει αγγλικό στίχο, αλλά δε νομίζω να ξαναστείλω. Δύσκολα πια.

Με αυτή της τη δήλωση η Ελένη Φουρέιρα ουσιαστικά αποκαλύπτει ότι κανείς δεν την απέκλεισε από το διαγωνισμό, απλά δεν επιθυμεί να συμμετάσχει σε εθνικό τελικό. Παρότι την ενδιαφέρει τόσο η εκπροσώπηση της Ελλάδας στη Eurovision, φαίνεται πως μόνο με απευθείας ανάθεση θα το πραγματοποιούσε.

Παρακολουθήστε το βίντεο με τη δήλωση παρακάτω:

11 σκέψεις για το “Ελένη Φουρέιρα: “Οι άνθρωποι απλά ήθελαν να κάνουν εθνικό διαγωνισμό και όχι απευθείας ανάθεση”

 1. Εύχομαι να κάνει πράξη τα λεγόμενά της και να μην ξαναστείλει συμμετοχή στην ΕΡΤ.
  ” Οι άνθρωποι ήθελαν να κάνουν εθνικό διαγωνισμό…” Ναι κυρία Φουρεϊρα διαγωνισμό. Αφού θες να πάρεις μέρος στη Eurovision θα ακολουθήσεις το “μονοπάτι” του εθνικού τελικού, όπως και αρκετοί συνάδελφοί σου.
  Κάποιος να τη κατεβάσει από το συννεφάκι που νομίζει ότι βρίσκεται…

 2. Μας τα ΄χει κάνει τσουρέκια με τη Γιουροβίζιον κάθε χρόνο. Ποιος αξιοπρεπής καλλιτέχνης πέφτει τόσο χαμηλά; Μόνο εκείνος, που του έχουν πει να τα λέει, για να προετοιμάσει το κλίμα, για να συμμετέχει η ίδια, εφόσο τα σχέδια της ΕΡΤ, όπως εύχεται η ΠΑΝΙΚ, ναυαγήσουν. Γιατί δε στέλνει λοιπόν μια τραγουδάρα σε πιο ελληνικό ύφος, για να διαγωνιστεί και να κερδίσει με το σπαθί της; Τι είδους παιχνίδια είναι αυτά; Η δε ΠΑΝΙΚ, το χαβά της: να συμμετέχει η ίδια εργολαβία κάθε χρόνο. Γιατί τέτοια μανία; Ποιοι κερδίζουν από όλη αυτή την ιστορία στη δισκογραφική και δεν εννοούν να καταλάβουν, ότι φέτος, ειδικά μετά τις απανωτές αποιτυχίες της εταιρείας με, ότι η ΕΡΤ προσανατολίζεται στον Ελληνικό Τελικό; Ας χαλαρώσουν λίγο και να σταματήσουν τις βλακείες.

  1. Αποτυχίες της ΕΡΤ είναι και όχι της Panik!H ΕΡΤ αποφασίζε όλα τα προηγούμενα χρόνια και είδαμε τα χάλια μας και οχι η panik.Για να ξέρουμε και τι λεμε.

 3. Και καλά αισθάνεται αδικημένη, αλλά δείχνει ανωτερότητα απέναντι στην κακιά ΕΡΤ που δεν της έκανε για μία ακόμη φορά απευθείας ανάθεση ενώ το άξιζε. Κατάντια!

 4. Πριν κράξετε, είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε ότι ένας ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ καλλιτέχνης στο είδος του θελεο να πάει στη Γιουροβίζιον με το είδος μουσικής που κάνει καλά και είναι πετυχημένος σε αυτό? Τη φουρειρα δεν τη νοιάζει να πάει Γιουροβίζιον με τραγούδι – συμβιβασμό δηλαδή κομμάτι που περιγράφει η ερτ πως θα είναι επακριβώς!! Η φουρειρα δεν θέλει να πάει με κομμάτι τύπου ντιρι ντιρι το τρεχαντηρι απλά και μόνο για να πάει Γιουροβίζιον και να βγει από την αφάνεια που θέλουν να βγουνε οι λουζερς που συμμετέχουν φέτος! Η φουρειρα θέλει να πάει και να διακριθεί! Να πάει και να πετύχει! Ούτε δήθεν εντεχνιλα θέλει να τραγουδήσει, ούτε παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι που ζητάει φέτος η ερτ. Κάθε πετυχημένος τραγουδιστής στον τομέα του, δεν θα κατέθετε τραγούδι προκάτ που δεν πιστεύει ή δεν του ταιριάζει! Αυτό το έκανε η Μαριάννα Ευστρατίου το 1996 για παράδειγμα και πάτωσε. Και αυτό πχ κάνει και ο τσακαλακος φέτος απλώς και μόνο για να ξανα ακουστεί. Και όσοι το κάνουν ( κυρίως οι λουζερς) είναι θλιβερό και συνήθως υποδηλώνει ότι έχει έρθει το τέλος της καλλιτεχνικής τους καριέρας και απλά πάνε “όπου φυσάει ο άνεμος “

  1. Θα μπορούσε κάλλιστα να καταθέσει το τραγούδι της (& ας μην είχε ελληνικό ηχόχρωμα) & να περάσει από τελικό σε περίπτωση που η επιτροπή το ενέκρινε, όπως ακριβώς έκαναν & οι Stereo Soul. Όσο πετυχημένη & να είναι (σε πολύ συγκεκριμένο κοινό) σε καμία περίπτωση δεν είναι καλλιτέχνιδα τέτοιου βεληνεκούς που να της αξίζει απευθείας ανάθεση.

   1. Σ’αυτό θα συμφωνήσω. Κάποιοι τα λέγαμε χρόνια τώρα.” Όπως ρίχνει το επίπεδο των τελικών η ερτ αλλά και το επίπεδο των αναθέσεων, σε λίγο όλοι θα ζητάνε μόνο ανάθεση …” Και να που γίνεται αυτό…

 5. Με ποιο στιλ θέλει να διακριθεί ακριβώς; Με αυτό το παρψχημένονταπα-ντούπα που πλέον δε δίνει σημασία κανένας στην Γιουροβίζιον; Τα ξεχάσαμε τα περσινά;

 6. Με ποιο στιλ θέλει να διακριθεί ακριβώς; Με αυτό το παρωχημένα νταπα-ντούπα που πλέον δε δίνει σημασία κανένας στην Γιουροβίζιον; Τα ξεχάσαμε τα περσινά;

 7. ΟΡΙΣΤΕ η αλήθεια για φουρειρα: «Τα παρατράγουδα φέτος για τον διαγωνισμό αρχίζουν νωρίς. Μιας και η ΕΡΤ αποφάσισε να διοργανώσει ελληνικό τελικό με συγκεκριμένες όμως προδιαγραφές που άφησαν εκτός πολλούς γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες. Οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης ενέκριναν τις προτάσεις των δισκογραφικών εταιριών με συγκεκριμένα όμως κριτήρια: Να έχουν Ελληνικό στίχο και ελληνικό «χρώμα» όσον αφορά στην σύνθεση.
  Και κάπως έτσι έμεινε εκτός η Ελένη Φουρέϊρα που ήθελε βέβαια να πάει με dance ξενόγλλωσο κομμάτι στο διαγωνισμό στα πρότυπα των Ρουβά, Παπαρίζου κτλ. Τα «άκυρα» για την τραγουδίστρια ήταν δύο: Αρχικά ήθελε απευθείας ανάθεση όπως έγινε και με την Demy πέρσι και στη συνέχεια όταν την ενημέρωσαν πως θα γίνει Ελληνικός τελικός δεν είχε αντίρρηση να συμμετάσχει αρκεί να γινόταν με αγγλόφωνο κομμάτι και φυσικά με ήχο που θα επέλεγε η ίδια και η εταιρία της.
  Και αυτό απορρίφθηκε. Και όπως μαθαίνω γι’ αυτό η Νίτσα απασφάλισε και έκανε δήλωση πως δύσκολα θα συμμετάσχει από ‘δω και πέρα σε οποιαδήποτε συζήτηση για τον διαγωνισμό.
  Αντίθετα η Τάμτα ήταν πιο προνοητική. Είχε ενημερωθεί αρκετά νωρίς για το πως θα στηθεί φέτος το όλο θέμα Eurovision και δεν μπήκε καν σε συζήτηση για να συμμετάσχει. Άλλωστε η συγκεκριμένη τραγουδίστρια θα ενδιαφερόταν μόνο με απευθείας ανάθεση και ούτε καν με επιλογή τραγουδιού από το κοινό αλλά με κομμάτι που θα επέλεγε εξ’ αρχής η ίδια και οι συνεργάτες της». – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ του Νάσου Γουμενίδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.