EBU : “Δεν μας ενδιαφέρουν τα σχόλια και οι επιθυμίες των Ισραηλινών υπουργών”

EBU : “Δεν μας ενδιαφέρουν τα σχόλια και οι επιθυμίες των Ισραηλινών υπουργών”

Η μεγαλύτερη και μακροβιότερη εφημερίδα στο Ισραήλ, Haaretz, σε σημερινό της δημοσίευμα, αναφέρει ότι η ΕBU έχει διαμηνύσει στη δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ, πως ούτε η πόλη, αλλά ούτε οι ημερομηνίες έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί για τη Eurovision 2019. Επιπλέον πάντα σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα και με εμφανή δηκτικότητα, η EBU τονίζει στους Ισραηλινούς υπουργούς που έσπευσαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά το γεγονός, ότι κάτι τέτοιο είναι ενάντια στη φιλοσοφία του διαγωνισμού και πως οι επιθυμίες και τα σχόλια των εγχώριων πολιτικών δεν ενδιαφέρουν σε καμία περίπτωση την EBU.

Η αναστάτωση που προήλθε από την ανακοίνωση της EBU σε όλα τα social media της και προέτρεπε τους fans που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, να μην βιαστούν και κλείσουν τα εισιτήρια τους πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, δεν έχει ακόμα κοπάσει.

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία και παλαιότερη εφημερίδα του Ισραήλ, Haaretz, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι η EBU ανησυχεί για την πολιτικοποίηση, αλλά και το διχασμό που έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις διάφορων Ισραηλινών πολιτικών, που χωρίς προφανώς να συνεννοηθούν και προτού υπάρξει κάποια συμφωνία μεταξύ Ισραηλινής δημόσιας τηλεόρασης (KAN) και EBU, προεξόφλησαν τόσο την πόλη, όσο και τις ημερομηνίες της Eurovision 2019 (Ιερουσαλήμ, 21-23-25/5).

Συγκεκριμένα η EBU ξεκαθάρισε στην ΚΑΝ, ότι δεν την ενδιαφέρουν οι δηλώσεις των Miri Regev και Ayoub Kara, αμφότεροι μέλη του υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, που δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην ομάδα παραγωγής του επόμενου διαγωνισμού, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 21, 23 και 25 Μαΐου 2019 στην Ιερουσαλήμ.

Φαίνεται ότι η αρχή για την EBU και την KAN δεν είναι η ιδανικότερη και όλη αυτή η ιστορία θα έχει συνέχεια. Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για τον τόπο και τις ημερομηνίες διεξαγωγής του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, οι οποίες όμως με βάση τις τελευταίες εξελίξεις δεν αναμένονται σύντομα.

4 σκέψεις για το “EBU : “Δεν μας ενδιαφέρουν τα σχόλια και οι επιθυμίες των Ισραηλινών υπουργών”

  1. Αφήστε την Cyprus ήσυχη, είπαμε δεν το πήρε γιατί δεν είχε στάδιο + η Κύπρος (δυστυχώς) δεν έχει potential στο televoting. Αν οι επιτροπές είχαν ρίξει το ισραήλ (όπως θα έπρεπε και όπως κανονικά κάνουν χρόνια τώρα σε παρόμοιες συμμετοχές) και είχαν ανεβάσει μια θέση την Κύπρο, ίσως και να είχε κερδίσει η Ελένη. Το βρίσκω κάπως που η Κύπρος πήρε τόσο χαμηλή βαθμολογία στο televoting από βόρειες χώρες και χώρες της κεντρικής Ευρώπης.

    Το Ισραήλ κέρδισε για να διοργανώσει τον διαγωνισμό. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αλλού. Το ερώτημα είναι Τελ Αβίβ ή Ιερουσαλήμ; Η ΕΒU δεν θέλει να πολιτικοποιήσει τον διαγωνισμό που όμως έτσι έγινε το 2016-7 με την Ουκρανία. Η Ιερουσαλήμ έχει μεγάλη αρένα που ταιριάζει για την Eurovision αλλά το Τελ Αβίβ είναι κατάλληλη πόλη για πολλούς λόγους. Νομίζω στο τέλος θα γίνει ότι πουν οι ισραηλινοί. Λεφτά υπάρχουν.

  2. Να δω πόσο θα “κρατήσει αντίσταση” η ebu….
    Αν και θέλω να πιστεύω ότι μετά την περσινή πολιτικοποίηση του θεσμού από τους Ουκρανούς το έλαβε το μάθημα της και η ebu…
    Πάντως ένα είναι το σίγουρο η διοργάνωση για το 2019 θα μας απασχολήσει πολύ-ηδη απασχολεί δηλαδή και δεν έχουν περάσει ούτε 2 εβδομάδες από την νίκη των Ισραηλινών….

  3. Κι εδώ να σας πω ότι σαν Κύπρος ΔΕΝ τη θέλουμε αν δεν την έχουμε κερδίσει. Να επωμιστούμε το οικονομικό βάρος και όλη την παρελκόμενη βαβούρα χωρίς να έχουμε νίκη; Το λες και “βρήκαμε το θύμα που θα βγάλει το φίδι από την τρύπα”. Ας το πάνε στη Γερμανία, ουδόλως μας κόφτει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.