Ισραήλ: Το KAN επιβεβαίωσε αλλαγές στα τραγούδια που είχαν απορριφθεί.

Ισραήλ: Το KAN επιβεβαίωσε αλλαγές στα τραγούδια που είχαν απορριφθεί.

Ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός δημοσίευσε μια δήλωση που περιγράφει ότι γίνονται αλλαγές στα τραγούδια του που είχαν απορριφθεί από την EBU.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ισραηλινός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός KAN δημοσίευσε μια δήλωση που περιγράφει την τρέχουσα θέση του σχετικά με τη συμμετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Η δήλωση περιγράφει ότι ο KAN επέλεξε να συνεργαστεί με τους τραγουδοποιούς πίσω από το “October Rain” και το “Dance Forever” για να αναθεωρήσει τα τραγούδια ώστε να πληρούν τους κανόνες του διαγωνισμού. Το KAN είχε δηλώσει προηγουμένως ότι εάν η Ευρωπαϊκή Ραδιοφωνική Ένωση απέρριπτε το τραγούδι που υποβλήθηκε, δεν θα έκαναν αλλαγές.

Η δήλωση αναφέρει:

Η Ισραηλινή Ραδιοφωνική Εταιρεία εργάζεται τις τελευταίες εβδομάδες για να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να επιτρέψει στο Ισραήλ να συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Παρά τη διαφωνία της με τη θέση της EBU, η οποία προσπάθησε να αποκλείσει τα δύο τραγούδια που υποβλήθηκαν από το Ισραήλ στον Διαγωνισμό με το αιτιολογικό ότι «έχουν πολιτικό χαρακτήρα», το KAN υιοθέτησε τη συμβουλή του προέδρου της χώρας, Yitzhak Herzog, ο οποίος στράφηκε στο το διοικητικό μας συμβούλιο και ζήτησε να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές, οι οποίες θα επιτρέψουν στο Ισραήλ να διαγωνιστεί στη σκηνή της Eurovision.

Ο Πρόεδρος της χώρας τόνισε ότι ακριβώς τη στιγμή που οι εχθροί μας επιδιώκουν να σπρώξουν και να μποϊκοτάρουν το Κράτος του Ισραήλ από κάθε εξέδρα – το Ισραήλ πρέπει να υψώσει τη φωνή του και να κρατήσει ψηλά το κεφάλι και να σηκώσει τη σημαία του σε κάθε παγκόσμιο φόρουμ, ειδικά φέτος.

Το KAN επικοινώνησε με τους δημιουργούς των δύο επιλεγμένων τραγουδιών, το «October Rain» που επιλέχθηκε στην πρώτη θέση και το τραγούδι «Dance Forever» που ήρθε στη δεύτερη θέση, και ζήτησε να αναπροσαρμόσουν τους στίχους, διατηρώντας παράλληλα την πλήρη καλλιτεχνική ελευθερία. Με βάση τους νέους στίχους – ο KAN θα επιλέξει το τραγούδι που θα σταλεί στην εποπτική επιτροπή της Eurovision, ώστε να εγκρίνουν τη συμμετοχή του Ισραήλ στον Διαγωνισμό.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου, στις 21:30, το KAN 11 θα μεταδώσει ειδική εκπομπή στην οποία θα αποκαλυφθεί το τραγούδι που θα σταλεί στη Eurovision και θα ερμηνεύσει ο Eden Golan.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η EBU θα πρέπει να αξιολογήσει το τραγούδι μαζί με όλα τα άλλα διαγωνιστικά τραγούδια που υποβλήθηκαν για τη Eurovision 2024 έως την προθεσμία της 11ης Μαρτίου. Η EBU μπορεί να απορρίψει το τραγούδι εάν εξακολουθεί να διαπιστωθεί ότι παραβιάζει τους κανόνες του ο διαγωνισμός.

Επίσης, ο τίτλος του τραγουδιού από “October Rain”, έγινε “Hurricane”. Οπότε στις 10 Μαρτίου, θα απολαύσουμε το “Hurricane” από την Eden Golan!

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.