Ανδόρα: Κυβέρνηση και RTVA σχολιάζουν σχετικά την πιθανή επιστροφή της Eurovision το 2024

Ανδόρα: Κυβέρνηση και RTVA σχολιάζουν σχετικά την πιθανή επιστροφή της Eurovision το 2024

Το RTVA και η κυβέρνηση της Ανδόρας σχολίασαν την τρέχουσα κατάσταση μιας επιστροφής της Ανδόρας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Η επιστροφή της Ανδόρας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, από την τελευταία φορά που συμμετείχε το 2009, ήταν ένα μακρύ έργο της Susanne Georgi: η οποία εκπροσώπησε για τελευταία φορά την Ανδόρα. Τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν αρκετές μικρές ενημερώσεις σχετικά με την πιθανή επιστροφή τους.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Diari d’Andorra, η Susanne Georgi σχολίασε τις συνεχείς προσπάθειές της να επαναφέρει τη χώρα της στον Διαγωνισμό Τραγουδιού:

Είναι [ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision] είναι η πιο σημαντική πολιτιστική εξέλιξη στην Ευρώπη και είναι κρίμα που η Ανδόρα δεν συνέχισε… Είναι κάτι που δεν μπορούμε να χάσουμε με τη χώρα, ειδικά για τη δημοσιότητα που μας δίνει να συμμετέχουμε στο πρόσωπο της υπόλοιπης Ευρώπης, συνεχίζει. Υπάρχουν πολλές ιδιωτικές εταιρείες που θέλουν να βοηθήσουν με τη συμμετοχή και διαθέτουν τα απαραίτητα κεφάλαια για να το κάνουν…

Ένας εκπρόσωπος του RTVA (Ràdio i Televisió d’Andorra), ο οποίος ήταν στο παρελθόν υπεύθυνος για τη συμμετοχή της Ανδόρας, σχολίασε λέγοντας ότι «δεν θα γίνουν ανακοινώσεις, καθώς δεν υπάρχουν νέα».

Σε προηγούμενες περιπτώσεις, ο πρώην διευθυντής του RTVA δήλωσε:

Η συρρίκνωση του προσωπικού και των οικονομικών της εταιρείας καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή σε έργα τέτοιου μεγέθους, παραμένοντας εκτός των στόχων μας.

Εκτός από τις δηλώσεις του RTVA, η Mònica Bonell, υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ανδόρας, επίσης δεν σχολίασε τις προσπάθειες που γίνονται για την πιθανή επιστροφή της Ανδόρας, αλλά συνέχισε λέγοντας:

Όλοι όσοι συνεχίζουν να διαδίδουν τον πολιτισμό της Καταλονίας και της Ανδόρας είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά σε αυτήν την περίπτωση είναι απαραίτητο να εκτιμήσουμε τι συνεπάγεται αυτή η συμμετοχή.

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.