Ανδόρρα: Όχι και στην Eurovision 2021 | H Susanne Georgi δηλώνει ότι έχει βρει τον τρόπο για την επιστροφή της χώρας

Ανδόρρα: Όχι και στην Eurovision 2021 | H Susanne Georgi δηλώνει ότι έχει βρει τον τρόπο για την επιστροφή της χώρας

Για ακόμα μία χρονιά επιβεβαιώθηκε από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ανδόρρας RTVA ότι δεν θα επιστρέψει στην Eurovision λόγω οικονομικών δυσκολιών, αν και τέλη του 2019 η χώρα φάνηκε να εκδηλώνει ενδιαφέρον.

Ωστόσο παρά την παραπάνω επιβεβαίωση η εκπρόσωπος της χώρας το 2009 Susanne Georgi δήλωσε στην Euromovidas ότι έχει βρει τρόπο για την χρηματοδότηση της επόμενης συμμετοχής της χώρας και μάλιστα τον περασμένο Οκτώβρη έκανε γνωστή την πρόθεσή της τόσο στον διευθυντή του RTVA Xavier Mujal όσο και στον πρωθυπουργό της χώρας Xavier Espot δίχως να έχει λάβει κάποια απάντηση ακόμα. Η ίδια διεκδικεί την επιστροφή της Ανδόρρας στον διαγωνισμό με σύνθημα #MyFight και #WeCanDoThisAndorra, θεωρώντας ότι είναι ο κατάλληλος διαγωνισμός για να προβληθεί η χώρα κι όχι τόσο για να κερδίσουν την Eurovision.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν θα αποκαλύψει το όνομα της εταιρίας που είναι σπόνσορας σε αυτήν την προσπάθεια κι ότι το αφήνει στην διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης. Πάντως προέρχεται από μία μεγάλη χώρα και δεν είναι ούτε η Ισπανία ούτε η Δανία (η χώρα καταγωγής της καλλιτέχνιδας, από όπου είχε ξεκινήσει διεθνή καριέρα, ως μέλος των Me & My).

Υποστηρικτής της επιστροφής της χώρας είναι κι ο τραγουδιστής των Anonymous, Nick Gain, ο οποίος έχει αναφέρει ότι με παρόν σύστημα και τους δύο ημιτελικούς, η χώρα θα μπορούσε να διεκδικήσει μία πρόκριση στον τελικό. (Το 2007 το γκρουπ βρέθηκε στην δωδέκατη θέση του ημιτελικού ανάμεσα σε 28 χώρες, κάνοντας την τη πιο επιτυχημένη συμμετοχή της χώρας).

Πάντως το Eurofestivales αναφέρει ότι για την μη επιστροφή της χώρας δεν ευθύνεται ο διευθυντής της RTVA αλλά ότι είναι απόφαση της κυβέρνησης.

Aς θυμηθούμε δύο από τις συμμετοχές της χώρας:

Πηγή εξωφύλλου: Escxtra

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.