Μύνημα Ειρήνης για το Ισραήλ.

Estimated read time 1 min read

Ο τελικός του Ισραήλ για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα την Δευτέρα 2 Μαρτίου

Κατά την διάρκεια του προγράμματος οι Noa και Mira Awad θα παρουσιάσουν τα videos με τα τέσσερα τραγούδια για να κριθούν από το κοινό και από την επιτροπή. Όπως φαίνεται, θα είναι μια σύντομη μετάδοση, χωρίς οποιοδήποτε ακροατήριο. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα μεταδοθούν τα 4 videos των τραγουδιών, κατόπιν το κοινό στο σπίτι θα έχει το χρόνο να ψηφίσει για το αγαπημένο του τραγούδι . Μετά από κάποια άλλη παρουσίαση θα δοθούν τα αποτελέσματα .

Η ψηφοφορία του κοινού, μαζί με την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής Eurovision IBA θα επιλέξει το τραγούδι, με το οποίο Mira Awad και Noa θα αντιπροσωπεύσουν το Ισραήλ στο διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision 2009 στη Μόσχα.

Η Mira και ο Noa σκοπεύουν με αυτά τα τραγούδια να στείλουν ένα μήνυμα αγάπης και ειρήνης.

Το Ισραήλ θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό στις 12 Μαΐου

Κωνσταντίνος Γκιόκογλου

Γεννήθηκε το 1981 στο Διδυμότειχο του Έβρου. Ραδιοφωνικός παραγωγός από την τρυφερή ηλικία των 9 χρονών, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την μουσική από τα 14. Το πτυχίο φωνητικής το απέκτησε στα 18 ενώ οι σπουδές του είχαν να κάνουν με την Μηχανολογία. Η Eurovision ήρθε στην ζωή του από το 1989 όταν άρχισε να καταλαβαίνει το τι εστί Eurovision , την παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε χρονιά. Το 2005 πήγε για πρώτη φορά ως ενήλικας στην Eurovision του Κιέβου, χρονιά που κέρδισε και η Ελλάδα. Από τότε κάθε χρονιά και μέχρι και το 2013 παραβρίσκόταν στον διαγωνισμό ως μέλος της ελληνικής αποστολής με μόνη εξαίρεση την Eurovision της Μόσχας. Το 2011 μετακόμισε στην Γερμανία, όπου ασχολήθηκε εκτός των άλλων και ως συνεργάτης ραδιοφωνικών παραγωγών στα κρατίδια της Σαξωνίας και του Βραδενβούργου.

To 2008 διετέλεσε αντιπρόεδρος του σωματείου , ενώ από το το 2009 ξεκίνησε τις εργασίες σύστασης του INFE Network, όπου και διετέλεσε πρόεδρος του μέχρι και το 2013. Από το 2019 ασχολείται κυρίως με την Ιστορία του διαγωνισμού σε ερευνητικό επίπεδο καθώς και το ψηφιακό του αρχείο.

Αγαπημένες τοπ 5 Συμμετοχές :
Secret Garden – Nocturne (Nor 95)
Anna Maria Jopek – Ale Jestem (Pol 97)
Zdravko Colic – Gori Vatra (YU 1973),
Elisabeth Andreassen – I Evighet (NO 1996)
Aiste – Strazdas (LIT 1999).
Αγαπημένη ελληνική συμμετοχή :
Σοφία Βόσσου – Άνοιξη (GR 91)