Ισπανία: με την Chloe DelaRosa και το “Como la Lola” στη Junior Eurovision!

Ισπανία: με την Chloe DelaRosa και το “Como la Lola” στη Junior Eurovision!

Η Ισπανία, η οποία φέτος διοργανώνει τη Junior Eurovision στη Μαδρίτη, μετά από την πεισματική άρνηση της EBU να αναλάβει ξανά η Γαλλία, έβγαλε την εκπρόσωπό της. Θυμίζουμε ότι η Ισπανία μετείχε από το 2003 έως το 2006 και πάλι από το 2019 μέχρι σήμερα. Επί συνόλου εννέα συμμετοχών έχει πέσει μόνο μία φορά κάτω από τη δεκάδα, ενώ το 2004 απέσπασε το βραβείο με τη María Isabel και το Antes muerta que sencilla που έγινε επιτυχία σε πέντε χώρες. Φημολογείται ότι θα τη δούμε φέτος στη σκηνή, για να θυμηθεί τα παλιά, 20 χρόνια μετά!

Από μικρή στα… βάσανα

Η Chloe DelaRosa, ήδη από τα 3 της άρχισε να χορεύει στις συναυλίες του πατέρα της. Από το 2020 ανεβάζει βίντεο μαζί με τα αδέλφια της. Γνωστά ονόματα του χώρου (Camilo, Rosario Flores, Alejandro Sanz, Dani Martín, C.tangana, Antonio Carmona, Carlos Vives, Marc Anthony, Camela, Juan Magín, Rigoberta Bandini, Mau y Ricky) τα έκαναν share στα δικά τους μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Της έχουν δώσει το παρατσούκλι “La niña de los artistas” (Η κόρη των καλλιτεχνών). Από το 2022 άρχισε να μετέχει σε διάφορα φεστιβάλ, αλλά και συναυλίες τραγουδιστών, όπως οι: Andy & Lucas, Keen Levy, Barroso y David Deseo, Capuyo de Jerez, Lin Cortes, Kiki Morente, La húngara.

Lola Flores

Το τραγούδι

Οι στίχοι μιλούν για την αγάπη της να είναι ‘cantista’, δηλαδή cantadora y artista (τραγουδίστρια και καλλιτέχνιδα μαζί). Στο ρεφραίν κάνει αναφορά στα μουσικά της είδωλα, Taylor Swift, Karol G, Rosalía, Olivia Rodrigo και Shakira, ενώ ο τίτλος αποτίνει φόρο τιμής στη διάσημη ηθοποιό και χορέυτρια φλαμένκο Lola Flores (1923-1995), η οποία συνεχίζει να εμπνέει μέχρι σήμερα. Στο βίντεο-κλιπ, έναν ύμνο στην αδελφοσύνη, τα όνειρα και τη φιλία μεταξύ των παιδιών, το κάθε ένα από αυτά ονειρεύεται να γίνει “Η Λόλα”. Como la Lola, σημαίνει “Όπως η Λόλα”. Δημιουργοί είναι οι David Parejo, Luis Ramiro (πολύ γνωστός συνθέτης και τραγουδιστής στη χώρα), Alejandro Martínez, καθώς και η ίδια η Chloe.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.