Βόρεια Μακεδονία: Ούτε το 2025 δεν επιστρέφει στον διαγωνισμό

Βόρεια Μακεδονία: Ούτε το 2025 δεν επιστρέφει στον διαγωνισμό

Δυσάρεστα είναι τα νέα από τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς ο προϋπολογισμός της κρατικής τηλεόρασης της χώρας, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, δεν προβλέπει συμμετοχή στον Διαγωνισμό της Eurovision. Αυτό σημαίνει ότι το MRT, η δημόσια τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας, θα απέχει από τον διαγωνισμό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα, η Βόρεια Μακεδονία θα παραμείνει εκτός Eurovision και το 2025, συνεχίζοντας την απουσία της από το 2023, κυρίως λόγω οικονομικών προβλημάτων, όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια.

Η χώρα προστίθεται έτσι στον κατάλογο των κρατών που έχουν επιβεβαιώσει ότι δεν θα επιστρέψουν στη Eurovision, όπως είναι η Ανδόρα, το Μονακό, το Λιχτενστάιν, η Σλοβακία, το Μαρόκο, η Τουρκία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Ουγγαρία και τώρα η Βόρεια Μακεδονία.

Από τα Βαλκάνια, μόνο η Ελλάδα, η Σερβία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Αλβανία και το Μαυροβούνιο (που επιστρέφει μετά από δύο χρόνια) συνεχίζουν τη συμμετοχή τους, αν και κάποιες από αυτές αντιμετωπίζουν επίσης οικονομικές δυσκολίες που μπορεί να επηρεάσουν την παρουσία τους μελλοντικά. Ακόμα αβέβαιη παραμένει η συμμετοχή της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας.

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.