Βόρεια Μακεδονία: Απούσα από την Eurovision 2023

Βόρεια Μακεδονία: Απούσα από την Eurovision 2023

Το MRT, ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας των Σκοπίων, επιβεβαίωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη Eurovision 2023 στο Λίβερπουλ.

Η Βόρεια Μακεδονία δεν θα λάβει μέρος στην Eurovision 2023. Το MRT επιβεβαίωσε την είδηση ​​μέσω των επίσημων μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Eurovision των Σκοπίων. Σε ανακοίνωσή του, το MRT εξήγησε τους λόγους της απόσυρσης:

Η Βόρεια Μακεδονία δεν θα συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023. Λόγω της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης και του υψηλού κόστους, η χώρα μας δεν θα συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023, που θα διεξαχθεί τον Μάϊο στο Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας. Η απόφαση αποχώρησης από τη Eurovision ισχύει για φέτος και θα δούμε για τον επόμενο διαγωνισμό

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η Βόρεια Μακεδονία αποσύρεται από την Eurovision. Είναι η δεύτερη χώρα από όσες συμμετείχαν στον διαγωνισμό του 2022 που επιβεβαίωσε δημόσια ότι δεν σκοπεύει να διαγωνιστεί το 2023, μετά το Μαυροβούνιο. Οι ακόλουθες χώρες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει δημόσια τη συμμετοχή τους:

  • Αρμενία
  • Βουλγαρία
  • Μολδαβία
  • Τσεχία

Οι ακόλουθοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς διαγωνίστηκαν στο παρελθόν αλλά δεν έχουν δηλώσει δημόσια αν θα επιστρέψουν:

  • Ουγγαρία
  • Τουρκία

Η Βόρεια Μακεδονία θα δώσει, ωστόσο, το “παρών” στην Παιδική Eurovision 2022.

Για να θυμηθούμε την τελευταία συμμετοχή της χώρας στον διαγωνισμό:

https://www.youtube.com/watch?v=zvOihqB4eKk&ab_channel=EurovisionSongContest

Μείνετε συντονισμένοι στον INFE για όλα τα νεότερα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.