Μολδαβία: Στις 5 Μαρτίου ο εθνικός τελικός της χώρας

Μολδαβία: Στις 5 Μαρτίου ο εθνικός τελικός της χώρας

Η δημόσια τηλεόραση της Μολδαβίας TRM ανακοίνωσε πως θα επιλέξει την συμμετοχή της χώρας μέσω εθνικού τελικού ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου. Έτσι με διάλλειμα ενός έτους όπου η Natalia Gordienko επιλέχθηκε μέσω απευθείας ανάθεση να εκπροσωπήσει την Μολδαβία στην Eurovision 2021 με το Sugar, η χώρα επιστρέφει στην μέθοδο του εθνικού τελικού.

Η εθνική επιλογή της Μολδαβίας θα αποτελείται μόνο από τον τελικό και όχι από ημιτελικούς. Ακόμα δεν είναι γνωστό το πόσοι καλλιτέχνες θα συμμετέχουν στον τελικό. Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλουν την συμμετοχή τους στην TRM μέχρι τις 24 Ιανουαρίου. Έπειτα στις 29 Ιανουαρίου οι υποψήφιοι θα ερμηνεύσουν τις συμμετοχές τους σε μια live audition η οποία θα προβληθεί τηλεοπτικά και στην συνέχεια μια επιτροπή θα επιλέξει τους συμμετέχοντες του τελικού.

Στους κανόνες του Μολδαβικού εθνικού τελικού, αναφέρεται πως η εθνική τηλεόραση της χώρας μπορεί να προσκαλέσει κάποιον καλλιτέχνη να υποβάλει την συμμετοχή του, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να επιλέξει εκπρόσωπο ακόμα και μετά τις οντισιόν. Κάθε καλλιτέχνης είναι υπεύθυνος να καλύψει εξολοκλήρου τα έξοδα για την προετοιμασία της συμμετοχής του στην Eurovision σε περίπτωση που επιλεγεί. Έπειτα ο νικητής του Μολδαβικού εθνικού τελικού δεσμεύεται με ένα συμβόλαιο το οποίο θα περιγράφει αναλυτικά τις συντακτικές, καλλιτεχνικές, οικονομικές υποχρεώσεις, την οργάνωση και τις σχέσεις με τρίτους, όσον αναφορά τον Διαγωνισμό.

Ας θυμηθούμε το Sugar, την συμμετοχή της Μολδαβίας στην Eurovision 2021 με την Natalia Gordienko η οποία κατέκτησε την 13η θέση, έχοντας μάλιστα στην ομάδα της Έλληνες συντελεστές όπως ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.