Εσθονία: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Eesti Laul 2018

Εσθονία: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το Eesti Laul 2018

Όπως τα προηγούμενα 9 χρόνια, έτσι και το 2018, η Εσθονία θα επιλέξει τη συμμετοχή της για την ερχόμενη Eurovision μέσω της διαδικασίας εθνικής επιλογής Eesti Laul. Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της χώρας, ERR, ξεκίνησε από σήμερα την αναζήτηση του επόμενου εκπροσώπου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τη 1 Νοεμβρίου στις 15:00 (τοπική ώρα).

Οι ενδιαφερόμενοι συνθέτες, στιχουργοί και ερμηνευτές, μπορούν λοιπόν από σήμερα να στείλουν τη συμμετοχή τους στην ERR, ακολουθώντας τους παρακάτω κανόνες:

  1. Ο κάθε συνθέτης ή η κάθε ομάδα συνθετών, μπορεί να υποβάλει μέχρι τρία τραγούδια. Το ίδιο ισχύει και για τους ερμηνευτές.
  2.  Η διάρκεια του τραγουδιού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 λεπτά.
  3. Στον διαγωνισμό επίσης μπορούν να λάβουν μέρος συνθέτες και καλλιτέχνες από άλλη χώρα, αρκεί η συμμετοχή τους στο τραγούδι να μην ξεπερνάει το 50%.
  4. Οι στίχοι και η μουσική των κομματιών δε πρέπει να έχουν δημοσιευτεί πριν από τη 1 Σεπτεμβρίου.

Εδώ μπορείτε να βρείτε όλους τους κανόνες συμμετοχής.

Η ERR ανακοίνωσε ότι οι συμμετέχοντες των ημιτελικών του Eesti Laul 2018, θα δημοσιευτούν στην επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού στις 19 και 20 Δεκεμβρίου.

Οι τρεις βραδιές του σόου θα διεξαχθούν στις 10/02 (1ος ημιτελικός), 17/02 (2ος ημιτελικός) και 03/03 (τελικός).

Την Εσθονία φέτος εκπροσώπησαν οι Koit Toome & Laura με το τραγούδι Verona, χωρίς να καταφέρουν να προκριθούν στον τελικό, αφού τερμάτισαν στην 14η θέση του 2ου ημιτελικού, συγκεντρώνοντας 85 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.