Παραίτηση-σοκ του Γενικού Διευθυντή της Ουκρανικής Τηλεόρασης

Παραίτηση-σοκ του Γενικού Διευθυντή της Ουκρανικής Τηλεόρασης

Όπως μας πληροφορούν το Wiwibloggs και το WE24.gr, χθες παραιτήθηκε ξαφνικά o Ζουράμπ Αλασάνια (Zurab Alasania), Γενικός Διευθυντής του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ουκρανίας, NTU, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό που διέθεσε η κυβέρνηση για το κανάλι το 2017.

Συγκεκριμένα, η ουκρανική κυβέρνηση έχει διαθέσει 42,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 16 εκατ. θα δαπανηθούν για τη Eurovision, τα 8,9 εκατ. στα τέλη μεταφοράς, τα 5,3 εκατ. σε φόρους, τα 1,6 εκατ. σε λογαριασμούς κοινής ωφελείας και τα 4 εκατ. σε διεθνείς εκδηλώσεις. Από αυτό που απομένει μετά κι από κάποια έργα συντήρησης και ανοικοδόμησης, θα διατεθούν 0 Ευρώ για την παραγωγή και μηνιαίος μισθός 81 Ευρώ για τους εργαζόμενους στο κανάλι!

Η παραίτησή του δημιουργεί αρκετά προβλήματα, καθώς ήταν ένας άνθρωπος ζωτικής σημασίας για την άρση των κρατικών και ιδιωτικών παρεμβάσεων από τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό. Υπενθυμίζεται ότι η EBU ζήτησε εγγύηση 15 εκατ. ευρώ από τους Ουκρανούς για τη διεξαγωγή της Eurovision, τα οποία υποτίθεται ότι θα επιστραφούν μετά το πέρας του διαγωνισμού.

Σε συνέχεια της είδησης, το oikotimes.com απηύθυνε ερώτημα στην EBU, η οποία δήλωσε: “αυτό αφορά στη στελέχωση του NTU, επομένως η EBU δεν μπορεί να το σχολιάσει εις βάθος. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι είχαμε ενημερωθεί εκ των προτέρων και έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις ότι ο Zurab Alasania θα συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί μας για τον σχεδιασμό της Γιουροβίζιον του 2017, έως ότου οριστεί νέος Γενικός Διευθυντής. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδίου, η προετοιμασία για τον Διαγωνισμό δεν θα σταματήσει ούτε για μια μέρα”.

Όπως συνέβη και με τον Αλασάνια, ο οποίος ανέλαβε το 2014, το υπουργικό συμβούλιο -κι όχι το κανάλι- διορίζει τον εκλεκτό του. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες. Εν τω μεταξύ ο Αλασάνια, αφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και το τηλεοπτικό κοινό, δήλωσε (σταχυολογώ): “Αυτό δεν είναι εκβιασμός προς την κυβέρνηση […]. Η κρατική τηλεόραση χρειάζεται καθαρό αέρα μέσα σε ένα περιβάλλον που μολύνει η βιομηχανία […]. Στη χώρα μου κάποιος μπορεί να διαχειριστεί δισεκατομμύρια, χωρίς να τιμωρηθεί, μόνο όμως εάν ανήκεις στην εξουσία ή εάν έχεις σχέση με αυτήν”.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.