Φινλανδία: Ψηφίστε το αγαπημένο σας κομμάτι από το UMK 2021 στο INFE GREECE POLL

Φινλανδία: Ψηφίστε το αγαπημένο σας κομμάτι από το UMK 2021 στο INFE GREECE POLL

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται το UMK 2021, ο εθνικός τελικός της Φινλανδίας για την επιλογή της συμμετοχής της χώρας για την φετινή Eurovision. Συνολικά 7 τραγούδια από διαφορετικά είδη διεκδικούν το εισιτήριο για το Ρότερνταμ, πάμε να δούμε τις συμμετοχές:

1.Teflon Brothers x PandoraI Love You

Ένα τραγούδι που συνδυάζει rap με pop μουσική από τα 80s και είναι γραμμένο στα Φινλανδικά και τα Αγγλικά. Οι  Teflon Brothers είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα Hip-Hop συγκροτήματα της Φινλανδίας. Η Pandora κατάγεται από την Σουηδία και στο παρελθόν ήταν υποψήφια στο Melodiestivalen. Ανάμεσα στους δημιουργούς του τραγουδιού συναντάμε τον  Axel Ehnström ο οποίος εκπροσώπησε την Φινλανδία στην Eurovision 2011 ως Paradise Oscar με το τραγούδι Da Da Dam καταλαμβάνοντας της 21η θέση.

2. Aksel – Hurt

Aksel Kankaanranta ήταν ο περσινός νικητής του Φινλανδικού εθνικού τελικού UMK 2020 με το τραγούδι Looking Back και θα εκπροσωπούσε την Φινλανδία στην Eurovision 2020, η οποία όμως ακυρώθηκε εξαιτίας του ιού COVID-19. Φέτος συμμετέχει με την αγγλόφωνη μπαλάντα Hurt.

3. Laura – Play

Laura Põldvere είναι μια από τις πιο πετυχημένες pop τραγουδίστριες της Εσθονίας, και έχει εκπροσωπήσει την χώρα της στην Eurovision δύο φορές, το 2005 ως μέλος των Suntribe με το τραγούδι Let’s get loud και το 2017 με το τραγούδι Verona σε ντουέτο με τον Koit Toome, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί στον τελικό σε καμία από τις δύο περιπτώσεις. Έχει λάβει αρκετές φορές μέρος στο Εσθονικό Eesti Laul και για πρώτη φορά φέτος διαγωνίζεται σε εθνική επιλογή άλλης χώρας, με το αγγλόφωνο pop κομμάτι Play.

4. Danny – Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua

Ο Danny είναι ένα όνομα-θρύλος της Φινλανδικής schlagger σκηνής με 55 χρόνια  καριέρας. Αυτή είναι η 8η φορά που συμμετέχει σε εθνική επιλογή της Φινλανδίας για την Eurovision, δεν κατάφερε σε καμία από τις προηγούμενες 7 προσπάθειες του να κερδίσει.  Η φετινή του συμμετοχή με τίτλο Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua (μτφ. Η μέρα που όλοι με αγαπούν) είναι μια μπαλάντα γραμμένη εξολοκλήρου στα Φινλάνδικά, και έχει ως θέμα της τον θάνατο.

5. Oskr – Lie

Ο Oskr (Oskari Ruohonen) ήταν στο παρελθόν τραγουδιστής διαφόρων συνγκροτημάτων και πλέον ξεκινάει την solo καριέρα του. Συμμετέχει με την αγγλόφωνη μπαλάντα Lie, που έχει ως θέμα την δειλία των ανθρώπων να εκφράσουν τα πραγματικά τους συναισθήματα.

6. Blind Channel – Dark Side

Οι Blind Channel είναι ένα πενταμελές metal συγκρότημα με αρκετές επιρροές από Linkin’ Park και 30 Seconds To Mars,  συναυλίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης και διασκευές πολλών γνωστών τραγουδιών. Συμμετέχουν με το τραγούδι Dark Side που είναι γραμμένο εξολοκλήρου στα αγγλικά.

7. IltaKelle mä soitan

Η Ilta είναι Γερμανο-Φινλανδικής καταγωγής και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πρώτο της album φέτος. Το τραγούδι της Kelle mä soitan(μτφ. ποιόν καλώ;) είναι μια μπαλάντα γραμμένη εξολοκλήρου στα Φινλανδικά.

 

Ψηφίστε το αγαπημένο σας τραγούδι στο παρακάτω Poll.

Ψηφίστε το αγαπημένο σας τραγούδι από το UMK 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.