Φινλανδία: Πιθανές αλλαγές στον εθνικό τελικό UMK 2020 λόγω χαμηλής τηλεθέασης

Φινλανδία: Πιθανές αλλαγές στον εθνικό τελικό UMK 2020 λόγω χαμηλής τηλεθέασης

Ο Φινλανδικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας, YLE, κάνει σκέψεις για αλλαγές στην διαδικασία του εθνικού τελικού , UMK, για το 2020 μετά τα απογοητευτικά νούμερα τηλεθέασης που σημείωσε ο φετινός εθνικός τελικός. 

ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ

Λιγότεροι από 358,000 τηλεθεατές τίμησαν τον φετινό εθνικό τελικό του UMK, στην διάρκεια του οποίου είδαμε το κοινό αν επιλέγει το τραγούδι Look Away του Darude να ερμηνεύσει ο  Sebastian Rejman, εκπρόσωποι της χώρας στην Eurovision 2019. Η μείωση είναι σημαντική αφού πέρυσι 730,000 τηλεθεατές είχαν παρακολουθήσει την επιλογή του Monsters για την Saara Aalto στον διαγωνισμό του 2018.

Ο Ville Vilén, ο διευθυντής μεταδόσεων του καναλιού, εξέφρασε την απογοήτευση του για τα νούμερα τηλεθέασης σύμφωνα με την το τοπικό μέσο, Iltalehti. Ωστόσο αναγνώρισε ότι οι τρόποι τηλεθέασης, ειδικά μεταξύ των νέων έχουν αλλάξει από τότε που ξεκίνησε το UMK,το 2012, καθώς το on-demand έχει κερδίσει το μεγαλύτερο κομμάτι στον τρόπο τηλεθέασης.

Συνέπεια όλων αυτών έχει φέρει σκέψεις για αλλαγές στο επόμενο UMK το 2020. Ο Vilén δήλωσε πως αν βρεθεί καλλιτέχνης όπως έγινε με τους Darude ή την Saara Aalto για να τραγουδήσει υποψήφια τραγούδια αυτός πρέπει να είναι εξίσου πολύ γνωστός. Αν όμως δεν βρεθεί τέτοιος καλλιτέχνης τότε εξετάζεται ακόμα και η επαναφορά του εθνικού τελικού με την συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών.

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά τα αποτελέσματα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

To μήνυμα του  “Look Away””

Το φετινό τραγούδι της Φινλανδίας στην Eurovision, “Look Away”, που επελέγη στον εθνικό τελικό του προηγούμενου Σαββάτου, είναι γραμμένο από τους  Sebastian Rejman και Ville Virtanen και παρουσιάστηκε επί σκηνής από του Sebastian and Darude. Ο Darude περιγράφει το μήνυμα του τραγουδιού ως ακόλουθα:

Τρομερά πράγματα συμβαίνουν στον κόσμο. Υπάρχουν φυσικές καταστροφές, αρρώστιες, πόλεμοι και πρόσφυγες. Είναι ευκολότερο να κοιτάς αλλού από το να βλέπει ή να σκέφτεσαι για αυτά τα πράγματα. Το μήνυμα είναι ότι πρέπει να βλέπεις, να παρακολουθείς και να κάνεις κάτι. 

Δείτε παρακάτω την Φιλανδική συμμετοχή “Look Away”, όπως παρουσιάστηκε επί σκηνής στον εθνικό τελικό UMK:

Πηγή: Iltalehti

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.