Φινλανδία: Με 7 διαγωνιζόμενους το UMK 2021 – Στις 19 Ιανουαρίου τα τραγούδια

Φινλανδία: Με 7 διαγωνιζόμενους το UMK 2021 – Στις 19 Ιανουαρίου τα τραγούδια

Η δημόσια τηλεόραση της Φινλανδίας, YLE, προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με την εθνική επιλογή της χώρας για την Eurovision, το UMK 2021. Αρχικά ανακοινώθηκε ο συνολικός αριθμός των τραγουδιών που στάλθηκε στην YLE, που ανέρχεται στα 278.

Από αυτά τα 278 τραγούδια, επιλέχθηκαν τα 7 καλύτερα για να διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό της χώρας. Επικεφαλής της επιτροπής που επέλεξε τους 7 φιναλίστ είναι ο Tapio Hakanen, ο οποίος προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις.

Το επίπεδο των τραγουδιών και των καλλιτεχνών ήταν απίστευτα δυνατό και είμαι πεπεισμένος ότι  την άνοιξη του 2021 αναμένουμε το πιο δυνατό UMK όλων των εποχών. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευγνώμων προς κάθε μουσικό που έστειλε ένα τραγούδι στην Yle.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έστειλαν τραγούδι είναι αρκετοί νέοι αλλά και αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες. Μάλιστα κάποιοι από τους υποψηφίους ήταν παλαιότεροι εκπρόσωποι της Φινλανδίας στην Eurovision, αλλά και καλλιτέχνες που έχουν βραβευτεί στα Φινλανδικά μουσικά βραβεία Emma.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που πιθανόν να έστειλαν τραγούδι ίσως είναι ο  Aksel Kankaanranta, ο  νικητής του UMK 2020. Ο Aksel είχε δηλώσει πως τον ενδιαφέρει να συμμετάσχει εκ νέου στον Φινλανδικό τελικό παρόλο που δεν έχει εξασφαλισμένη θέση σε αυτόν. Ο Aksel θα εκπροσωπούσε την Φινλανδία με το τραγούδι Looking Back, στην Eurovision 2020 που ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του ιού COVID-19.

Τα 7 τραγούδια που θα διαγωνιστούν στο UMK 2021 θα αποκαλυφθούν στις 19 Ιανουαρίου σε μια συνέντευξη τύπου. Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο Mediapolis Studios στην πόλη Τάμπερε, στις 20 Φεβρουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.