Φινλανδία: Κανονικά θα διεξαχθεί το UMK 2021, δεν δίνεται εξασφαλισμένη θέση στον Aksel

Φινλανδία: Κανονικά θα διεξαχθεί το UMK 2021, δεν δίνεται εξασφαλισμένη θέση στον Aksel

H Φινλανδική δημόσια τηλεόραση YLE ανακοίνωσε την πρόθεση της για την συμμετοχή στην Eurovision 2021 και την διεξαγωγή του εθνικού της τελικού, του UMK 2021 μέσω του οποίου θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της χώρας για την επόμενη Eurovision.

Σε αντίθεση με άλλες χώρες που από τώρα έκαναν για την Eurovision 2021 απευθείας ανάθεση στον εκπρόσωπο τους για την Eurovision 2020 η οποία ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του Covid-19, η Φινλανδία όχι μόνο δεν επιλέγει τον φετινό της εκπρόσωπο Aksel Kankaanranta, αλλά δεν του δίνει ούτε εξασφαλισμένη θέση στον τελικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Φινλανδικής τηλεόρασης, ο Aksel μπορεί αν θέλει να υποβάλει συμμετοχή, αλλά μια επιτροπή η οποία θα οριστεί από την YLE θα αποφασίσει ποιά τραγούδια θα μπορούν να διαγωνιστούν στο UMK 2021. Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες για τον Εθνικό τελικό της Φινλανδίας θα μπορούν να στείλουν τις συμμετοχές τους στην YLE από την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Aksel Kankaanranta αναδείχθηκε νικητής του UMK 2020 με το τραγούδι Looking Back, και θα εμφανιζόταν στον Β’Ημιτελικό της φετινής Eurovision. Αναδείχθηκε νικητής χάρη στην ψήφο των διεθνών επιτροπών όπου κέρδισε με σχετικά μεγάλη διαφορά, ενώ στην τηλεψηφοφορία ήρθε δεύτερος για 5 βαθμούς πίσω από την Erika Vikman με το τραγούδι Cicciolina. Πιστεύετε πως ήταν σωστή η απόφαση να διοργανώσει εκ νέου τον εθνικό της τελικό για την Eurovision 2021;

Μία σκέψη στο “Φινλανδία: Κανονικά θα διεξαχθεί το UMK 2021, δεν δίνεται εξασφαλισμένη θέση στον Aksel

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.