Φινλανδία: Ανακοινώθηκαν οι παρουσιαστές του UMK 2020

Φινλανδία:  Ανακοινώθηκαν οι παρουσιαστές του UMK 2020

Αφού το YLE επέλεξαν καλλιτέχνες με απευθείας ανάθεση τα τελευταία δύο χρόνια (Saara Aalto το 2018 και τους Darude feat. Sebastian Rejman το 2019), ο ραδιοτηλεοπτικος φορέας αποφάσισε να επιστρέψουν σε εθνικό τελικό με 6 καλλιτέχνες για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020. Επίσης αποκάλυψαν ότι υποβλήθηκαν συνολικά 426 τραγούδια για τον εθνικό τελικό της Φινλανδίας.

Οι παρουσιαστές του UMK 2020 θα είναι η Krista Siegfrids και ο Mikko Silvennoinen, σχολιαστής της YLE για την Eurovision.

Η Krista εκπροσώπησε την Φινλανδία στο διαγωνισμό της Eurovision το 2013 στο Malmö της Σουηδίας, με το τραγούδι της “Marry Me“, όπου τερμάτισε στην 24η θέση του Μεγάλου Τελικού. Έχει παρουσιάσει την Uuden Musiikin Kilpailu το 2016, 2017, 2018 και 2019 ενώ συμμετείχε και στην σουηδική επιλογή για την Eurovision, Melodifestivalen, τις χρονιές 2016 και 2017.

Ο Tapio Hakanen, ο Διευθυντής Μουσικής της Yle και επικεφαλής της κριτικής επιτροπής του UMK δήλωσε:

Η ανταπόκριση του κόσμου και της μουσικής βιομηχανίας στην επιστροφή σε ανοιχτό διαγωνισμό ήταν πραγματικά θετική. Μερικοί από τους καλύτερους τραγουδοποιούς, συνθέτες και παραγωγούς της Φινλανδίας υπέβαλαν τα τραγούδια τους. Τα έξι τραγούδια που θα συμμετέχουν στον εθνικό τελικό επιλέχθηκαν από μια δεκαμελής κριτική επιτροπή, με ειδικούς μουσικής από την Φινλανδία και το YLE. Το τελικό επίπεδο είναι πραγματικά υψηλό, και τα τραγούδια είναι ευπροσάρμοστα από την άποψη τόσο του στυλ όσο και του καλλιτέχνη. Ελπίζω οι Φινλανδοί θα βρουν τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που είναι τέλειο για την εκπροσώπηση της Φινλανδίας στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Οι έξι φιναλίστ του Uuden Musiikin Kilpailu 2020 θα αποκαλυφθούν στις 21 Ιανουαρίου, ενώ ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο τηλεοπτικό στούντιο Mediapoliksen στο Τάμπερε στις 7 Μαρτίου.

Φέτος, στο Τελ Αβίβ, ο Darude και Sebastian Rejman με το “Look Away”, δεν κατάφεραν να φτάσουν την Φινλανδία στον τελικό, έτσι παρέμειναν στο ημιτελικό με την 17η θέση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.