Φινλανδία: Ανακοινώθηκαν οι κανόνες του τελικού του 2017

Φινλανδία: Ανακοινώθηκαν οι κανόνες του τελικού του 2017

H κρατική τηλεόραση της Φινλανδίας YLE, ανακοίνωσε τους κανόνες συμμετοχής για τον Φινλανδικό τελικό του 2017. Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες καλούνται να στείλουν τα κομμάτια τους στην YLE στο διάστημα μεταξύ 1ης και 5ης Σεπτεμβρίου σε μορφή Demo, τουλάχιστον ένας από τους βασικούς τραγουδιστές ή δημιουργούς του κομματιού θα πρέπει να είναι Φινλανδός πολίτης ή να διαμένει μόνιμα στην Φινλανδία. Τέλος οι καλλιτέχνες μπορούν να συμμετέχουν μόνο με ένα κομμάτι σαν solo ερμηνευτές, μπορούν όμως να συμμετέχουν σαν μέλος συγκροτήματος και σε 2ο, οι συνθέτες μπορούν να στείλουν παραπάνω από ένα τραγούδι.

Μια επιτροπή ειδικών θα κρίνει τα υποψήφια τραγούδια και θα επιλέξει τα καλύτερα από αυτά, τα οποία θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2017. Δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα γίνουν ημιτελικοί όπως τα προηγούμενα χρόνια, ο τελικός όμως θα γίνει μέσα στον Φεβρουάριο του 2017, και ο νικητής θα επιλεγεί μέσω 50% televoting και 50% από τις ψήφους μιας κριτικής επιτροπής. Οι αναλυτικοί κανόνες για την συμμετοχή στον Φινλανδικό τελικό, μπορούν να φανούν εδώ

Η Φινλανδία έχει νικήσει την Eurovision μια φορά, στον διαγωνισμό που διεξάχθηκε στην Αθήνα το 2006 με τους Lordi και το “Hard Rock Hallelujah”. Φέτος η Φινλανδία δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό καθώς κατέλαβε την 15η θέση στον Α’ημιτελικό με την Sandja και το “Sing it away” με 51 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.