Τσεχία: Ανοίγει την πλατφόρμα για την αναζήτηση συμμετοχών με την επιβεβαίωση παράλληλα..να παραμένει στον αέρα!

Τσεχία: Ανοίγει την πλατφόρμα για την αναζήτηση συμμετοχών με την επιβεβαίωση παράλληλα..να παραμένει στον αέρα!

Όπως σας ενημερώσαμε ήδη σε προηγούμενο άρθρο, ο Τσέχικος ραδιοτηλεοπτικός φορέας CT αναμενόταν να ανοίξει προσεχώς τις αιτήσεις για συμμετοχή ενδιαφερομένων πολιτών του κρατιδίου στην Eurovision 2022, κάτι που πραγματοποιήθηκε χθες. Ωστόσο, το αν θα δούμε την Τσεχία να διαγωνίζεται τον επόμενο Μάιο στην Ιταλία λογικά θα το μάθουμε με την έκδοση της λίστας των συμμετεχουσών χωρών μιας και ο φορέας δήλωσε ότι διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της επιλογής σε περίπτωση που αποφασίσει εν τέλει να απέχει. Σε περίπτωση που αυτό γίνει σε διάστημα έπειτα από την δημοσίευση της λίστας των συμμετεχόντων τότε κατά πάσα πιθανότητα θα επιβαρυνθεί με πρόστιμο (χρηματικό ή αποκλεισμό από μελλοντικούς διαγωνισμούς), ως είθισται στο παρελθόν με χώρες που αποχώρησαν έπειτα από την προβλεπόμενη προθεσμία (Λίβανος 2005, Αρμενία 2012).

 

Η καταβολή συμμετοχών θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου και οι κανόνες που ισχύουν είναι :

  • Ο κύριος ερμηνευτής πρέπει να είναι Τσέχος ή κάτοχος Τσέχικης υπηκοότητας ενώ για τα υπόλοιπα μέλη (πχ συγκρότημα, ένα από τα δύο μέλη ντουέτου) δεν υπάρχει περιορισμός ως προς την εθνικότητα
  • Οι συμμετοχές μπορούν να κατατεθούν είτε σε μορφή demo είτε στην τελική τους μορφή
  • Συμμετοχές μπορούν να υποβληθούν από άτομα οποιασδήποτε εθνικότητας τόσο στο συνθετικό όσο και στο συγγραφικό μέρος
  • Ως είθισται και στην κανονική Eurovision, καμία συμμετοχή δε θα πρέπει να έχει ερμηνευτεί μπροστά σε κοινό ή διαρρεύσει σε οποιαδήποτε πλατφόρμα του διαδικτύου πριν και την 1η Σεπτεμβρίου 2021.
  • Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετάσχουν με πάνω από μια συμμετοχές στην επιλογή εφόσον το επιθυμούν

Αν και η Česká Televize κάνει λόγο για “ανοιχτή επιλογή” δε διευκρινίζει εάν θα είναι παρόμοια με των προηγούμενων ετών (ιντερνετική διοργάνωση) ή θα διεξαχθεί κανονικά βραδιά με κοινό αν και ως πιθανότερο σενάριο φαντάζει το πρώτο δεδομένων των όσων αναφέρουμε παραπάνω, του γεγονότος ότι το 2020 που εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο κανονικής διοργάνωσης εν τέλει κατέληξε στην διαδικτυακή λόγω εσωτερικών δυσκολιών και προφανώς λόγω της όλης κατάστασης με τον κορωνοιό.

 

Η Τσεχία στον Διαγωνισμό της Eurovision

Η Τσεχία έχει συμμετάσχει στην Eurovision συνολικά 9 φορές από το ντεμπούτο της το 2007 μέχρι και σήμερα. Το ξεκίνημα της χώρας μόνο επιτυχημένο δε θα έλεγε κανείς πως ήταν μιας και οι 3 πρώτες της συμμετοχές βρέθηκαν πανηγυρικά στο bottom 2 των αντίστοιχων ημιτελικών τους με του 2009 μάλιστα να λαμβάνει nul points και την Τσεχία τον τίτλο της πιο “αποτυχημένης” χώρας στον διαγωνισμό ανεπίσημα. Την επόμενη χρονιά όπως ήταν αναμενόμενο αποχώρησε με την αποχή να διαρκεί ως το 2015 και την πρώτη πολυπόθητη πρόκριση να έρχεται ένα χρόνο αργότερα με την Gabriela Gunčíková και το “I Stand”. Τον περασμένο Μάιο, ο Benny Cristo τερμάτισε 15ος στον 2ο ημιτελικό με το “Omaga”, σπάζοντας το σερί προκρίσεων που είχε η χώρα από το 2018.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.