Τραγουδιστές της Eurovision επί σκηνής με καταξιωμένους καλλιτέχνες| part 4

Τραγουδιστές της Eurovision επί σκηνής με καταξιωμένους καλλιτέχνες| part 4

Συνεχίζοντας το αφιέρωμά μας για τους τραγουδιστές της Eurovision , στον διαγωνισμό της Βιέννης, η 50χρονη Trijntje Oosterhuis εκπροσώπησε την Ολλανδία στον Α’ ημιτελικό. Εκεί, περιορίστηκε στην 14η θέση με το «Walk Along». Το Σεπτέμβριο του 2008 είχε εμφανιστεί ως special guest πλάι στον Lionel Richie σε συναυλία στην πόλη Arnhem. Κατά τη διάρκεια αυτής, οι δυο τους ερμήνευσαν το «Face in the Crowd», το οποίο συμπεριλήφθηκε στον δίσκο του τραγουδιστή Just Go.

Η συνεισφορά της Paloma San Basilio στη λάτιν μουσική υπήρξε μεγάλη. Το 2006 τιμήθηκε με το βραβείο “Latin Grammy Lifetime Achievement” για αυτή την προσφορά της. To 1985 είχε εκπροσωπήσει τη χώρα της, την Ισπανία, στον διαγωνισμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Τόσο η ίδια όσο και το τραγούδι της “La fiesta termino” τερμάτισαν στη 14η θέση. Τον Μάρτιο του 1991 βρέθηκε στην ίδια σκηνή με τον Placido Domingo στο Μαϊάμι. Το 1994 πραγματοποίησε ένα ντουέτο με τον Jose Carreras μπροστά σε 20.000 άτομα στη Μπογκοτά.

https://www.youtube.com/watch?v=-mR5WPLu_q8

Το δίδυμο της indie pop Zibbz, κλήθηκε το 2018 να εκπροσωπήσει την Ελβετία στον 63ο διαγωνισμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Το ντουέτο αποτελείται από την 37χρονη Corinne Gellar και τον 35χρονο ντράμερ και παραγωγό Stefan Gfeller. H Corinne έχει δώσει παραστάσεις πλάι σε μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως η Donna Summer, o Prince, oι Thirty Seconds to Mars και η LP.

Η Χιλιανή Javiera Mena προσπάθησε να εκπροσωπήσει την Ισπανία το 2022 μέσω του Benidorm Fest. Έλαβε μέρος σε αυτό με το τραγούδι “Culpa”, μη καταφέρνοντας να βρεθεί στο μεγάλο τελικό. Τρία χρόνια νωρίτερα, εμφανίστηκε στο Ευρωπαϊκό κοινό για πρώτη φορά, καθώς είχε προσκληθεί από το Νορβηγικό ντουέτο Kings of Convenience.

Το 1997, η Πολωνία εκπροσωπήθηκε από την Anna Maria Jopek. H 53χρονη συνθέτρια κατέλαβε την 11η θέση ανάμεσα σε άλλες 25 συμμετοχές. Πολλά χρόνια αργότερα, βρέθηκε στο πλάι του Sting, με τον οποίο ερμήνευσε ένα ντουέτο σε μία Πρωτοχρονιάτικη τηλεοπτική εκπομπή.

Tην ίδια χρονιά το supergroup “Equinox” εκπροσώπησε τη χώρα της Βουλγαρίας. Το 5μελές γκρουπ κατόρθωσε να κατακτήσει τη 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μεταξύ των μελών των Equinox ήταν και ο Johnny Manuel, ο οποίος είναι περφόρμερ από την παιδική του ηλικία περιοδεύοντας με το συγκρότημα NSYNC.

Το 2008, η Ελλάδα τερμάτισε σε μια από τις καλύτερες θέσεις του διαγωνισμού. Η Καλομοίρα είχε καταφέρει να αποσπάσει 218 βαθμούς και να καταλήξει στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Κάποια χρόνια αργότερα, το 2014, ξεκίνησε μια περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Κάποιες από τις στάσεις της αποτέλεσαν η Φιλαδέλφεια, η Βαλτιμόρη και η Νέα Υόρκη. Εκεί, εμφανίστηκε στο πλάι της Gloria Gaynor στη συναυλία «The Loukoumi make a difference foundation».

Το 2021, οι Φιλανδοί επέλεξαν το post- hardcore/ nu metal συγκρότημα Blind Channel για να τους εκπροσωπήσει στη σκηνή της Eurovision. To «Dark Side» ξεσκήκωσε τους Ευρωπαίους και τερμάτισε στην 6η θέση του τελικού. Το ροκ συγκρότημα από τη Φιλανδία έχει εμφανιστεί σαν opening act σε συναυλία του αμερικάνικου γκρουπ «I Prevail».

Blind Channel. Finland Eurovision 2021
https://www.youtube.com/watch?v=fOPGxQ4fgVw

Τη νικητήρια χρονιά για την Ελλάδα, το folk rock συγκρότημα Zdob și Zdub εκπροσώπησε τη χώρα της Μολδαβίας. Το πολυμελές γκρουπ δραστηριοποιείται στη μουσική από το 1994. Τον Ιούλιο του 1996 «προλόγισαν» την εμφάνιση των Race Against the Machine στο φεστιβάλ «Learn to Swim II». Τρία χρόνια αργότερα προσκλήθηκαν σε μουσική εκδήλωση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Εκεί, μαζί με άλλα συγκροτήματα, άνοιξαν τη συναυλία των Red Hot Chili Peppers μπροστά σε 150.000 θεατές. Το 2000 είχαν μοιραστεί την ίδια σκηνή, του Pepsi Sziget Festival, με τους Oasis. Οι Zdob și Zdub εκπροσώπησαν ξανά τη χώρα το 2022 σε συνεργασία με τους Advahov Brothers κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη.

Η Paula Seling εκπροσώπησε τη Ρουμανία δύο φορές στο διαγωνισμό της Eurovision. Tην πρώτη φορά, το 2010, κατέκτησε την τρίτη θέση, ενώ το 2014 τερμάτισε στην 12η θέση του τελικού. Και τις δύο φορές συνεργάστηκε με τον Ρουμανο- Νορβηγό τραγουδιστή Ovi. Χρόνια πριν εκπροσωπήσει τη χώρα της, η Paula είχε εμφανιστεί ως opening act σε συναυλίες των Michael Bolton και Beyonce.

Τη χώρα των Βαλκανίων εκπροσώπησε και ο τραγουδιστής της όπερας και πιανίστας Florin Cezar Ouatu. Το 2013 τερμάτισε στην 13η θέση του τελικού με το «It’s My Life». Μια εβδομάδα αργότερα εμφανίστηκε στο πλευρό του Andrea Bocelli σε συναυλία στο Βουκουρέστι σε μια συνεργασία με τον δικό μας, αείμνηστο Βαγγέλη Παπαθανασίου (Vangelis).

Τη διετία 2020- 2021, οι Τσέχοι είχαν επιλέξει τον Benny Cristo για να εκπροσωπήσει τα χρώματα της χώρας τους. Το 2020 θα εκπροσωπούσε τη χώρα με το «Kemama» αλλά ο διαγωνισμός είχε ακυρωθεί. Το 2021 είχε επιλέξει το χορευτικό κομμάτι «Omaga», μη καταφέρνοντας να βρεθεί στον τελικό του Ρότερνταμ. Ο τραγουδιστής, με ρίζες από την Ανγκόλα, βρέθηκε στην ίδια σκηνή με τους Far East Movement και τον Pitbull ως supporting act.

https://www.youtube.com/watch?v=cgGRCTUPsqY

Τη μεγάλη έκπληξη για λογαριασμό της Ισπανίας την έκανε η Chanel το 2022. Μετά από ένα σερί χαμηλών θέσεων, η 31χρονη τραγουδίστρια, χορεύτρια και ηθοποιός έφερε τη χώρα της στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ως χορεύτρια, το 2010 συνεργάστηκε με τη Shakira στη ζωντανή της εμφάνιση στα MTV Europe Music Awards. Πρόσφατα, βρέθηκε στη σκηνή του «Cover Night» στο πλευρό του Abraham Mateo ερμηνεύοντας το νέο τους τραγούδι «Clavaito».

https://www.youtube.com/watch?v=jSQYTt4xg3I

Ο Harel Skaat είναι ένας τραγουδιστής, περφόρμερ και συνθέτης που εκπροσώπησε το Ισραήλ το 2010 στο Όσλο της Νορβηγίας. Πέντε χρόνια αργότερα, στάθηκε ως opening act στη συναυλία των One Republic στο Τελ Αβίβ (Hayarkon Park). Ο 41χρονος Ισραηλινός βρέθηκε επί σκηνής και με τους Take That στην περιοδεία τους Wonderland το 2017.

Eκτός του Harel Skaat, oι The Makemakes, εκπρόσωποι της Αυστρίας το 2015 στη Eurovision, βρέθηκαν σε opening act των One Republic. To τριμελές γκρουπ προλόγισε τις συναυλίες που πραγματοποιήθηκαν σε Νοτιοανατολική Ευρώπη στα πλαίσια της περιοδείας Native. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παρομοίασαν τη συμμετοχή τους με το μουσικό στυλ των One Republic.

Η συνέχεια στο πέμπτο μέρος του άρθρου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.