Τραγουδιστές της Eurovision επί σκηνής με καταξιωμένους καλλιτέχνες| part 2

Τραγουδιστές της Eurovision επί σκηνής με καταξιωμένους καλλιτέχνες| part 2

Σε συνέχεια του άρθρου μας, μένουμε στη φετινή διοργάνωση και στους εκπροσώπους της Γερμανίας. Η χώρα των Big 5 επέλεξε τους Lord of the Lost να την εκπροσωπήσει στη σκηνή του Λίβερπουλ. Παρόλο που το τραγούδι τους «Blood & Glitter» άφησε θετικές εντυπώσεις στους φίλους του διαγωνισμού περιορίστηκαν στην 26η θέση. Πέρσι εμφανίστηκαν ως opening act σε συναυλίες των Iron Maiden στην Ευρώπη στα πλαίσια του «Legacy of the Beast World Tour», επισκεπτόμενοι πόλεις όπως το Κάουνας, τη Ρίγα, τη Βουδαπέστη, τη Ζυρίχη, το Βερολίνο, την Κολωνία, τη Μπολόνια και τη Στουτγκάρδη. To πενταμελές συγκρότημα εμφανίστηκε και θα εμφανιστεί και φέτος στο πλευρό των Iron Maiden για την περιοδεία τους «The Future Past World Tour» .

Μια άλλη χώρα των Big 5, το Ηνωμένο Βασίλειο, εμπιστεύθηκε φέτος την εκπροσώπησή του στην 25χρονη Mae Muller. Η ίδια και το τραγούδι της «I Wrote A Song» δημιούργησαν από την αρχή υψηλές αξιώσεις, ωστόσο περιορίστηκαν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Πίσω στο 2019, η Mae είχε εμφανιστεί ως opening act στις συναυλίες του girl group Little Mix σε πόλεις της Ιρλανδίας, της Σκωτίας και φυσικά του Ηνωμένου Βασιλείου.

To 2018, η 36χρονη Saara Alto εκπροσώπησε τη Φινλανδία με το «Monsters». Η τραγουδίστρια αποτελούσε διακαή πόθο πολλών φαν για να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision. Στον τελικό της Λισαβόνας απέσπασε τη 25η θέση με 46 βαθμούς. Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε την επιτυχία που σημείωσε η τραγουδίστρια στην Κίνα στις αρχές της δεκαετίας του ’10. Ορόσημο αυτής της επιτυχίας αποτέλεσε η εμφάνισή της πλάι στον Ισπανό τενόρο Jose Carreras στη Σαγκάη το Μάϊο του 2013. Το 2016 έλαβε μέρος στο X- Factor του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου μοιράστηκε την ίδια σκηνή με τον Adam Lambert.

Στον διαγωνισμό του 2018 συμμετείχε και το δίδυμο Madame Monsieur, εκπροσωπώντας τη Γαλλία με το τραγούδι «Mercy». Δύο χρόνια νωρίτερα, βρέθηκε στην ίδια σκηνή με τους Βέλγους Hooverphonic σε φόρουμ της Λιέγης. Οι Hooverphonic με τη σειρά τους είχαν επιλεγεί δύο φορές να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους. Μία το 2020 με το «Release Me», όπου ο διαγωνισμός είχε ακυρωθεί λόγω της πανδημίας και μία το 2021 με το «The Wrong Place» που κατέλαβαν τη 19η θέση. Το Βέλγικο γκρουπ της indie pop/ trip hop και της ονειρικής ποπ μοιράστηκε την ίδια σκηνή με τους Άγγλους Massive Attack τη δεκαετία του ’90.

Το 2012, οι Sinplus από το Λοκάρνο της Ελβετίας εκπροσώπησαν τη χώρα τους στο διαγωνισμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Τα αδέρφια Broggini ερμήνευσαν το τραγούδι τους «Unbreakable», μη καταφέρνοντας ωστόσο να πείσουν κοινό και επιτροπές του Α’ ημιτελικού. Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, έχουν βραβευτεί και έχουν διεκδικήσει υποψηφιότητες συμπεριλαμβανομένου ενός βραβείου MTV ως Best Swiss Act και μιας υποψηφιότητας ως Best European Act (2014). O Ivan και ο Gabriel είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην ίδια σκηνή με το Σουηδικό δίδυμο Roxette.

Στον επόμενο διαγωνισμό, αυτόν του 2013, οι Cascada κλήθηκαν να σηκώσουν τη σημαία της Γερμανίας. Το τραγούδι τους «Glorious» είχε δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις στους φίλους του διαγωνισμού. Ωστόσο, κατάφεραν απλά να πλασαριστούν στην 21η θέση του τελικού. Κάποια χρόνια πριν τη συμμετοχή τους, το τριμελές γκρουπ βρέθηκε στο πλευρό της Britney Spears στη στάση της στο Βερολίνο για το «The Circus Starring Britney Spears» (Ιούλιος 2009).

H Rosa Linn υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων χρόνων στον διαγωνισμό, όχι για τη θέση που κατέλαβε αλλά για τη μετέπειτα επιτυχία της. Η 23χρονη τραγουδίστρια από την Αρμενία εκπροσώπησε τη χώρα της στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision με το pop τραγούδι «Snap». Μπορεί να πλασαρίστηκε στην 20η θέση, ωστόσο η επιτυχία της συμμετοχής της υπήρξε παγκόσμια. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι το «Snap» βρέθηκε στο #8 του US Rock & Alternative Airplay του Billboard. Την ίδια χρονιά προσκλήθηκε από τον Ed Sheeran να εμφανιστεί ως opening act σε κάποιες από τις συναυλίες του. Έτσι, θα εμφανιστεί στο πλευρό του σε πόλεις όπως το Τορόντο, το Ντιτρόΐτ και το Landover στα πλαίσια του «+–=÷× Tour» (Ιούνιος- Ιούλιος 2023).

https://www.youtube.com/watch?v=DAJ6vfmD_ic

O Olly Alexander καλείται να αναλάβει την εκπροσώπηση του Ηνωμένου Βασιλείου το 2024. Ο Άγγλος τραγουδιστής και ηθοποιός συγκαταλέγεται στα διασημότερα ονόματα που βρέθηκαν ή/και θα βρεθούν στη σκηνή της eurovision. O 33χρονος (ως μέλος των Years & Years) έχει μοιραστεί την ίδια σκηνή με τον Elton John ερμηνεύοντας το “It’s A Sin” στη σκηνή των BRIT Awards. Πριν έναν χρόνο συνάντησε την Kylie Minogue ερμηνεύοντας το ντουέτο τους “A Second to Mindnight” (26o στο US Hot Dance/ Electronic Songs του Billboard).

Η συνέχεια στο 3ο μέρος του άρθρου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.