Το BBC προς τη μεγαλύτερη αναζήτηση τραγουδιού που έγινε ποτέ στη Eurovision

Μετά τις χθεσινές δημοσιεύσεις στον τύπο για τον τρόπο επιλογής του φετινού εκπροσώπου του Ηνωμένου Βασιλείου στο διαγωνισμό της Στοκχόλμης, το BBC μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του αποκαλύπτει λεπτομερώς τη φετινή διαδικασία επιλογής.

Όπως ήδη γράψαμε σε προηγούμενο άρθρο μας,μετά τα άσχημα αποτελέσματα των τελευταίων ετών και μετά από σειρά εσωτερικών επιλογών το B.B.C. αποφάσισε για το 2016 να κάνει μια μεγάλη αναζήτηση και να διοργανώσει μια ανοιχτή εθνική επιλογή, κάτι που έχει να κάνει από το 2010. Νωρίτερα σήμερα μέσα από τον επίσημο ιστότοπο του, το B.B.C. αποκάλυψε όλες τις λεπτομέρειες για την μακρά διαδικασία που θα διοργανώσει φέτος, προκειμένου να επιλεγεί το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον 61ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στη Στοκχόλμη. Αναλυτικότερα:

  • Το B.B.C. προσκαλεί οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο που είναι άνω των 18 χρονών, να καταθέσει την πρόταση του, στέλνοντας ένα βίντεο με το πρωτότυπο-τραγούδι του. Η ηχογραφημένη εκδοχή του τραγουδιού αρκεί να είναι σε demo, ενώ και το βίντεο δεν χρειάζεται να είναι επαγγελματικό. Το τραγούδι πρέπει να ερμηνεύεται ζωντανά από τον ερμηνευτή που θα το τραγουδήσει και τον Μάιο στη Στοκχόλμη εφόσον επιλεγεί.
  • Θέλοντας να αναγνωρίσει το B.B.C. τη σημασία της κοινότητας των οργανωμένω fans στο διαγωνισμό, πρόκειται να καλέσει το τοπικό παράρτημα τους στο Η.Β. να συμμετέχει στη πρώτη διαδικασία αξιολόγησης των συμμετοχών που θα κατατεθούν.
  • Επιπροσθέτως η Βρετανική Ακαδημία Συνθετών, Στιχουργών και Δημιουργών θα διοργανώσει έναν διαγωνισμό σύνθεσης και στίχου ανάμεσα στα μέλη της.
  • Το B.B.C. θα συμβουλευθεί και δισκογραφικές εταιρίες, παραγωγούς, μάνατζερ καλλιτεχνών για την αναζήτηση επιπλέον προτάσεων.
  • Οι συμμετοχές που θα φθάσουν στην τελική επιλογή θα είναι από όλες τις παραπάνω κατηγορίες. Θα παρουσιαστούν στο τηλεοπτικό κοινό και σε ένα πάνελ ειδικών όπου θα επιλέξουν αμφότεροι ποιος θα είναι ο ερμηνευτής και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στο τελικό του 61ο διαγωνισμού της Eurovision.
  • Τα υποψήφια τραγούδια προφανώς πρέπει να συμβαδίζουν και με τους κανονισμούς της E.B.U. για το διαγωνισμό. Δηλαδή να έχουν διάρκεια μέχρι 3 λεπτά, οι φωνές και τα φωνητικά να είναι ζωντανά, να είναι μέχρι 6 άτομα επί σκηνής, να είναι πρωτότυπα και όχι διασκευές και να μην έχουν δημοσιοποιηθεί πριν την 1η Σεπτεμβρίου 2015.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος που θέλει να εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο φέτος στο διαγωνισμό μπορεί να στείλει τα στοιχεία του, όπως και το όνομα του τραγουδιού του και των υπόλοιπων δημιουργών του, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του B.B.C. για τη Eurovision μέχρι και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κατά την άποψη μου:

Το B.B.C. απογοητευμένο από τις πολύ χαμηλές του πτήσεις τα τελευταία χρόνια στο διαγωνισμό και αφού συμμετείχε με μεγάλα ονόματα της Βρετανικής αλλά και της παγκόσμιας μουσικής σκηνής χωρίς αποτέλεσμα (βλέπε Blue, Bonnie Tyler), αποφασίζει φέτος να δώσει την τελική κρίση στο κόσμο και να ανοίξει το “παιχνίδι” για κάθε ενδιαφερόμενο.  Νομίζω ότι μία χώρα σαν το ΗΒ με τόσο μεγάλη μουσική βιομηχανία και καλλιτεχνικό κόσμο γενικότερα, έπρεπε να είχε καταλήξει στην εθνική επιλογή εδώ και καιρό. Το BBC εξάλλου ακόμα και τηλεοπτικά είναι κάτι που μπορεί εύκολα να το υποστηρίξει, αφού αντίστοιχα μουσικά τάλεντ σόου προβάλλονται από αυτό με μεγάλη τηλεθέαση. Νομίζω ότι αν η συνταγή είναι επιτυχημένη και δούμε το ΗΒ στην πρώτη δεκάδα μετά από πολύ καιρό, το BBC να υιοθετεί εν τέλει μόνιμα αυτό τον τρόπο επιλογής.

Πηγή: BBC

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.