Με εθνικό τελικό στη Στοκχόλμη το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με εθνικό τελικό στη Στοκχόλμη το Ηνωμένο Βασίλειο.

Με εθνικό τελικό για πρώτη φορά μετά το 2010 στα πρότυπα του X Factor αναφέρει πως θα γίνει η φετινή εθνική επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη Γηραιά Αλβιώνα στον 61ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision η εφημερίδα Express.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο της Express, το BBC σκοπεύει να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον καλλιτέχνη επιθυμεί να καταθέσει την πρόταση του για τον φετινό διαγωνισμό που θα γίνει στη Στοκχόλμη. Στη συνέχεια μια επιτροπή θα αξιολογήσει τα τραγούδια που θα κατατεθούν και θα προκρίνει αυτά που θα παρουσιαστούν τηλεοπτικά στο κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου. Το κοινό θα είναι αυτό που τελικά μετά από μία σειρά εκπομπών θα αποφασίσει ποιο θα είναι το τραγούδι και ο ερμηνευτής που θα σηκώσει τη σημαία της χώρας στη Σουηδία.

Φαίνεται πως φέτος το BBC βάζει τα δυνατά του, αφού πέρα από τον Graham Nortom που έχει ήδη ανακοινωθεί ως ο σχολιαστής της τηλεοπτικής μετάδοσης του BBC για τη βραδιά του τελικού, έχει προσκληθεί ο Hugh Goldmsith ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρίας να αναλάβει όλη τη διαδικασία επιλογής.

Ο επικεφαλής της βρετανικής αποστολής στη Eurovision Guy Freeman δήλωσε για τα φετινά σχέδια του BBC:

Αυτή τη χρονιά πραγματικά θα γίνει μία μεγάλη αναζήτηση για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διαγωνισμό. Το ΒΒC έχει αναλάβει μια μεγάλη διοργάνωση με τη συμμετοχή δισκογραφικών εταιριών, ειδικών της μουσικής βιομηχανίας, fans, αλλά και του κοινού που θα έχει την τελική επιλογή στο αποτέλεσμα. Για αυτή τη χρονιά στη Eurovision θα έχουμε την επιλογή του κόσμου όσο αφορά τη συμμετοχή μας στο διαγωνισμό.

Το Ηνωμένο Βασίλειο στο διαγωνισμό της Eurovision:

Φέτος θα είναι η 59η συμμετοχή της χώρας στο διαγωνισμό. Μόνο η Γερμανία έχει μία παραπάνω συμμετοχή από το ΗΒ. Η πρώτη συμμετοχή της χώρας ήταν το 1957. Το BBC ήθελε να λάβει μέρος και στον 1ο διαγωνισμό το 1956, αλλά δεν πρόλαβε τις προθεσμίες και το τραγούδι του κατατέθηκε εκπρόθεσμα, έτσι περίμενε 1 χρόνο για να κάνει την παρθενική του εμφάνιση στη Eurovision. Έχει κερδίσει 5 φορές το διαγωνισμό (1967, 1969, 1976, 1981, 1997), ενώ έχει και το ρεκόρ με τις περισσότερες δεύτερες θέσεις (15 φορές!). Μέχρι και το 1998 η χώρα κατάφερνε να είναι κάθε χρόνο στο τοπ10 με μόνο δύο εξαιρέσεις. Με την εισαγωγή όμως της τηλεψηφοφορίας αυτό άλλαξε και τα τελευταία 15 χρόνια το ΗΒ κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη δεκάδα μόλις 2 φορές.

To 2015 στη Βιέννη τη χώρα εκπροσώπησε με εσωτερική επιλογή του BBC το ντουέτο Electro Velvet με το τραγούδι Still In Love With You. To HB ως μέλος των BIG-5 ήταν απευθείας στον μεγάλο τελικό όπου με 5 βαθμούς κατετάγη στην 24η θέση. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την περσινή συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στον 60ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Πηγή: Express

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.