Το φαβορί για να εκπροσωπήσει τη Λιθουανία Sasha Song μιλά στον InfeGreece (video)

Το φαβορί για να εκπροσωπήσει τη Λιθουανία Sasha Song μιλά στον InfeGreece (video)

Λίγες ημέρες μετά την πρόκριση του στη δεύτερη φάση της λιθουανικής επιλογής, ο Sasha Song μας μίλησε για τη νέα του απόπειρά να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision. Εξηγεί τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτή του την απόφαση, εκφράζει την εμπιστοσύνη του στο κομμάτι με το οποίο διαγωνίζεται στο Eurovizijos 2017 ενώ αποκαλύπτει και το λόγο που τον βλέπουμε πάντα να φορά καπέλο. Στο τέλος της συνέντευξης δείτε το Sasha Song και όλη την ομάδα του, στο βίντεο που μας έστειλε για όλους εσάς, να ερμηνεύουν ακαπέλα το Never Felt Like This Before, το τραγούδι με το οποίο ελπίζουν να εκπροσωπήσουν την Λιθουανία στο Κίεβο.

Γεια σου Sasha Song και συγχαρητήρια για την πρόκριση σου στο δεύτερο γύρο του Eurovizijos. Οι eurofans σε θυμόμαστε από την προηγούμενη συμμετοχή σου στη Eurovision 2009. Τι σε έπεισε να δοκιμάσεις να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου ξανά στο διαγωνισμό;

Είμαι πατριώτης, αγαπώ τη χώρα μου, αγαπώ την Ευρώπη και θα ήταν τιμή μου να εκπροσωπήσω για δεύτερη φορά τη Λιθουανία στη Eurovision. Είμαι χαρούμενος που έχω πολλούς υποστηρικτές από διάφορες χώρες που θέλουν να με ξαναδούν στη Eurovision. Είμαι ο μοναδικός Λιθουανός καλλιτέχνης που έχω βραβευθεί από τον OGAE Rest of the World, σε διαδικτυακή ψηφοφορία για την ερμηνεία μου στο διαγωνισμό της Eurovision το 2009.

002_3656

 

Πες μας μερικά πράγματα για σένα. Ποια ήταν η καλλιτεχνική σου πορεία όλα αυτά τα χρόνια;

Είμαι τραγουδιστής, συνθέτης, παραγωγός και ενορχηστρωτής. Σε ηλικία των δώδεκα ετών κυκλοφόρησα τον πρώτο μου δίσκο Svajoniu Laivas (Το πλοίο των ονείρων) και πολλοί τότε συνέκριναν τη φωνή μου με τον θρυλικό Robertino Loretti. Το τραγούδι μου Mamai έγινε ένα από τα πιο πετυχημένα τραγούδια στη Λιθουανία όλων των εποχών. Την περίοδο 1995-1998 κέρδισα το βραβείο “Bravo” ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης. Αφού κέρδισα σε διάφορους διαγωνισμούς και φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη, με τίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας μου. Το 2009 όπως ξέρετε εκπροσώπησα τη Λιθουανία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision όπου αφού κατάφερα να προκριθώ στον τελικό, κέρδισα τη διαδικτυακή ψηφοφορία των μελών και των φίλων του OGAE Rest of the World ως η καλύτερη εμφάνιση στο διαγωνισμό, κάτι για το οποίο είμαι πολύ περήφανος. Έκτοτε έχω ηχογραφήσει δύο άλμπουμ και έχω κάνει περιοδείες σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα τελευταία πέντε χρόνια με μία μπάντα και με τη συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας έκανα εμφανίσεις με θεματολογία τα τραγούδια του George Michael. Ήμουν πανευτυχής όταν ο ίδιος ο μάνατζερ του εκλιπόντα πλέον καλλιτέχνη, μου έστειλε πολύ θετικά σχόλια για τις εμφανίσεις αυτές και στενοχωρήθηκα πολύ όταν έμαθα το χαμό του.

Το τραγούδι με το οποίο θα επιχειρήσεις να βρεθείς ξανά στη σκηνή της Eurovision ονομάζεται Never Felt Like This Before και είναι πολύ διαφορετικό από την προηγούμενη συμμετοχή σου. Πιστεύεις ότι έχει περισσότερες προοπτικές από το τραγούδι με το οποίο συμμετείχες το 2009;

Η μουσική μεταβάλλεται, οι άνθρωποι αλλάζουν και εγώ δεν θα μπορούσα να ήμουν εξαίρεση. Ναι! Πιστεύω πως έχει πολλές προοπτικές γιατί πέρα από το γεγονός ότι πρόσεξα να είναι σύμφωνα με τα Eurovision standarts, πιστεύω πως είναι επίσης μοντέρνο, χορευτικό, μένει στο μυαλό των ακροατών κάτι που είναι σημαντικό σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού όπως είναι η Eurovision. Στόχος του τραγουδιού μου είναι να κάνω τους ανθρώπους να αισθανθούν όμορφα και ελπίζω να το έχω καταφέρει.

Θα διατηρήσεις εσύ και η ομάδα σου την ίδια σκηνική παρουσία στους επόμενους γύρους του Eurovijizos ή θα αλλάξετε πράγματα;

Οπωσδήποτε θα αλλάξω πράγματα απλά θα πρέπει να περιμένετε για να τα δείτε σύντομα 🙂

15895352_1921785414720785_5686873644796729892_n

Παρακολουθείς το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision; Ποιες είναι οι συμμετοχές που έχεις ξεχωρίσει;

Η αγαπημένη μου συμμετοχή είναι το περσινό τραγούδι της Αυστραλίας. Η Dami Im είχε μία υπέροχη φωνή, μια απίστευτη ερμηνεία, ένα καταπληκτικό τραγούδι.

Η Λιθουανία είναι η μοναδική χώρα της Βαλτικής που δεν έχει κερδίσει μέχρι στιγμής, αν και καταφέρατε τα τελευταία χρόνια να βρείτε το δρόμο προς τον τελικό. Ποιος θα είναι ο στόχος σου αν κερδίσεις το Eurovizijos και εκπροσωπήσεις τη χώρα σου στο Κίεβο;

Την τελευταία φορά ο στόχος μου ήταν να περάσω στον τελικό και ήμουν ο δεύτερος στην ιστορία της χώρα μας μετά τους LT United που το κατάφερα. Αυτή το φορά είμαι πιο ώριμος, πιο έτοιμος και ο στόχος μου είναι μεθοδικά και υπομονετικά να το αντιμετωπίσω μαζί με επαγγελματίες και να δούμε που μπορούμε να φθάσουμε.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να μας απαντήσεις σε μία ερώτηση που θα κάνεις εσύ στον εαυτό σου και δεν σου κάναμε στη σημερινή συνέντευξη;

Γιατί φοράω καπέλα; 😀

Πριν πεθάνει ο παππούς μου μου έδωσε το καπέλο του και μου ταίριαξε πολύ. Από τότε ξεκίνησα τους πειραματισμούς με διάφορα καπέλα και έτσι έγινε μέρος της καθημερινότητάς μου. Αγαπώ τα καπέλα, τα κασκόλ, τα ανδρικά κοσμήματα, γυαλιά ηλίου και κάθε είδους accessories που θεωρώ ότι έχουν ενδιαφέρον.

15823138_1919349571631036_8096301380835741614_n

Ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σου Sasha Song και σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια του Eurovizijos.

Εγώ ευχαριστώ

Στα δύο παρακάτω βίντεο δείτε τη συμμετοχή του Sasha Song στο Eurovizijos 2017, αλλά και το βίντεο που έστειλε αποκλειστικά για τους αναγνώστες του InfeGreece:

https://www.youtube.com/watch?v=EnCKaKX7Gws&feature=youtu.be

 

 


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.