Τα πρώτα σχέδια της σκηνής της Eurovision 2022

Τα πρώτα σχέδια της σκηνής της Eurovision 2022

Η RAI, ο τηλεοπτικός φορέας που θα φιλοξενήσει τον 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, αποκάλυψε τα πρώτα σχέδια της σκηνής που θα κατασκευαστεί στο PalaOlimpico στο Τορίνο τον φετινό Μάιο. Το θέμα ονομάζεται The Sun Within – «ένα νέο φιλόδοξο σκηνικό concept που βασίζεται στις κινήσεις και το φως ενός ήλιου που κινείται». Σε αυτή την σκηνή, θα έχει υπάρχει η δυνατότητα της προβολής θεατρικής κίνησης μπροστά στο κοινό, η οποία θα πλαισιώνεται από το νερό και θα έχει έναν καταπράσινο ιταλικό κήπο που θα περιβάλλει τις ακτίνες μπροστά της.

Η Francesca Montinaro η οποία είναι καλλιτέχνης πολυμέσων και σκηνογράφος, δημιούργησε τη σκηνογραφία. Η ιδέα της είναι ότι η σκηνή θα μπορεί να παρουσιάσει κάθε μία από τις 41 χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό με μοναδικό τρόπο, καθώς θα ερμηνεύουν τα τραγούδια τους μπροστά στο κοινό. Η Montinaro έχει δημιουργήσει στο παρελθόν τη σκηνή The Ripped Backdrop για το Sanremo το 2013 και τη The Trampoline in the Clouds stage για το Sanremo 2019

Όπως εξηγεί η Montinaro, η έμπνευσή της προήλθε εν μέρει από τον μοναδικό χαρακτήρα της Ιταλίας, τον περιεκτικό χαρακτήρα της Eurovision και τη φιλόξενη στάση του ιταλικού λαού:

Ο κινητικός ήλιος, πηγή θεαματικών κινήσεων και τεχνασμάτων φωτός, κυβερνά τη σκηνή και αντιπροσωπεύει την ιταλική μας στάση: πάντα εν κινήσει, επαναστατικός, δημιουργικός, φιλόξενος, παθιασμένος, διαισθητικός. Είμαστε αυτοί που έχουμε τον ήλιο μέσα μας, και αυτός είναι ο τρόπος μας να είμαστε σε αυτόν τον κόσμο… Ο καταρράκτης του νερού που πλαισιώνει τη σκηνή, αντιπροσωπεύει αλληγορικά τη θάλασσα που μας περιβάλλει, ένα σύμβολο του πολύπλοκου πολιτισμού μας. Η σκηνή είναι η χερσόνησος μας: μια χώρα όπου κάθε διαγωνιζόμενος είναι ευπρόσδεκτος, από όπου κι αν προέρχεται

Επιπλέον, η Montinaro υπαινίσσεται ότι το πράσινο δωμάτιο έχει την ίδια εμφάνιση και αίσθηση με τη σκηνή:

Οι καλλιτέχνες και οι ομάδες τους θα φιλοξενηθούν σε έναν καταπράσινο ιταλικό κήπο, όπου η βλάστηση ανακατεύεται με ακτίνες φωτός, αιωρούμενη μεταξύ πραγματικότητας και ψευδαίσθησης, μεταφέροντας τους σε μια παιχνιδιάρικη και αρχιτεκτονική διάσταση“.

Μια όψη της σκηνής της Eurovision 2022
Η σκηνή της Eurovision 2022, από την θέση των καλλιτεχνών
Μια μακέτα της σκηνής της Eurovision 2022, που αναδεικνύει την κίνησή της

Πως σας φαίνονται οι οι πρώτες φωτογραφίες της Σκηνής της Eurovision 2022 ;

Η ιστορία πίσω από την τέχνη του θέματος:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.