Στις 21 Φεβρουαρίου ξεκινά το American Song Contest

Στις 21 Φεβρουαρίου ξεκινά το American Song Contest
Ο Αμερικανικός τηλεοπτικός κολοσσός NBC επιβεβαίωσε την ημερομηνία έναρξης του American Song Contest, του μουσικού τηλεοπτικού προγράμματος που φιλοδοξεί να γίνει η Αμερικανική εκδοχή της Eurovision. Το φιλόδοξο νέο πρόγραμμα του NBC λοιπόν, θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα  του, την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου σε μια δίωρη εκπομπή.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενά μας άρθρα, το format του American Song Contest θυμίζει αρκετά την Eurovision προσαρμοσμένο βέβαια στα δεδομένα των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα στον εν λόγω διαγωνισμό θα αναμετρηθούν 56 καλλιτέχνες ή καλλιτεχνικά σχήματα, όπου ο κάθε ένας θα εκπροσωπεί είτε μια από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, είτε μια από τις 5 υπερπόντιες κτήσεις των ΗΠΑ, είτε την Ομοσπονδιακή περιφέρεια της Columbia όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον.

Σε αντίθεση με την Eurovision που περιλαμβάνει δύο ημιτελικούς και τον τελικό, το American Song Contest θα αποτελείται από πολλές βραδιές καθώς θα περιλαμβάνει 3 προκριματικούς γύρους, τους ημιτελικούς και φυσικά τον μεγάλο τελικό. Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στο ότι οι υποψήφιοι καλλιτέχνες θα πρέπει να διαγωνιστούν με πρωτότυπα τραγούδια και όχι διασκευές ή επανεκτελέσεις, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Eurovision.

Τα γυρίσματα του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθούν στην Ατλάντα και το Λος Άντζελες ενώ δεν αποκλείεται να προστεθούν και επιπλέον πόλεις. Βασική προϋπόθεση για να μπορέσει να συμμετέχει κάποιος στο American Song Contest είναι να είναι διαθέσιμος καθ’όλη την διάρκεια των γυρισμάτων τα οποία θα διαρκέσουν από τις 11 Φεβρουαρίου μέχρι τις 12 Απριλίου, και φυσικά να είναι πρόθυμος να ταξιδέψει σε όποια πόλη πραγματοποιηθούν αυτά.

Η ομάδα η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή του American Song Contest αποτελείται από τους Audrey Morrissey, Anders Lenhoff, Christer Björkman, Peter Settman, Ola Melzig,  Gregory Lipstone, Ben Silverman και Howard T. Owens.

Ας θυμηθούμε την πιο πρόσφατη συμμετοχή Αμερικανού καλλιτέχνη στην Eurovision.

https://www.youtube.com/watch?v=TkhiH-JXFPs

Μία σκέψη στο “Στις 21 Φεβρουαρίου ξεκινά το American Song Contest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.