Σουηδία: 2478 τραγούδια κατατέθηκαν για το Melodifestivallen 2017

Σουηδία: 2478 τραγούδια κατατέθηκαν για το Melodifestivallen 2017

Συνολικά 2478 τραγούδια κατατέθηκαν στην Σουηδική τηλεόραση SVT, εκ των οποίων θα επιλεγούν τα 28 καλύτερα για να διαγωνιστούν στο Melodifestivallen, τον εθνικό τελικό για την επιλογή της Σουηδικής συμμετοχής στην Eurovision. Αν και ο αριθμός αυτός είναι αρκετά μεγάλος, δεν πλησιάζει των αριθμό ρεκόρ των 3832 κομματιών που υποβλήθηκαν το 2011. Από αυτά τα κομμάτια, τα 362 υποβλήθηκαν για τον διαγωνισμό του κοινού όπου απευθύνεται για καλλιτέχνες που στο παρελθόν δεν είχαν κυκλοφορήσει εμπορικά κάποιο τραγούδι.

O εκτελεστικός διευθυντής του Melodifestivallen 2017 Christer Björkman δήλωσε ότι: “Αυτόν τον χρόνο θέλουμε να εισάγουμε όσο γίνεται περισσότερους νέους συνθέτες. Ο λόγος που περισσότεροι νέοι συνθέτες ενδιαφέρονται για το Melodifestivallen τώρα, είναι η επιτυχία των περσινών συμμετοχών στα charts”.

H Karin Gunnarsson θα είναι η πρόεδρος της επιτροπής που θα επιλέξει τις φετινές συμμετοχές, η ίδια είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και συμμετέχει στην επιτροπή επιλογής των τραγουδιών για το Melodifestivallen από το 2013.

Η τελική λίστα με τους 28 υποψηφίους και τους τίτλους των τραγουδιών τους θα ανακοινωθεί μέσα στον φθινόπωρο, το Melodifestivallen θα διεξαχθεί τις εξής ημερομηνίες στις παρακάτω πόλεις. Σε κάθε ημιτελικό θα συμμετέχουν 7 κομμάτια, τα 2 πρώτα θα προκρίνονται στον τελικό, ενώ το 3ο και το 4ο θα συνεχίσουν στην 2η ευκαιρία από όπου θα προκριθούν άλλα 4 κομμάτια στον μεγάλο τελικό.

-1ος Ημιτελικός: 4 Φεβρουαρίου, Scandinavium, Γκέτεμποργκ (Εκεί διοργανώθηκε η Eurovision του 1985)
-2ος Ημιτελικός: 11 Φεβρουαρίου, Malmö Arena, Μάλμε (Εκεί διοργανώθηκε η Eurovision του 2013)
-3ος Ημιτελικός: 18 Φεβρουαρίου, Vida Arena, Växjö
-4ος Ημιτελικός: 25 Φεβρουαρίου, Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå
-Andra Chansen (2η ευκαιρία): 4 Μαρτίου, SAAB Arena, Linköping
-Τελικός: 11 Μαρτίου, Friends Arena, Στοκχόλμη

Η Σουηδία είναι από τις πιο πετυχημένες χώρες στον διαγωνισμό, καθώς με 6 νίκες (1974, 1984, 1991, 1999, 2012, 2015) είναι η 2η χώρα σε αριθμό βραβείων μετά την Ιρλανδία με 7 πρώτες θέσεις. Στην φετινή Eurovision η Σουηδία κατέκτησε την 5η θέση μέσα στην έδρα την με τον Frans και το “If i were sorry”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.