Σουηδία: Ψηφίστε το αγαπημένο σας τραγούδι από το Melodifestivalen 2020

Σουηδία: Ψηφίστε το αγαπημένο σας τραγούδι από το Melodifestivalen 2020

Το Σάββατο 7 Μαρτίου διεξάγεται το Melodifestivalen 2020, ίσως ο πλέον συζητημένος εθνικός τελικός από τους fans μέσω του οποίου θα επιλεγεί η Σουηδική συμμετοχή για την Eurovision 2020. Στον τελικό προκρίθηκαν συνολικά 12 τραγούδια, 8 από τους 4 ημιτελικούς και 4 από τον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας. Ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσει την Σουηδία θα επιλεγεί κατά 50% από το κοινό και κατά 50% από τις διεθνείς επιτροπές. Ας γνωρίσουμε τις 12 συμμετοχές του τελικού.

1 Victor CroneTroubled Waters

Victor Crone είναι γνωστός στους Eurofans μετά την συμμετοχή του στην Eurovision 2019 όπου εκπροσώπησε την Εσθονία με το τραγούδι Storm όπου έφτασε μέχρι την 20η θέση, ενώ συμμετείχε και στο Melodifestivalen 2015 όπου έφτασε μέχρι τον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας.

2 Paul ReyTalking In My Sleep

Ο Paul Rey ή Pauli Jokela όπως είναι το πλήρες όνομα του έχει ρίζες από Φινλανδία και Χιλή, ενώ μετράει ήδη συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της παγκοσμίου μουσικής σκηνής όπως οι Fifth Harmony και ο Snoop Dogg.

 3 The Mamas “Move”

Οι The Mamas είναι ένα Αμερικανο-Σουηδικό Soul & Gospel συγκρότημα αποτελούμενο από τις Ashley Haynes, Loulou Lamotte και Dinah Yonas Manna. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2019 όταν και συνόδευσαν τον John Lundvik στα φωνητικά στην συμμετοχή του στην Eurovision με το τραγούδι Too late for love καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

4 Mohombi “Winners”

Mohombi Nzasi Moupondo με καταγωγή από το Κονγκό, είναι ένας από τους πλέον διάσημους καλλιτέχνες της Σουηδίας καθώς έχει κερδίσει βραβεία Grammy και Billboard, ενώ έχει συνεργαστεί με πολύ μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το τραγούδι του Bumpy Ride έγινε παγκόσμια επιτυχία ενώ εμφανίστηκε και στα βραβεία MAD VMA μαζί με την Κατερίνα Στικούδη. Στο Melodifestivalen είχε λάβει μέρος άλλες δύο φορές, το 2005 και το 2019.

5 Hanna Ferm “Brave”

Hanna Ferm ξεκίνησε την μουσική της καριέρα με την δεύτερη θέση που πήρε στο Σουηδικό Idol το 2017. Συμμετέχει για δεύτερη φορά στο Melodifestivalen, η πρώτη ήταν το 2019 με το Hold You, ένα ντουέτο με τον Liamoo, φτάνοντας την τρίτη θέση.

Méndez & Alvaro Estrella “Vamos Amigos”

Και οι δύο καλλιτέχνες αυτού του ντουέτου κατάγονται από την Χιλή, ο Méndez είναι ένας από τους πλέον γνωστούς Λατινοαμερικάνους DJ’s με βραβείο από το MTV Λατινικής Αμερικής το 2002, ενώ μετράει δύο συμμετοχές στο Melodifestivalen, το 2002 και το 2018. Ο Alvaro Estrella ξεκίνησε την καριέρα του ως χορευτής, πλαισίωνε μάλιστα τον Danny Saucedo στην συμμετοχή του Amazing το 2012. Το τραγούδι τους είναι το μόνο από τα συμμετέχοντα στον τελικό που είναι γραμμένο στα Ισπανικά.

7 Dotter “Bulletproof”

H Dotter (Johanna Maria Jansson) συμμετέχει για δεύτερη φορά ως ερμηνεύτρια στο Melodifestivalen καθώς συμμετείχε και 2018 με το τραγούδι Cry ενώ ήταν και συνθέτρια του τραγουδιού A Million Years για την Marriette το 2017.

8 Robin Bengtsson “Take A Chance”

Ο Robin Bengtsson ξεκίνησε την καριέρα του από το Σουηδικό Idol το 2008, ενώ εκπροσώπησε την Σουηδία στην Eurovision 2017 στο Κίεβο με το τραγούδι Ι can’t go on καταλαμβάνοντας στην 5η θέση. Φέτος συμμετέχει για τρίτη φορα στο Melodifestivalen καθώς συμμετείχε και το 2016 με το Constellation Prize.

 9 Mariette “Shout It Out”

Mariette Hansson είναι μια από τους πλέον αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες στους fans του Melodifestivalen καθώς λαμβάνει για τέταρτη φορά μέρος σε αυτό. Και τις 3 προηφούμενες φορές που έλαβε μέρος μπήκε στην 5άδα του διαγωνισμού χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει, συγκεκριμένα ήρθε 3η με το Don’t Stop Believing το 2015, 4η με το  A Million Years το 2017 και 5η με το For Yοu το 2018.

10 Felix Sandman “Boys With Emotions”

Ο Felix Sandman ξεκίνησε την μουσική του καριέρα ως μέλος του συγκροτήματος FO&O που έλαβε μέρος στο Melodifestivalen 2017 καταλαμβάνοντας της 11η θέση. Μετά την διάλυση του συγκροτήματος το 2018, επέστρεψε στο Melodifestivalen με το τραγούδι Every Single Day φτάνοντας έως την δεύτερη θέση, ενώ την ίδια χρονιά ήταν ο εκφωνητής της Σουηδικής βαθμολογίας στην Eurovision.

11 Anna Bergendahl “Kingdom Come”

Anna Bergendahl εκπροσώπησε την Σουηδία στην Eurovision 2010 με το τραγούδι “This is my life” και έγινε η μοναδική μέχρι σήμερα εκπρόσωπος της χώρας που δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό της Eurovision καθώς κατατάχθηκε 11η στον ημιτελικό. Το 2019 επέστρεψε στο Melodifestivalen με το τραγούδι Ashes to Ashes καταλαμβάνοντας την 10η θέση.

12 Anis Don Demina “Vem e som oss”

Ο Anis Don Demina είναι ένας Σουηδός rapper με ρίζες από Ιρακ και Λευκορωσία. Συμμετείχε το 2019 στο Melodifestivalen με το τραγούδι Mina bränder σε ντουέτο με την  Zeana. Το τραγούδι του είναι το μόνο από αυτά που προκρίθηκαν στον τελικό που θα ερμηνευθεί στα Σουηδικά.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι από το Melodifestivalen 2020;

Πηγή εικόνας: wiwiblogs.com

Μία σκέψη στο “Σουηδία: Ψηφίστε το αγαπημένο σας τραγούδι από το Melodifestivalen 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.