Σουηδία: Ο John Lundvik μεγάλος νικητής του Melodifestivalen 2019

Σουηδία: Ο John Lundvik μεγάλος νικητής του Melodifestivalen 2019

Έπειτα από 4 ημιτελικούς και το σόου της δεύτερης ευκαιρίας, διεξήχθη απόψε ο τελικός της διαδικασίας επιλογής εκπροσώπου της Σουηδίας για την Eurovision 2019, Melodifestivalen 2019. Μεγάλος νικητής και εκπρόσωπος της Σουηδίας στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision στο Τελ Αβίβ στέφθηκε ο John Lundvik με το τραγούδι  Too Late for Love

Παρουσιαστές της βραδιάς, που έλαβε χώρα στο  Friends Arena στην Στοκχόλμη, ήταν οι οι Marika CarlssonEric SaadeKodjo Akolor και Sara Dawn Finer.

Στους 4 ημιτελικούς που προηγήθηκαν, είδαμε να διαγωνίζονται συνολικά 28 καλλιτέχνες. Από τους 7 που παίρναν μέρος κάθε φορά, 2 προκρίνονταν στον τελικό και 2 στο σόου της δεύτερης ευκαιρίας. Στο σόου της δεύτερης ευκαιρίας οι 8 διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε 4 Duels, όπου από το καθένα προκρίθηκε στον τελικό η συμμετοχή με τις περισσότερες ψήφους από το κοινό.

Έτσι λοιπόν, οι 12 συμμετοχές του τελικού του Melodifestivalen 2019, ήταν οι εξής:

Jon Henrik Fjällgren – Norrsken (Goeksegh)

Lisa Ajax – Torn

Mohombi – Hello

Lina Hedlund – Victorious

Bishara – On My Own

Anna Bergendahl – Ashes to Ashes

Nano – Chasing Rivers

Hanna Ferm & LIAMOO – Hold You

Malou Prytz – I Do Me

John Lundvik – Too Late for Love

Wiktoria – Not with Me

Arvingarna – I Do

Ο νικητής που θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ για λογαριασμό της Σουηδίας, θα προκύψει από τον συνδυασμό ψηφοφορίας του κοινού και της διεθνούς κριτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από τις παρακάτω χώρες:

  • Αυστρία
  • Αυστραλία
  • Γαλλία
  • Ηνωμένο Βασίλειο
  • Ισραήλ
  • Κύπρος
  • Πορτογαλία
  • Φινλανδία

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της διεθνούς επιτροπής διαμορφώθηκαν ως ακόλουθα:

Τα αποτελέσματα μετά την προσθήκη του televoting ανακήρυξαν νικητή τον John Lundvik

Καλεσμένοι της βραδιάς ήταν o περσινός εκπρόσωπος της χώρας Benjamin Ingrosso,ο Felix Sandman (Melodifestivalen 2018 – δεύτερη θέση), η εκπρόσωπος της Σουηδίας το 2008 και νικήτρια της Eurovision 1999 Charlotte Perrelli, καθώς και η εκπρόσωπος του Ισραήλ το 2011 και νικήτρια της Eurovision 1998 Dana International.

Απολαύστε παρακάτω το νικητήριο τραγούδι του Melodifestivalen 2019 που θα δούμε επί σκηνής Eurovision 2019 στο Τελ Αβίβ:

3 σκέψεις για το “Σουηδία: Ο John Lundvik μεγάλος νικητής του Melodifestivalen 2019

  1. Απογοήτευση για ακόμα μια φορά #justice for wiktoria γιατί μου έβγαλαν αυτό τον χαμηλού επιπέδου τραγουδιστή με αυτό το παλιομοδίτικο τραγουδάκι. Hold you, torn, tempo, not with me 4 τραγουδαρες και βγάλαν αυτό αίσχος φυσικά πάλι θα ακούσω τα odds και τον ψήφισαν και οι επιτροπες και ο κόσμος. Καλά και το ίδιο έγινε με την Λιθουανία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ικανοποιηθεί το ευρωπαικο κοινό και καλό αποκλεισμό. Φυσικά η Σουηδία δεν πρόκειται να μην πάει τελικό αλλά την τελευταία 5ετια τα τραγούδια της Σουηδίας έχουν αποκλειστικά εμπορικό χαρακτήρα αποσκοπώντας μόνο σε μια ευρεία αποδοχή του τραγουδιού και όχι στην ποιότητα με τελευταία ποιοτική συμμετοχή να είναι αυτή του 2014.

  2. To καλύτερο τραγούδι που είχαν στον τελικό το έβγαλαν δέκατο. Δεν με χαλάει το “Too late for love” αλλά σε σχέση με την περσινή αυστριακή συμμετοχή στο ίδιο γκόσπελ στιλάκι υστερεί ξεκάθαρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.