Σουηδία: Καταργείται ο Ημιτελικός της Δεύτερης Ευκαιρίας από το Melodifestivalen

Σουηδία: Καταργείται ο Ημιτελικός της Δεύτερης Ευκαιρίας από το Melodifestivalen

Η project manager της εθνικής επιλογής της Σουηδίας για την Eurovision, Melodifestivalen, Anette Brattström, επιβεβαίωσε στην Aftonbladet μια αλλαγή σχετικά με τον διαγωνισμό.

Από τον επόμενο χρόνο καταργείται ο ημιτελικός της Δεύτερης Ευκαιρίας, όπου διαγωνίζονταν σε duels καλλιτέχνες που στους προηγούμενους ημιτελικούς είχαν καταλάβει την 3η και 4η θέση.

Η Anette Brattström δήλωσε τα εξής:

Σκοπός της Δεύτερης Ευκαιρίας από την αρχή ήταν ότι δινόταν η ευκαιρία στους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν και πάλι τη συμμετοχή τους, αν θεωρούσαν ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό να δείξουν. Αλλά σήμερα, σχεδόν όλα προβάρονται έτσι ώστε να είναι τέλεια στα σόους, οπότε δεν γίνονται σημαντικές αλλαγές. Σχεδόν κανείς δεν θέλει να κάνει αλλαγές, με αποτέλεσμα η ιδέα της Δεύτερης Ευκαιρίας να αποτυγχάνει.

Παρόλο που από του χρόνου δεν θα βλέπουμε τον ημιτελικό της Δεύτερης Ευκαιρίας, οι διαγωνιστικές βραδιές του Melodifestivalen δεν θα μειωθούν, και αυτό γιατί το σόου θα αντικατασταθεί από έναν επιπλέον ημιτελικό, οπότε θα έχουμε 5 ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό.

Ωστόσο η διαδικασία πρόκρισης στον τελικό από τους ημιτελικούς, δεν διαφοροποιείται ιδιαίτερα, αφού από τον κάθε ένα από τους 4 ημιτελικούς, δύο συμμετοχές θα προκρίνονται απευθείας στον τελικό, ενώ δύο θα προκρίνονται στον νέο ημιτελικό. Μετά τους 4 ημιτελικούς, οι 8 συμμετοχές του νέου ημιτελικού θα χωρίζονται σε δύο ομίλους. Από κάθε όμιλο, τα δύο τραγούδια που θα λάβουν τις περισσότερες ψήφους, θα περνάνε στον τελικό.

Με λίγα λόγια, ο ημιτελικός της Δεύτερης Ευκαιρίας, μετονομάζεται σε 5ος ημιτελικός όπου πάλι θα προκρίνονται στον τελικό 4 καλλιτέχνες, απλά η μόνη διαφορά είναι ότι δεν θα διαγωνίζονται σε duels αλλά σε ομίλους.

Να θυμίσουμε τις 6 τοποθεσίες αλλά και τις ημερομηνίες όπου θα διεξαχθούν οι διαγωνιστικές βραδιές του Melodifestivalen 2022:

  • 1ος ημιτελικός: 05-02-2022 – Malmo/Malmo Arena
  • 2ος ημιτελικός: 12-02-2022 – Gothenburg/ Scandinavium
  • 3ος ημιτελικός: 19-02-2022 – Linköping / Saab Arena
  • 4ος ημιτελικός: 26-02-2022 – Lidköping / Sparbanken Arena
  • 5ος ημιτελικός: 05-03-2022 – Örnsköldsvik – Hägglunds Arena
  • Τελικός: 12-03-2022 – Stockholm/ Friends Arena

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.