Σουηδία: Αυτοί είναι οι 9 πρώτοι συμμετέχοντες του Melodifestivalen 2021

Σουηδία: Αυτοί είναι οι 9 πρώτοι συμμετέχοντες του Melodifestivalen 2021

Η δημόσια τηλεόραση της Σουηδίας SVT, αποφάσισε φέτος να αποκαλύψει τους συμμετέχοντες της εθνικής επιλογής της χώρας για την Eurovision, Melodifestivalen, διαδικτυακά, μέσα στο τριήμερο 1-3 Δεκεμβρίου και όχι μέσω συνέντευξης τύπου, όπως συνήθιζε. Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Τρίτη 1 Δεκεμβρίου: 9 καλλιτέχνες από τις 08:00 έως τις 16:00
  • Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου: 9 καλλιτέχνες από τις 08:00 έως τις 16:00
  • Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου: 10 καλλιτέχνες από τις 08:00 έως τις 17:00

Στην ουσία αυτές τις ημέρες θα ανακοινωθούν 27 από τα 28 ονόματα, μιας και ήδη γνωρίζουμε εδώ και καιρό την πρώτη υποψήφια, που δεν είναι άλλη από την νεαρή τραγουδίστρια και συνθέτρια Julia Alfrida, η οποία επιλέχθηκε μέσω του μουσικού διαγωνισμού που διοργανώνει κάθε χρόνο ο σουηδικός ραδιοφωνικός σταθμός P4, P4 Nästa.

Σήμερα, από τις 08:00 ώρα Ελλάδος μέχρι και τις 16:00, αποκαλυπτόταν κάθε μία ώρα ένας υποψήφιος, μέχρι που φτάσαμε στους 9. Τα 9 πρώτα ονόματα που επιβεβαιώθηκαν σήμερα, είναι τα εξής:

Danny Saucedo – Dandi Dansa

Ο Danny Saucedo είχε βρεθεί μια ανάσα μακριά από την εκπροσώπηση της χώρας του το 2012 καταλαμβάνοντας την 2η θέση στο Melodifestivalen με το τραγούδι Amazing, αλλά και το 2011 με το τραγούδι In the club. Ωστόσο τον έχουμε δει να συμμετέχει στην εθνική επιλογή και το 2009 ως μέλος του boy band E.M.D., φτάνοντας μέχρι την 3η θέση με το τραγούδι Baby goodbye.

Lovad – Allting är precis likadant

Η Lova Drevstam, ή αλλιώς Lovad, συνεργάστηκε φέτος για το τραγούδι Vi gjorde vårt bästa με τον υποψήφιο του Melodifestivalen 2016, Albin Johnsén, όπου έφτασε μέχρι την δεύτερη ευκαιρία. Ο Albin είναι επίσης και ένας από τους συνθέτες της συμμετοχής της για το Melodifestivalen.

Kadiatou – One Touch

Η Kadiatou Holm Keita έγινε γνωστή στη χώρα της μέσα από την συμμετοχή της στο Swedish Idol το 2018, όπου τερμάτισε 2η. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 2 singles, το cover του τραγουδιού Say Something, όπου ήταν η συμμετοχή της για τον τελικό του μουσικού talent show και το Best I’ve Had.

Mustasch – Contagious

Οι Mustach είναι ένα hard rock συγκρότημα, όπου κεντρικός τραγουδιστής του είναι ο Ralf Gyllenhammar. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 1998 και από τότε έχει κυκλοφορήσει πολλά άλμπουμ. Ο Ralf συμμετείχε μόνος του στο Melodifestivalen το 2013, φτάνοντας στον τελικό με το τραγούδι Bed on Fire.

Eva Rydberg & Ewa Roos – Rena rama ding dong

Οι Eva Rydberg & Ewa Roos είναι τραγουδίστριες, ηθοποιοί και comedians. Θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό ως ντουέτο και εικάζεται ότι το τραγούδι τους θα είναι κάτι σε στυλ musical. Το ντουέτο πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα σουηδική θεατρική προσαρμογή της βρετανικής κλασικής τηλεοπτικής κωμωδίας Fawlty Towers.

Emil Assergård – Om allting skiter sig

Ο Emil είναι τραγουδιστής-τραγουδοποιός και έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ. Πέρυσι ήταν υποψήφιος στην κατηγορία Male Live Performer της χρονιάς στα βραβεία Rockbjörnen. Ένα από τα τελευταία του single είναι το FÖRSÖKER.

Tess Merkel – Good life

Την Tess Merkel την έχουμε δει πολλές φορές να παίρνει μέρος στο Melodifestivalen, ως μέλος των Alcazar. Ως μέλος του συγκροτήματος έχει συμμετάσχει στον εθνικό διαγωνισμό 5 χρονιές, καταλαμβάνοντας τις περισσότερες φορές υψηλές θέσεις στον τελικό του σόου. Το 2003 οι Alzacar με το τραγούδι Not a Sinner, Nor a Saint τερμάτισαν 3οι, το 2005 με το Alcastar κατέλαβαν και πάλι την 3η θέση, το 2009 με το Stay the Night έφτασαν μέχρι την 5η θέση, το 2010 με το Headlines ήταν η μόνη χρονιά που δεν κατάφεραν να βρεθούν στον τελικό, ενώ η τελευταία φορά που τους είδαμε επί σκηνής ήταν το 2014 με το τραγούδι Blame It on the Disco, όπου κατέλαβαν ξανά την 3η θέση.

Paul Rey – The Missing Piece

Ο Paul Rey συμμετείχε για πρώτη φορά στο Melodifestivalen φέτος, με το τραγούδι Talking In My Sleep, όπου κατάφερε να βρεθεί στον τελικό και εκεί να τερματίσει 8ος.

Arvingarna – Tänker inte alls gå hem

Οι Arvingarna είναι οι εκπρόσωποι της Σουηδίας στην Eurovision 1993 με το τραγούδι Eloïse, όπου έφτασαν μέχρι την 7η θέση. Πρόσφατα τους είδαμε να λαμβάνουν μέρος στο Melodifestivalen, τραγουδώντας μας I Do και καταλαμβάνοντας την 6η θέση στον τελικό.

Αύριο, με τον ίδιο τρόπο θα γίνει η αποκάλυψη ακόμα 9 υποψηφίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.