Σουηδία: Απόψε ο μεγάλος τελικός του Melodifestivalen 2022

Σουηδία: Απόψε ο μεγάλος τελικός του Melodifestivalen 2022

Έπειτα από 4 ημιτελικούς και το σόου της δεύτερης ευκαιρίας, που μετονομάστηκε σε πέμπτος ημιτελικός, έφτασε η μέρα του μεγάλου τελικού της διαδικασίας επιλογής εκπροσώπου της Σουηδίας για την Eurovision 2022, Melodifestivalen. Παρουσιαστής της βραδιάς, που θα πραγματοποιηθεί στο Friends Arena στη Στοκχόλμη, θα είναι ο Oscar Zia.

Στους 4 ημιτελικούς που προηγήθηκαν, είδαμε να διαγωνίζονται συνολικά 28 καλλιτέχνες. Από τους 7 που παίρναν μέρος κάθε φορά, 2 προκρίνονταν στον τελικό και 2 στον πέμπτο ημιτελικό. Στον πέμπτο ημιτελικό οι 8 διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε 2 γκρουπ των τεσσάρων, όπου από το κάθε ένα προκρίθηκαν στον τελικό οι 2 συμμετοχές με τις περισσότερες ψήφους του κοινού.

Έτσι λοιπόν, οι 12 συμμετοχές του τελικού του Melodifestivalen 2022, είναι οι εξής:

  1. Klara Hammarström – Run to the Hills
  2. THEOZ – Som du vill
  3. Anna Bergendahl – Higher Power
  4. John Lundvik – Änglavakt
  5. Tone Sekelius – My Way
  6. Anders Bagge – Bigger than the Universe
  7. Robin Bengtsson – Innocent Love
  8. Faith Kakembo – Freedom
  9. LIAMOO – Bluffin
  10. Cornelia Jakobs – Hold Me Closer
  11. Cazzi Opeia – I Can’t Get Enough
  12. Medina – In i dimman

Ανάμεσα στους υποψήφιους συναντάμε 3 πρώην εκπροσώπους της χώρας, την Anna Bergendahl (2010), τον John Lundvik (2019) και τον Robin Bengtsson (2017), αλλά και καλλιτέχνες που έχουν προσπαθήσει στο παρελθόν να βρεθούν στη σκηνή της Eurovision μέσω του Melodifestivalen, όπως τους Klara Hammarström, Faith Kakembo, LIAMOO, Cornelia Jakobs (ως μέλος των Love Generation) και τον Sami από τους Medina.

Ο νικητής που θα ταξιδέψει στο Τορίνο για λογαριασμό της Σουηδίας, θα προκύψει από τον συνδυασμό ψηφοφορίας του κοινού και της διεθνούς κριτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από τις παρακάτω χώρες:

  • Αυστραλία
  • Ιρλανδία
  • Ισπανία
  • Ισραήλ
  • Ιταλία
  • Ολλανδία
  • Τσεχία
  • Φινλανδία

Ο τελικός του Melodifestivalen 2022 θα ξεκινήσει στις 21:00 ώρα Ελλάδος και θα μπορέσετε να τον παρακολουθήσετε από ΕΔΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.