Σουηδία: Ακόμη 9 καλλιτέχνες του Melodifestivalen 2021 ανακοινώθηκαν σήμερα

Σουηδία: Ακόμη 9 καλλιτέχνες του Melodifestivalen 2021 ανακοινώθηκαν σήμερα

Η παρουσίαση των υποψηφίων καλλιτεχνών του Melodifestivalen 2021 συνεχίζεται και σήμερα από την Σουηδική δημόσια τηλεόραση SVT, με την ανακοίνωση 9 ακόμη συμμετεχόντων. Η Παρουσίαση των διαγωνιζομένων καλλιτεχνών είχε ξεκινήσει από χθές με την ανακοίνωση των 9 πρώτων ονομάτων. Οι σημερινοί καλλιτέχνες ανακοινώνοντας κάθε μια ώρα από τις 08:00 έως τις 16:00. Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν σήμερα καθώς και οι τίτλοι των τραγουδιών τους είναι οι εξής:

Dotter – Little Tot

H Dotter συμμετείχε στα Melodifestivalen 2019 & 2020. To 2020 μάλιστα συμμετείχε με το τραγούδι Bulletproof και έχασε την πρωτιά για έναν μόλις βαθμό από τις The Mamas με το Move. H Dotter εκτός από τραγουδίστρια είναι και συνθέτης, και έχει συνθέσει τραγούδια για το Melodifestivalen που ερμηνεύθηκαν από άλλους καλλιτέχνες. Την φετινή της συμμετοχή Little Tot την συνθέτει η ίδια μαζί με τον Dino Medanhodzic.

Elisa – Den du är

H Elisa Lindström είναι μια pop-country τραγουδίστρια, αρκετά γνωστή στην Σουηδία. Συμμετέχει για δεύτερη φορά στο Melodifestivalen, πρώτη της συμμετοχή ήταν το 2014 με το τραγούδι Casanova. H φετινή της συμμετοχή, Den du är (μτφ. ποιος είσαι;) είναι σύνθεση της ίδιας και των Bobby Ljunggren, Ingela Pling Forsman.

Lillasyster – Pretender

Οι Lillasyster είναι ένα ροκ συγκρότημα με 16 χρόνια στην δισκογραφία με 5 κυκλοφορίες album. Το Pretender με το οποίο θα διαγωνιστούν είναι η πρώτη τους συμμετοχή στο Melodifestivalen και είναι μια σύνθεση των μελών του συγκροτήματος, Isak Hallén, Jakob Redtzer, Martin Westerstrand, Ian Paolo Lira, Palle Hammarlund.

Frida Green – The Silence

 Η Frida Green έγινε γνωστή στην Σουηδία το 2018 μετά την συμμετοχή της στο Σουηδικό Got Talent. Ανάμεσα στους συνθέτες του τραγουδιού της, The Silence συναντάμε την Anna Bergendahl, εκπρόσωπο της Σουηδίας στην Eurovision 2010. Οι άλλοι συνθέτες του The Silence είναι οι Bobby Ljunggren, David Lindgren Zacharias, Joy Deb.

Charlotte Perrelli – Still Young

Η Charlotte Perrelli είναι μια από τους καλλιτέχνες που έχουν συνδέσει το όνομα της μα την Eurovision και το Melodiestivalen. Το 1999 κέρδισε το πρώτο βραβείο στην Eurovision με το τραγούδι Take me to heaven ενώ το 2008 συμμετείχε με το τραγούδι Heroes καταλαμβάνοντας της 18η θέση. Το Still Young είναι η 4η συμμετοχή της στο Melodifestivalen, συνθέτες του τραγουδιού είναι οι Thomas G:son (συνθέτης του Euphoria), Bobby Ljunggren, Erik Bernholm, Charlie Gustavsson.

Patrik Jean – Tears Run Dry

O Patrik Jean ήταν ένας από τους συνθέτες του Move, του τραγουδιού με το οποίο οι The Mamas κέρδισαν το Melodifestivalen 2020. Το  Tears Run Dry είναι η πρώτη προσπάθεια του Patrik στο Melodifestivalen, συνθέτες του τραγουδιού είναι οι Herman Gardarfve, Patrik Jean, Melanie Wehbe.

WAHL feat. SAMI –  90-talet

Οι WAHL & SAMI είναι rappers που ανήκουν στα συγκροτήματα SödraSidan & Medina αντίστοιχα. Συνθέτες της συμμετοχής τους είναι οι Sami Rekik, Christopher Wahlberg, Josefin Glenmark, Jesper Welander, Andreas Larsson.

Nathalie Brydolf – Fingerprints

Η Nathalie Brydolf  έγινε γνωστή στην Σουηδία μετά την συμμετοχή της στο Σουηδικό idol το 2018. Συνθέτες του Fingerprints είναι οι Andreas Stone Johansson, Etta Zelmani, Laurell Barker, Anna-Klara Folin.

Anton Ewald – New Religion

O Anton Ewald συμμετέχει για 3η φορά στο Melodifestivallen, με τις προηγούμενες 2 προσπάθειες του (2013, 2014) έφτασε στον τελικό. Συνθέτες της συμμετοχής του είναι οι Jonas Wallin, Joe Killington, Anton Ewald, Maja Strömstedt.

https://www.youtube.com/watch?v=V7H7z2Ao6SE

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.