ΣΟΚ! Πέθανε ο George Michael! Πως συνδέθηκε το όνομά του με το “Fairytale” του Rybak;

ΣΟΚ! Πέθανε ο George Michael! Πως συνδέθηκε το όνομά του με το “Fairytale” του Rybak;

Ο Άγγλο-Κύπριος, Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, γνωστός παγκοσμίως ως George Michael “σίγησε” για πάντα στα 53 του χρόνια, πεθαίνοντας ήσυχα στο σπίτι του, όπως ήταν το επίσημο ανακοινωθέν. Πούλησε στην καριέρα του πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους, σφραγίζοντας την παγκόσμια μουσική σκηνή με πολλές επιτυχίες, τόσο ως μέλος των Wham! (από τους οποίους εμπνεύστηκαν οι “δικοί μας” Bang!-GRE 87, δύο ονόματα που προέρχονται από ήχους που συναντάμε στα αμερικανικά κόμικς), όσο και στην σόλο καριέρα που ακολούθησε. Είναι ο 40ος πιο επιτυχημένος καλλιτέχνης όλων των εποχών και βραβευμένος με πλήθος βραβείων και διακρίσεων, μια σταδιοδρομία που θα μπορούσε να γεμίσει ολόκληρα βιβλία, πόσω μάλλον ένα μικρό άρθρο-αφιέρωμα.

george-michael-2

Δεν θέλησε ποτέ να διαγωνιστεί στη Γιουροβίζιον, μολονότι κυκλοφορούσε αρκετές φορές η -μάλλον ανυπόστατη- φήμη (ειδικά όταν η καριέρα του ήταν “στα κάτω της”) ότι τον έχει προσεγγίσει το BBC, ακόμα και το ΡΙΚ. Το όνομά του, πάντως, συνδέθηκε έμμεσα με τη Γιουροβίζιον δύο φορές:

-Το 1996 η Gina G με το “Ooh, aah, just a little bit”, κατάφερε να τον “εκθρονίσει” από το #1 UK Single Chart, όπου είχε αναρριχηθεί με το τραγούδι “Fastlove”.

-Το 2009 κάποιοι φαν κατηγόρησαν το “Fairytale” του Alexander Rybak ότι είναι αντιγραφή -σε πιο γρήγορη ταχύτητα- του τραγουδιού “Careless Whisper”.

whamuntitled

Ακολουθούν δύο βίντεο: η σύγκριση μεταξύ των δύο τραγουδιών και το περίφημο (ειρωνικό, προφητικό, καρμικό) “Last Christmas”, μιας και τα Χριστούγεννα του 2016 έμελλε να είναι τα τελευταία του μεγάλου καλλιτέχνη σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από απώλειες σημαντικών ανθρώπων της τέχνης.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.