Ο Hovig έτοιμος για το 12αρι της Αρμενίας

Ο Hovig έτοιμος για το 12αρι της Αρμενίας

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας ο Hovig, εκπρόσωπος της Κύπρου στη Eurovision 2017 βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Αρμενία για τον τελικό του Depi Evratesil, στον οποίο μάλιστα εμφανίστηκε ως guest. Ανάμεσα στο γεμάτο πρόγραμμα του, ο Hovig έδωσε και αρκετές συνεντεύξεις, αποκαλύπτοντας πότε θα ακούσουμε την κυπριακή συμμετοχή αλλά και πόσο περήφανος νοιώθει και για την αρμενική καταγωγή του. Τα 12άρια της Αρμενίας σε κοινό και κριτική επιτροπή έχουν ήδη βρει όπως φαίνεται έναν ισχυρό διεκδικητή..

Για πρώτη φορά βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Αρμενία ο Hovig και δεν έκρυψε τη χαρά του για αυτό. Σε συνέντευξη που έδωσε στο news.am και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο παρακάτω βίντεο, ο Hovig μιλά για την αρμένικη καταγωγή του, αλλά και την ικανοποίηση που νοιώθει ως καλλιτέχνης που το ΡΙΚ φέτος του εμπιστεύθηκε την εκπροσώπηση της Κύπρου στο διαγωνισμό.

Είναι η πρώτη μου φορά εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν θα μείνω καιρό, αλλά είμαι σίγουρος ότι όσο μείνω εδώ θα ξοδέψω το χρόνο μου με ευχαρίστηση και κάποια στιγμή θα επιστρέψω. Νοιώθω την πατρίδα μου σαν ένα θαύμα. Νοιώθω ζεστά και οικεία με τους ανθρώπους εδώ καθώς με υποδέχονται πολύ ένθερμα όπου και αν πήγα. Μπορώ να πω ότι η Αρμενία έχει προοδεύσει πολύ περισσότερο από ότι ο φανταζόμουν.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Hovig αναφέρεται στις αρμένικες ρίζες του και πως ο ίδιος και η οικογένειά του διατηρούν τις παραδόσεις, τη γλώσσα και τα ήθη της Αρμενίας στο σπίτι τους.

Ο πατέρας μου είναι Αρμένιος από τη Συρία, ενώ η μητέρα μου γεννήθηκε στην Κύπρο. Στο σπίτι μιλάμε στη μητρική μας γλώσσα. Για μένα και την οικογένειά μου είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την εθνική μας ταυτότητα. Στην Κύπρο φοιτούσα σε αρμένικο σχολείο, όπου είχα και πολλούς συγγενείς. Μεταξύ μας μιλάμε στα αρμένικα, έτσι διατηρήσαμε τη γλώσσα μας. Μπορώ να μιλήσω και να γράψω στη γλώσσα μας.

Τέλος, ο Hovig δεν δίστασε να μιλήσει και για τη συμμετοχή του, αλλά και για την τιμή που του έκανε το ΡΙΚ να τον επιλέξει ως τον επόμενο εκπρόσωπο της Κύπρου στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ενώ μας αποκάλυψε και πότε ο Thomas G:son θα έχει έτοιμη την κυπριακή συμμετοχή.

Είμαι πολύ περήφανος που η δουλειά μου εκτιμήθηκε. Εμείς οι Αρμένιοι της Κύπρου δεν θεωρούμαστε ξένοι. Οι Κύπριοι μας υποστηρίζουν πολύ. Δεν έχουμε επιλέξει το τραγούδι ακόμα, αλλά έχουμε ήδη τον συνθέτη, που δεν είναι άλλος από τον Σουηδό Thomas G:son, που έγραψε και το Euphoria της Loreen. Αναμένω το τραγούδι, που πιστεύω θα είναι έτοιμο για να το ακούσετε στα τέλη Φεβρουαρίου. Όσο αφορά το στυλ του, για μένα το σημαντικότερο είναι η ιστορία του τραγουδιού, να αντανακλά την προσωπικότητά μου.

Το promo tour για το Hovig τον εκπρόσωπο της Κύπρου μας στη Eurovision 2017 έχει ξεκινήσει και φαίνεται ότι το αποτέλεσμα από την επίσκεψή του στην Αρμενία είναι κάτι παραπάνω από θετικό, αφού η βαθμολογία της Αρμενίας το Μάιο αναμένεται ιδιαίτερη γενναιόδωρη προς το νησί της Αφροδίτης.

Στο παρακάτω βίντεο παρακολουθείστε όλη τη συνέντευξη του Hovig:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.