Σλοβενία 2017: Με πολλές αλλαγές ο εθνικός τελικός ΕΜΑ. Αύριο η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

Σλοβενία 2017: Με πολλές αλλαγές ο εθνικός τελικός ΕΜΑ. Αύριο η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

Με πολλές αλλαγές θα διεξαχθεί η εθνική επιλογή της Σλοβενίας που ονομάζεται ΕΜΑ. Βασική διαφοροποίηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά η επαναφορά των ημιτελικών. Αλλαγές θα έχει και το σύστημα ψηφοφορίας, που θα θυμίζει τον παλιό τρόπο βαθμολόγησης στο Melodifestivalen. Αύριο το απόγευμα η δημόσια τηλεόραση της χώρας θα ανακοινώσει τους 16 υποψηφίους. Ένας από αυτούς θα έχει την τιμή να εκπροσωπήσει τη Σλοβενία στο Κίεβο.

Με νέους κανονισμούς το ΕΜΑ 2017

Η δημόσια τηλεόραση της Σλοβενίας RTVSLO θα ανακοινώσει αύριο στις 18.20 μέσω του τηλεοπτικού show Vikend Paket τους 16 υποψηφίους που θα διαγωνιστούν για την εκπροσώπηση της χώρας, στο EMA 2017. Οι υποψήφιοι θα χωριστούν σε δύο ημιτελικούς των 8. Από κάθε ημιτελικό θα προκριθούν 4 τραγούδια. Τα δύο πρώτα σε ψήφους στο televoting και τα δύο πρώτα στις ψήφους των κριτικών επιτροπών. Στο τελικό θα έχουμε δηλαδή 8 τραγούδια. Το αποτέλεσμα του τελικού θα προκύψει κατά 50% από την ψήφο του κοινού και 50% από τις ψήφους των 6 κριτικών επιτροπών, μία ανά διοικητικό διαμέρισμα της Σλοβενίας. Κοινό και κριτική επιτροπή θα διαθέτουν από 252 ψήφους. Οι ψήφοι θα διατεθούν ως εξής:

Κάθε μία από τις έξι κριτικές επιτροπές

12 βαθμούς στο 1ο τραγούδι

10 βαθμούς στο 2ο τραγούδι

8 βαθμούς στο 3ο τραγούδι

6 βαθμούς στο 4ο τραγούδι

4 βαθμοιύς στο 5ο τραγούδι

2 βαθμούς στο 6ο τραγούδι

0 βαθμούς στο 7ο και στο 8ο τραγούδι

Το televoting

72 στο 1ο τραγούδι

60 βαθμούς στο 2ο τραγούδι

48 βαθμούς στο 3ο τραγούδι

36 βαθμούς στο 4ο τραγούδι

24 βαθμούς στο 5ο τραγούδι

12 βαθμούς στο 6ο τραγούδι

0 βαθμούς στο 7ο και στο 8ο τραγούδι

Η Σλοβενία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision

Η Σλοβενία έχει συμμετάσχει 22 φορές στο διαγωνισμό, από τις οποίες τις 13 κατάφερε να βρεθεί στον τελικό. Η πρώτη της συμμετοχή ήταν το 1993, όταν βρέθηκε στο Μίλστριτ της Ιρλανδίας μέσα από τον ειδικό προκριματικό γύρο που έγινε στη Λιουμπλιάνα με την ονομασία Kvalifikacija za Millstreet. Εκεί κατάφερε να κερδίσει μία από τις 3 θέσεις που οδηγούσαν στον τελικό της Eurovision. Η καλύτερη της θέση μέχρι στιγμής σημειώθηκε δύο φορές και είναι η 7η. Το 1995 με το τραγούδι Prisluhni mi και το 2001 με το τραγούδι Energy. Μετά από δύο συνεχόμενες προκρίσεις το 2014 και το 2015, στη Στοκχόλμη η ManuElla δεν κατάφερε να προκριθεί, αφού με 57 βαθμούς έμεινε στη 14η θέση του ημιτελικού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.